ΣΠΟΡ

Σε αναζήτηση προέδρου η UEFA μετά την απόφαση του CAS για τον Πλατινί

Σε αναζήτηση προέδρου η UEFA μετά την απόφαση του CAS για τον Πλατινί
ΑΠΕ ΜΜΕ / EPA / LAURENT GILLIERON

Ο Μισέλ Πλατινί δεν μπόρεσε να αθωωθεί με την έφεση που είχε κάνει στο CAS, παρά μόνο να μειώσει την ποινή του και δήλωσε ότι θα παραιτηθεί από την θέση του προέδρου της UEFA ανοίγοντας τον χορό των διαδικασιών για την εκλογή του νέου διοικητικού ηγέτη της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας ποδοσφαίρου, ενώ αναβαθμίζεται και ο ρόλος του Θεόδωρου Θεοδωρίδη.

To Αθλητικό Διαιτητικό Δικαστήριο έκανε εν μέρει δεκτή την προσφυγή του Μισέλ Πλατινί σχετικά με την υπόθεση διαφθοράς και δωροδοκίας του και μείωσε την ποινή του αποκλεισμού του από τα ποδοσφαιρικά δρώμενα σε 4 χρόνια (από τα 6 αρχικά) καθώς και το πρόστιμο των 80 χιλιάδων € σε 60 χιλιάδες.

16582614


(Πηγή: ΑΠΕ ΜΜΕ / EPA / JEAN-CHRISTOPHE BOTT)

Μετά την απόφαση αυτή ο Μισέλ Πλατινί γνωστοποίησε ότι θα παραιτηθεί από την θέση του προέδρου της UEFA (στην οποία είχε επανεκλεγεί το 2015), και η Ευρωπαϊκή Ομοσπονδία πλέον θα εκλέξει νέο πρόεδρο.

uefa platini

Με την επίσημη ανακοίνωσή της, η UEFA γνωστοποίησε ότι θα συγκαλέσει έκτακτη εκτελεστική επιτροπή στις 18 Μαΐου στην Βασιλεία, το πρωί του τελικού του Europa League, ώστε να αποφασίσει τις επόμενες κινήσεις της και την εκλογική διαδικασία.

«Επικεφαλής» ο Θεοδωρίδης

Αυτό που κάνει πάντως αίσθηση είναι ότι η UEFA δεν θα εκλέξει «υπηρεσιακό πρόεδρο».

16347908


(Πηγή: ΑΠΕ ΜΜΕ / EPA / LAURENT GILLIERON)

Κάτι που σημαίνει ότι αναβαθμίζεται περισσότερο πλέον ο ρόλος του πρόσφατα εκλεγμένου Γενικού Γραμματέα της UEFA, Θεόδωρου Θεοδωρίδη, αλλά και της Εκτελεστικής Επιτροπής, που θα τρέχουν όλα τα θέματα μέχρι την ανάδειξη του νέου διοικητικού ηγέτη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ