ΣΠΟΡ

Ο Στεφ Κάρι κέρδισε τον τίτλο του MVP με ομόφωνη απόφαση για πρώτη φορά στην ιστορία του NBA!

Ο Στεφ Κάρι κέρδισε τον τίτλο του MVP με ομόφωνη απόφαση για πρώτη φορά στην ιστορία του NBA!
Reuters / Soobum Im - USA TODAY Sports

Το ερώτημα δεν ήταν αν θα αναδειχθεί πολυτιμότερος παίκτης του NBA στην κανονική περίοδο, αλλά με πόσες ψήφους και ο Στεφ Κάρι όχι απλά διατήρησε τον τίτλο του αλλά έγραψε ιστορία, πατυχαίνονατς αυτό, που δεν είχε κάνει ουδείς στο παρελθόν. Να κερδίσει με ομόφωνη απόφαση!

Κανείς άλλος στο παρελθόν δεν είχε πετύχει το απόλυτο. Ο Λε Μπρόν και ο Σακίλ το είχαν αγγίξει με 120 ψήφους στις 121, αλλά ο Κάρι διέλυσε και αυτό το ρεκόρ, όπως έκανε στην κανονική περίοδο με τα ατομικά αλλά και τα ομαδικά ρεκόρ των πρωταθλητών Γουόριορς.

131 στα 131! ένα ανεπανάληπτο ρεκόρ, που δείχνει και την αξία του σημαντικότερου παίκτη αυτή την εποχή στον μαγικό κόσμο του μπάσκετ στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού.

Μάλιστα ο Σεφ Κάρι έγινε μόλις ο 11ος παίκτης που έκανε το back to back: Ράσελ, Τσάμπερλέιν, Τζαμπάρ, Μόουζες Μαλόουν, Λάρι Μπερντ, Μάτζικ, Τζόρνταν, Ντάνκαν, Νας και Λεμπρόν.

Είναι όμως μόλις ο τρίτος guard που το καταφέρνει, μετά τους Νας και Μάτζικ Τζόνσον, αποδεικνύοντας ότι είναι άξιος διάδοχος των "μεγάλων" του NBA.

Φουλ τώρα και για το πρωτάθλημα και την διατήρηση του στέμματος, επιστρέφοντας από τραυματισμό (ήδη οι Γουόριορς έχουν κάνει το 3-1 στην σειρά των ημιτελικών με το Πόρτλαντ).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ