ΣΠΟΡ

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ-Λάρισα 89-43: Αφηνιασμένος στους τελικούς με τον Ολυμπιακό

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ-Λάρισα 89-43: Αφηνιασμένος στους τελικούς με τον Ολυμπιακό
Οι «πράσινοι» εμφανίστηκαν με το μαχαίρι στα δόντια και μπροστά σε 5.000 φίλους τους μετέτρεψαν σε έναν ανεπανάληπτο -φέτος- θρίαμβο την πρόκρισή τους στους τελικούς της Basket League, όπου θα αντιμετωπίσουν τον Ολυμπιακό INTIME NEWS / ΤΖΑΜΑΡΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

O Παναθηναϊκός «ξύπνησε» μετά το «χαστούκι» της περασμένης Κυριακής στη Λάρισα, έκανε επίδειξη δύναμης κόντρα στους Θεσσαλούς και πάει με ανεβασμένη ψυχολογία στους τελικούς της Basket League κόντρα στον Ολυμπιακό.  

Το Game 4 στη Λάρισα και όλα όσα έγιναν σε εκείνο το ματς ήταν το ηλεκτροσόκ που χρειαζόταν ο Παναθηναϊκός για να αποκαταστήσει την τάξη και να κάνει αυτό που όφειλε απέναντι στους Θεσσαλούς.

Οι «πράσινοι» εμφανίστηκαν με το μαχαίρι στα δόντια και μπροστά σε 5.000 φίλους τους μετέτρεψαν σε έναν ανεπανάληπτο -φέτος- θρίαμβο την πρόκρισή τους στους τελικούς της Basket League, όπου θα αντιμετωπίσουν τον Ολυμπιακό.

Οι παίκτες του Γιώργου Βόβορα τα έκαναν επιτέλους όλα σωστά σε άμυνα και επίθεση. Με τρομερή συγκέντρωση, προσήλωση στο σχέδιο και μάχη για κάθε μπάλα, έκαναν το καλύτερο αμυντικό τους παιχνίδι τη φετινή χρονιά, ενώ ταυτόχρονα με την ενέργεια που έδινε όλο και περισσότερο ο κόσμος βομβάρδιζαν με τρίποντα το καλάθι της Λάρισας (14/27).

Ο Οκάρο Ουάιτ ήταν πρώτος σκόρερ με 17 πόντους, έχοντας και 6 ριμπάουντ, ο Νεμάνια Νέντοβιτς επέστρεψε στις γνώριμες εμφανίσεις του με 16 πόντους (3/5 τρίποντα) σε 20 λεπτά, ο Γιώργος Παπαγιάννης είχε double double σε 20 λεπτά (10 πόντους και 10 ριμπάουντ), ενώ ο Μέικον 14 πόντους με 4/6 τρίποντα.

Στα θετικά και το γεγονός πως είδαμε ότι οι διαιτητές μπορούν να έχουν φέτος και σωστά κριτήρια, κάτι που στη σειρά είχε γίνει μόνο στο τρίτο παιχνίδι στο ΟΑΚΑ.

Το ζητούμενο βέβαια είναι να γίνει κάτι ανάλογο και στους τελικούς με τον Ολυμπιακό.

Η εξέλιξη του αγώνα

Αντίδραση από το πρώτο λεπτό έβγαλε ο Παναθηναϊκός μετά την ισοφάριση στη Λάρισα μην αφήνοντας τους Θεσσαλούς να ξεπεράσουν τους δυο πόντους (διά χειρός Μάριτς) μέχρι και 4’ πριν την ολοκλήρωση του πρώτου δεκαλέπτου. Οι «πράσινοι» είχαν σε τρομερή μέρα για ακόμη μία φορά τον Ιωάννη Παπαπέτρου που σκόραρε από παντού με τον Ουάιτ να ακολουθεί για το 28-12 στη λήξη του πρώτου ημιχρόνου.

Η εικόνα δεν άλλαξε πολύ στο δεύτερο δεκάλεπτο με τον Παναθηναϊκό να σκοράρει κατά ριπάς και να αποδίδει εξαιρετικά και στην άλλη πλευρά του παρκέ με τις άμυνες να είναι «ασφυκτικές» και τον αρχισκόρερ της Λάρισας, Στέφαν Μούντι να ολοκληρώνει το ημίχρονο στους 6 πόντους με 2/5 τρίποντα. Οι παίκτες του Βόβορα συνέχισαν να γιγαντώνουν το προβάδισμα που είχαν χτίσει στο πρώτο δεκάλεπτο, για να φτάσουν την τιμή της διαφοράς μέχρι και στο +27 1:30΄πριν να περάσουν οι παίκτες στα αποδυτήρια. Ζάρας και Κρουμπάλι διαμόρφωσαν το 46-23 στο πρώτο μισό με τους γηπεδούχους να έχουν βάλει ήδη πλώρη για τους τελικούς.

Επιστρέφοντας στο παρκέ ακολούθησαν 3’ «μία σου και μία μου», με τον Παπαγιάννη και τον Νέντοβιτς να ηγούνται της προσπάθειας των «πρασίνων» και τους Θεσσαλούς να απαντούν με τον Ζάρα για το 53-31 στο 23’. Μετά από μία σειρά εντάσεων στο ΟΑΚΑ με τους διαιτητές να ζητάνε εκκένωση πίσω από τον πάγκο της Λάρισας και τον Μούντι να δέχεται τεχνική ποινή (54-31 με τη βολή της ποινής από τον Νέντοβιτς), το ματς συνεχίστηκε με διαδοχικά άστοχες επιθέσεις για τις δυο ομάδες. Μετά το εύστοχο ζευγάρι βολών του Κρουμπάλι (54-33) το επιθετικό ρεσιτάλ του Σέρβου άσου του Παναθηναϊκού ανάγκασε τον Τακιανό να πάρει ταιμ άουτ στο 26ο λεπτό της αναμέτρησης (61-33). Έκτοτε οι Θεσσαλοί δεν κατάφεραν να σκοράρουν πάνω από μία φορά με το «τριφύλλι» να κάνει πάρτι στο παρκέ για 73-35.

Το τέταρτο δεκάλεπτο ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα. Η Λάρισα βρήκε σκορ μόλις στο 33’ από τη ½ βολές του Παπαντωνίου και να παραμένει στο παθητικό 87-36 ( στο 35’) όταν οι παίκτες του Γιώργου Βόβορα είχαν την απόλυτη κυριαρχία και στις δυο πλευρές του παρκέ. Τα τελευταία λεπτά κύλησαν χωρίς ρυθμό στο ΟΑΚΑ με συνεχόμενα φάουλ και το ματς να έχει επί της ουσίας κριθεί. Ο τεχνικός των «πρασίνων» έριξε στη μάχη και τον νεαρό Λευτέρη Μαντζούκα, ο οποίος «σφράγισε» την προκριση στους τελικούς για το 89-43.

Τα δεκάλεπτα: 28-12, 46-23, 73-35, 89-43.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ