ΣΠΟΡ

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ-Λάρισα 94-82: Στο 2-1 με παθιασμένη αντίδραση

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ-Λάρισα 94-82: Στο 2-1 με παθιασμένη αντίδραση
Οι «πράσινοι» με εξαίρεση τα τελευταία λεπτά, όπου το +27 έγινε +11, ήταν συγκεντρωμένοι στο στόχο τους και έβγαλαν τρομερή ενέργεια και μεγάλο πάθος στο παρκέ ΙΝΤΙΜΕ

Την αναμενόμενη αντίδραση μετά από μια εμφάνιση-σοκ, όπως ήταν αυτή στο Game 2 κόντρα στη Λάρισα, έβγαλε το βράδυ της Παρασκευής ο Παναθηναϊκός στο ΟΑΚΑ.

Οι «πράσινοι» με εξαίρεση τα τελευταία λεπτά, όπου το +27 έγινε +11, ήταν συγκεντρωμένοι στο στόχο τους και έβγαλαν τρομερή ενέργεια και μεγάλο πάθος στο παρκέ. Χαρακτηριστικές αυτού του στοιχείου είναι και οι συνεχείς «κοκορομαχίες» με αντιπάλους τους, καθώς δεν ήθελαν να τους χαρίσουν το παραμικρό σε αντίθεση με όσα έκαναν στα πρώτα δύο ματς.

Το αποτέλεσμα ήταν οι «πράσινοι» να φτάσουν στο 2-1 τη σειρά και πλέον να θέλουν τη νίκη στο Game 4 την Κυριακή (5/6, 18:30) για να σφραγίσουν την πρόκριση στα ημιτελικά.

Ο Παναθηναϊκός είχε πρώτο σκόρερ του τον εξαιρετικό αρχηγό Ιωάννη Παπαπέτρου (25 πόντους), ενώ την καλύτερη εμφάνισή του έκανε ο Πέιτον Σίβα, ο οποίος έπαιξε καλή άμυνα ανά διαστήματα πάνω στον Μούντι και είχε κάποιες καλές δημιουργίες. Κυρίαρχος ήταν ο Γιώργος Παπαγιάννης, που έκανε double - double με 16 πόντους και 10 ριμπάουντ.


Η εξέλιξη του αγώνα

O Γιώργος Βόβορας είχε δύο αλλαγές στην αρχική 5άδα, με τον Σίβα αντί του Σαντ Ρος αναγκαστικά και τον Νέντοβιτς αντί του Μέικον. Οι «πράσινοι» μετά την απαράδεκτη εμφάνιση στη Λάρισα και την ήττα-σοκ που ισοφάρισε τη σειρά σε 1-1, εμφανίστηκαν αποφασισμένοι και συγκεντρωμένοι από το πρώτο λεπτό. Μετά το αρχικό 5-7, "έτρεξαν" ένα σερί 11-0 με τον Ιωάννη Παπαπέτρου να σκοράρει με κάθε τρόπο. Ο Καράμπελας έβαλε τέλος σε αυτό το σερί με ένα τρίποντο, αλλά οι «πράσινοι» με νέο 10-2 και τρομερή ενέργεια σε άμυνα και επίθεση, έφεραν τη διαφορά πάνω από τους 10 πόντους και την διατήρησαν εκεί.

Χαρακτηριστικό του πάθους που είχαν οι «πράσινοι» είναι οι εντάσεις και τσακωμοί που είχαν ο Νέντοβιτς με τον Κρουμπάλι, ο Παπαγιάννης με τον Μάριτς και ο Μέικον με τον Παπαντωνίου. Το δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε στο 28-17, με τον Γκριν να μειώνει με ένα τρίποντο με την έναρξη της δεύτερης περιόδου. Με τον Μέικον να γίνεται μέρος της εξίσωσης στην επίθεση ο Παναθηναϊκός έφτασε αρχικά στο +16 (38-22) και λίγο μετά στο μέγιστο του πρώτου ημιχρόνου +19 (43-24). Η Λάρισα απάντησε με ένα 0-7 μέσα σε ένα λεπτό, αλλά μετά το τάιμ άουτ του Βόβορα, με την μπάλα να περνάει στον κυρίαρχο Παπαγιάννη, το ημίχρονο έκλεισε στο +18 (51-33).

Και όλα αυτά με τον Παναθηναϊκό να έχει 18,2% στο τρίποντο (2/11) και τη Λάρισα 55,6% (5/9).

Στο τρίτο δεκάλεπτο ο Παναθηναϊκός με όπλο του την άμυνα αρχικά και εν συνεχεία με καλό «διάβασμα» στην επίθεση έφτασε για πρώτη φορά τη διαφορά στο +20 και τη διατήρησε σε αυτά τα επίπεδα καθόλη τη διάρκεια της περιόδου. Στο ξεκίνημα της 4ης περιόδου οι «πράσινοι» βρέθηκαν στο μέγιστο +27 με τρίποντα των Μέικον, Κασελάκης και Μποχωρίδη, ενώ ο Γιώργος Βόβορας έδωσε χρόνο συμμετοχής και στους Χουγκάζ και Μαντζούκα.

Δεκάλεπτα: 28-17, 51-33, 77-53, 94-82

ΔΗΜΟΦΙΛΗ