ΣΠΟΡ

Νέες πληροφορίες για το θάνατο του Πάτρικ Εκένγκ

Νέες πληροφορίες για το θάνατο του Πάτρικ Εκένγκ
REUTERS / INQUAM PHOTOS

Απινιδωτή ο οποίος είχε ληγμένες μπαταρίες και ουσιαστικά ήταν άχρηστος και φάρμακα των οποίων η ημερομηνία λήξης είχε παρέλθει πριν καιρό είχε το ασθενοφόρο που μετέφερε στο νοσοκομείο τον άτυχο ποδοσφαιριστή της Ντινάμο Βουκουρεστίου, Πατρίκ Εκένγκ.

Ο 26χρονος διεθνής Καμερουνέζος ποδοσφαιριστής, ο οποίος κατέρρευσε στον αγωνιστικό χώρο κατά τη διάρκεια του αγώνα της ομάδας του με τη Βιτορούλ, έχασε τη μάχη αφού μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο.

Όπως αναφέρεται στο Reuters, ο υπουργός Εσωτερικών της Ρουμανίας τονίζει σε ανακοίνωσή του ότι μετά από έρευνα που έγινε στο ασθενοφόρο που μετέφερε τον Εκένγκ, διαπιστώθηκε ότι ο απινιδωτής ήταν ουσιαστικά άχρηστος καθώς οι μπαταρίες του είχαν λήξει, κάτι που ίσχυε και για τα φάρμακα που είχαν στη διάθεσή τους οι τραυματιοφορείς.

Με απλά λόγια, χάθηκε πολύτιμος χρόνος, καθώς ο Εκένγκ έπρεπε να φτάσει στο νοσοκομείο για να του παρασχεθούν οι πρώτες βοήθειες.

Το ρουμανικό υπουργείο Υγείας ανακάλεσε την άδεια της εταιρείας που διαχειρίζεται τα ασθενοφόρα για 30 ημέρες ενώ της επέβαλε και πρόστιμο ύψους 6.000 δολαρίων.

Αξίζει να αναφερθεί ότι σύμφωνα με τον Χασάν Ανίλ Εκέν, εκπρόσωπο του άτυχου ποδοσφαιριστή «στο γήπεδο υπήρχαν τρία ασθενοφόρα, αλλά κανένα δεν είχε διαθέσιμο απινιδωτή. Αν υπήρχε, ο Εκένγκ ίσως και να ήταν σήμερα ζωντανός».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ