ΣΠΟΡ

Στέφανος Τσιτσιπάς: Ο Άντι Μάρεϊ τον άφησε εκτός ημιτελικών στη Στουτγκάρδη

Στέφανος Τσιτσιπάς: Ο Άντι Μάρεϊ τον άφησε εκτός ημιτελικών στη Στουτγκάρδη
Στους «8» ολοκληρώθηκε η παρουσία του Στέφανου Τσιτσιπά στο γερμανικό τουρνουά AP Photo/Jean-Francois Badias

O Στέφανος Τσιτσιπάς ηττήθηκε 2-0 σετ (6(5)-7, 3-6) από τον έμπειρο Άντι Μάρεϊ κι έμεινε εκτός ημιτελικών στο τουρνουά της Στουτγκάρδης.

Στους «8» ολοκληρώθηκε η παρουσία του Στέφανου Τσιτσιπά στο γερμανικό τουρνουά, καθώς ο Άντι Μάρεϊ ήταν καλύτερος στα κρίσιμα σημεία και πήρε τη νίκη.

Η αναμέτρηση ήταν «κλειστή» σε όλη τη διάρκεια του, ωστόσο η μεγαλύτερη εμπειρία του Βρετανού στο χορτάρι έπαιξε ρόλο στις λεπτομέρειες.

Στο πρώτο σετ, οι δύο τενίστες κράτησαν σχετικά εύκολα το σερβίς τους, ενώ «έσβησαν» κι από ένα break point. Κάπως έτσι οδηγήθηκαν στο tie break, εκεί όπου ο Μάρεϊ είχε και την τύχη με το μέρος του, καθώς με τη βοήθεια του φιλέ έκανε mini break.

Η εικόνα ήταν ίδια και στο δεύτερο σετ, με τον Τσιτσιπά, όμως, να δέχεται break σε κρίσιμο σημείο, με αποτέλεσμα να βρεθεί πίσω με 4-2. Ο Μάρεϊ το εκμεταλλεύτηκε κι έκλεισε το ματς.

Ο Τσιτσιπάς έπεσε στο Νο5 μετά το Roland Garros και θα χάσει άλλη μια θέση, μετά τον αποκλεισμό του στα προημιτελικά του γερμανικού τουρνουά. Έτσι, από την ερχόμενη Δευτέρα ο Έλληνας τενίστας θα βρίσκεται στο Νο6 της παγκόσμιας κατάταξης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ