ΣΠΟΡ

Roland Garros: Οριστική διακοπή στον ημιτελικό Ναδάλ-Ζβέρεφ μετά τον τραυματισμό του Γερμανού

Roland Garros: Οριστική διακοπή στον ημιτελικό Ναδάλ-Ζβέρεφ μετά τον τραυματισμό του Γερμανού
AP Photo/Alastair Grant

Άδοξο φινάλε είχε ο συγκλονιστικός ημιτελικός στο Roland Garros ανάμεσα στον Ράφα Ναδάλ και τον Αλεξάντερ Ζβέρεφ, μετά τον σοβαρό τραυματισμό του Γερμανού τενίστα.

O 25χρονος έδινε μια τρομερή μαζί με τον Ισπανό θρύλο, για την πρόκριση στον τελικό του Roland Garros, με το εκπληκτικό ράλι των 44 χτυπημάτων να αποτελεί χαρακτηριστικό παράδειγμα.

Ο Ναδάλ πήρε το πρώτο σετ στο tie break (10-8), ενώ στο δεύτερο το σκορ ήταν 6-6. Στο 13ο game, όμως, ο Ζβέρεφ είχε μια άσχημη πτώση, τραυματίζοντας σοβαρά τον δεξιό του αστράγαλο.

Ο Γερμανός έδειξε από την πρώτη στιγμή ότι πονάει πολύ και δεν μπορούσε να πατήσει το πόδι του. Μάλιστα, χρειάστηκε καροτσάκι για να φύγει στα αποδυτήρια και να επιστρέψει λίγο αργότερα με πατερίτσες για να χαιρετήσει τον αντίπαλο του, τον διαιτητή και το κοινό, το οποίο του χάρισε ένα «ζεστό» χειροκρότημα.

Ο Ναδάλ προκρίθηκε στον 30ο τελικό Grand Slam της καριέρας του, αλλά σίγουρα με έναν τρόπο που κανείς δεν θα ήθελε. Πλέον, περιμένει να μάθει τον αντίπαλο του, ο οποίος θα προκύψει από τον δεύτερο ημιτελικό ανάμεσα στον Κάσπερ Ρούντ και τον Μαρίν Τσίλιτς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ