ΣΠΟΡ

Κριστιάνο Ρονάλντο: Απορρίφθηκε αγωγή 25 εκατ. για υπόθεση βιασμού

Κριστιάνο Ρονάλντο: Απορρίφθηκε αγωγή 25 εκατ. για υπόθεση βιασμού
(AP Photo/Jon Super, File)

Απορρίφθηκε από αμερικανικό δικαστήριο της Νεβάδα η αγωγή γυναίκας κατά του άσου της Μάντσεστερ Γιουνάϊτεντ Κριστιάνο Ρονάλντο, μέσω της οποίας κατήγγειλε τον βιασμό της και ζητούσε 25 εκατομμύρια από τον ποδοσφαιριστή –πολλά περισσότερα από τα 375.000 δολάρια που έχει ήδη λάβει από αυτόν μέσω εξωδικαστικού συμβιβασμού για να μην δημοσιοποιήσει τις κατηγορίες της.

Η Κάθριν Μαϊόργκα (σ.σ. παρότι συνήθως τα ονόματα των γυναικών που καταγγέλλουν σεξουαλική επίθεση δεν δημοσιοποιούνται, η ίδια η Μαϊόργκα άναψε το πράσινο φως για να κατονομαστεί σε αμερικανικά ΜΜΕ και πρακτορεία) κατηγορεί τον Ρονάλντο ότι τη βίασε τον Ιούνιο του 2009 όταν ήταν 25 ετών.

Η ίδια η γυναίκα, όπως αναφέρει το CNNi, υποστήριξε ότι πιέστηκε να υπογράψει το έγγραφο του εξωδικαστικού συμβιβασμού και ζήτησε από τα δικαστήρια να ακυρώσουν αυτή τη συμφωνία.

Το πρώην μοντέλο και εκπαιδευτικός υποστηρίζει στην αγωγή της ότι γνώρισε τον ποδοσφαιριστή σε ένα νυχτερινό κέντρο και τον ακολούθησε στο ξενοδοχείο του με μια παρέα άλλων ατόμων.

Τότε, πάντα με βάση όσα ισχυρίζεται η ίδια, ο 24χρονος τότε Ρονάλντο της επιτέθηκε και τη βίασε. Η δικηγορική ομάδα του Ρονάλντο δεν αρνείται ότι ο ποδοσφαιριστής είχε σεξουαλική επαφή με την ενάγουσα, ωστόσο υποστηρίζει πως η γυναίκα είχε συναινέσει.

Η δικαστής στο Λας Βέγκας Τζένιφερ Ντόρσεϊ αποφάσισε να απορρίψει το αίτημα την Παρασκευή για να τιμωρήσει το δικηγόρο της γυναίκας, Λέζλι Μαρκ Στόβαλ, για χρήση πρακτικών «κακής πίστης».

Και αυτό γιατί επιχείρησε να χρησιμοποιήσει κλεμμένα έγγραφα, που παρουσίαζαν συνομιλίες μεταξύ του Ρονάλντο και των δικηγόρων του.

Σε έγγραφο 42 σελίδων, η Ντόρσεϊ εξήγησε αναλυτικά το σκεπτικό της και τόνισε πως αυτή η πράξη του δικηγόρου «χρωμάτισε» την υπόθεση, χωρίς να υπάρχει πλέον επιστροφή.

Η ενάγουσα δεν έχει το δικαίωμα να καταθέσει εκ νέου μηνυτήρια αναφορά κατά του Ρονάλντο –κάτι που η δικαστής αναφέρει πως είναι πολύ αυστηρή τιμωρία, ωστόσο ο ποδοσφαιριστής είχε πληγεί ανεπανόρθωτα από τη συμπεριφορά του Στόβαλ.

«Απαιτείται σοβαρή τιμωρία» τονίζει η ίδια.

Το 2019 Αμερικανοί εισαγγελείς ανακοίνωσαν πως δεν σκόπευσαν να ασκήσουν ποινική δίωξη για βιασμό κατά του Ρονάλντο, καθώς οι καταγγελίες της ενάγουσας δεν μπορούσαν να αποδειχθούν.

Η εισαγγελία της κομητείας Κλαρκ στο Λας Βέγκας έχει ανακοινώσει πως η Μαϊόργκα είχε πάει στην αστυνομία το 2009 για να προχωρήσει σε καταγγελία, ωστόσο αρνήθηκε να πει ποιος ήταν ο δράστης αλλά και πού έλαβε χώρα η επίθεση.

«Έτσι, η αστυνομία δεν κατάφερε να κάνει κάποια ουσιώδη έρευνα» είχε αναφέρει η εισαγγελία.

Ωστόσο, το 2018 η υπόθεση άνοιξε ξανά μετά από σχετικό αίτημα της Μαϊόργκα.

Η εξέλιξη αυτή ήρθε μετά από τη δημοσίευση άρθρου για την υπόθεση στο γερμανικό περιοδικό Der Spiegel το 2017, το οποίο ανέφερε πως το 2010 η Μαϊόργκα είχε καταλήξει σε εξωδικαστικό συμβιβασμό με τον Ρονάλντο για να μην δημοσιοποιήσει ποτέ τις καταγγελίες της περί βιασμού.

Ο δικηγόρος της Μαϊόργκα δήλωσε τότε πως η πελάτης της αποφάσισε να ανοίξει εκ νέου την υπόθεση μετά από την εμφάνιση του κινήματος #MeToo.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ