ΣΠΟΡ

Ο Άρης κέρδισε τον Παναθηναϊκό και έκανε το 2-1 στην σειρά των ημιτελικών της Α1 μπάσκετ.

Ο Άρης κέρδισε τον Παναθηναϊκό και έκανε το 2-1 στην σειρά των ημιτελικών της Α1 μπάσκετ.
EUROKINISSI / MOTION TEAM / ΦΑΝΗ ΤΡΥΨΑΝΗ

Ο Άρης με την δύναμη της έδρας και εξαιρετικό επιθετικό παιχνίδι από τους Αμερικάνους του, κέρδισε 77-68 τον Παναθηναϊκό και μείωσε την σειρά των ημιτελικών στην Α1 του μπάσκετ στο 2-1.

Στο πρώτο 10λεπτο ο Παναθηναϊκός είχε καλή επιθετική λειτουργία, παρά την απουσία του Καλάθη, αλλά δεν έβρισκε λύσεις στην άμυνα του, όπου δέχτηκε πολλούς πόντους στην ρακέτα του, όχι από τους ψηλούς, αλλά τους περιφερειακούς του Άρη, που έφταναν εύκολα ακόμη και σε λέι απ.

2521870


(Πηγή: EUROKINISSI / MOTIONTEAM / ΦΑΝΗ ΤΡΥΨΑΝΗ)

Στο ξεκίνημα της β περιόδου, οι γηπεδούχοι έκαναν ένα σερί 9-0 και έφτασαν την διαφορά στο +10, με την απουσία του Καλάθη να είναι εμφανέστερη στο επιθετικό κομμάτι των «πράσινων». Ο Πεδουλάκης ενεργοποίησε περισσότερο τον Ραντούλιτσα, που δεν είχε αντίπαλο (στις ασίστ του Διαμαντίδη) και μάζεψε την διαφορά, ενώ ο Πρίφτης επιστράτευσε (άλλοτε επιτυχημένα και άλλοτε όχι) την ζώνη, για να σταματήσει τον Σέρβο.

2521867


(Πηγή: EUROKINISSI / MOTIONTEAM / ΦΑΝΗ ΤΡΥΨΑΝΗ)

Ούτε στο ξεκίνημα του β ημιχρόνου άλλαξε η κατάσταση με τον Παναθηναϊκό να έχει πρόβλημα στην επίθεση του, ενώ ο Άρης πρόσθεσε σκοράρισμα και με τον Μακ Νιλ (που είχε 6 μόνο πόντους στο πρώτο ημίχρονο), ενώ τα πολλά λάθη των «πράσινων» (12 με τον Άρη να σκοράρει 14 πόντους από τα λάθη του «τριφυλλιού») ήταν επίσης ένα στοιχείο για την εικόνα του αγώνα.

2521868


(Πηγή: EUROKINISSI / MOTIONTEAM / ΦΑΝΗ ΤΡΥΨΑΝΗ)

Ο Άρης είχε τρομερή αυτοσυγκέντρωση, ενώ ο Παναθηναϊκός συνέχισε και τα λάθη (15 συνολικά), ενώ τα αμυντικά σχήματα, που χρησιμοποίησε ο προπονητής του δεν μπόρεσε να σταματήσει την 3άδα των Αμερικανών των γηπεδούχων.

Από 21 πόντους είχαν ο Μακνίλ και ο Γουότερς, με τον Γουάιτ να προσθέτει άλλους 9, ενώ για τον Παναθηναϊκό ο Ραντούλιτσα και ο Γουίλιαμς έβαλαν από 14.

Τα 10λεπτα: 23-22, 19-15 (42-37), 17-14 (59-51), 18-17 (77-68).

Το 4ο παιχνίδι της σειράς θα γίνει την Τετάρτη στις 19.00 και πάλι στην Θεσσαλονίκη. Αύριο ο Ολυμπιακός θα προσπαθήσει να τελειώσει την δική του σειρά με την ΑΕΚ, στο ΟΑΚΑ (19.00) παίρνοντας την 3η νίκη του.

2521846


(Πηγή: EUROKINISSI / MOTIONTEAM / ΦΑΝΗ ΤΡΥΨΑΝΗ)

Αλγεινή εντύπωση προκάλεσε η στάση μερίδας οπαδών του Άρη. Στο πρώτο ημίχρονο οι διαιτητές αναγκάστηκαν να διακόψουν για λίγο το ματς καθώς από την κερκίδα έβριζαν την μητέρα του Διαμαντίδη επειδή έκανε το «λάθος» να διαμαρτυρηθεί για κάποια απόφαση.

2521831


(Πηγή: EUROKINISSI / MOTIONTEAM / ΦΑΝΗ ΤΡΥΨΑΝΗ)

Στην συνέντευξη Τύπου έγινε έξαλλος ο Αργύρης Πεδουλάκης σε ερώτηση δημοσιογράφου για την «προκλητική και σε κάποια όρια της κωμωδίας» συμπεριφορά(!) του Δημήτρη Διαμαντίδη! «Θα αστειεύεστε. Θα αστειεύεστε. Θα αστειεύεστε. Θα αστειεύεστε. Εγώ έρχομαι πάρα πολλά χρόνια εδώ. Τώρα να φτάσουμε στο σημείο να σχολιάσουμε τη συμπεριφορά του Διαμαντίδη φτάνει στα όρια της ασέβειας. Είναι στα όρια της ασέβειας. Το τι γίνεται μέσα στο γήπεδο, το αν κάποιος κάνει flopping ή κάτι άλλο, αυτό γίνεται στις τέσσερις γραμμές. Μετά που το ματς τελειώνει όλοι είναι αγαπημένοι. Αν τώρα προσπαθούμε να κάνουμε ένα παιδί που είναι πρότυπο για τα νέα παιδιά, να βγάλουμε ότι η συμπεριφορά του μέσα είναι απρεπής... Τι να πω... Είναι 36 χρονών, έχει παίξει, έχει δείξει, έχει προκληθεί, δεν έχει απαντήσει, αλλά δεν έχει αντιδράσει δεν, δεν... Αυτά είναι παλιά κόλπα, πάρα πολύ παλιά. Αφήστε τα...

2521835


(Πηγή: EUROKINISSI / ICONPRESS / ΦΑΝΗ ΤΡΥΨΑΝΗ)

Η γκεμπελική μέθοδος και η προβοκάτσια δεν περνάει. Αφήστε τα αυτά. Μιλάμε για ένα παιδί που είναι κόσμημα για όλο τον ελληνικό αθλητισμό. Όπως ήταν ο Γκάλης και άλλοι. Δεν θέλω να μπω σε άλλα θέματα. Νομίζω ότι κάνετε ένα άλλο πράγμα που δεν θέλω. Δεν θέλω να μπω σε αυτή τη διαδικασία»

Επεισόδιο έγινε και στην προθέρμανση με κάποιον ανεγκέφαλο να λέει κάτι στον Γουίλιαμς που όρμησε στην κερκίδα για να τον συγκρατήσουν τελικά οι συμπαίκτες του. Επίσης ο Παναθηναϊκός καταγγέλει ότι την ώρα που η πράσινη αποστολή έφευγε για τα αποδυτήρια, πρώην παράγοντας του Άρη έβρισε την μητέρα του Φώτση, που δεν είναι πια στην ζωή, με αποτέλεσμα να απειληθεί μίνι σύρραξη.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ