ΣΠΟΡ

Θλίψη στο ελληνικό ποδόσφαιρο: Πέθανε ο Θαλής Τσιριμώκος, ο πρώτος που είχε πάρει βραβείο fair play

Θλίψη στο ελληνικό ποδόσφαιρο: Πέθανε ο Θαλής Τσιριμώκος, ο πρώτος που είχε πάρει βραβείο fair play
Ήταν και ο πρώτος Έλληνας που πήρε βραβείο fair play, τη σεζόν 1983-’84 INTIME SPORTS

Μία σημαντική απώλεια μετράει το ελληνικό ποδόσφαιρο, καθώς  «έφυγε» από τη ζωή ο Θαλής Τσιριμώκος.

Ο Θαλής Τσιριμώκος αποτέλεσε μία σπουδαία προσωπικότητα του αθλήματος, αφήνοντας σημαντικό έργο και σημάδι στα γήπεδα, ενώ ήταν και ο πρώτος Έλληνας που πήρε βραβείο fair play, τη σεζόν 1983-’84, όταν σ’ ένα ματς του ΟΦΗ με τον Ολυμπιακό είχε φιλήσει τον Νίκο Σαργκάνη, έπειτα από μία εξαιρετική του επέμβαση σε κεφαλιά του Γιώργου Βλαστού των Κρητικών.

Ο εκλιπών άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 63 ετών, έπειτα από καρδιακό επεισόδιο. Ο Θαλής Τσιριμώκος ξεκίνησε την καριέρα του από τον ΑΟ Παγκρατίου, όπου αγωνίστηκε ως επιθετικός, αλλά τα πρώτα του «βήματα» στον αθλητισμό ήταν ως παίκτης του μπάσκετ, στα εφηβικά του Παναθηναϊκού. Το 1978 θέλησε να συνεχίσει ως ποδοσφαιριστής των «πράσινων», αλλά αγωνίστηκε μόνο σε φιλικά και συνέχισε στην Καλλιθέα.

Ακόμα έχει αγωνιστεί στον ΠΑΣ Γιάννινα, με τον οποίο το 1979-’80 αναδείχθηκε δεύτερος σκόρερ του πρωταθλήματος, πίσω από τον Ντούσαν Μπάγεβιτς της ΑΕΚ, τον ΟΦΗ με τον οποίο ήταν τρίτος σκόρερ της κατηγορίας το 1982-’83 αλλά και σε Άρη και Απόλλωνα Σμύρνης.

Στην συνέχεια ακολούθησε τον «δρόμο» του προπονητή, σε αρκετές ομάδες της Β’ και της Γ’ Εθνική, όπως και τον τοπικών πρωταθλημάτων. Ακόμα, ο Θαλής Τσιριμώκος ήταν συνεργάτης του Άγγελου Αναστασιάδη στον ΠΑΟΚ και είχε «υπηρετήσει» τον ΠΑΣ Γιάννινα και από τη θέση του Γενικού Αρχηγού.

Η φάση με την τρομερή επέμβαση του Σαργκάνη και την κίνηση του Τσιριμώκου:

Ολυμπιακός - ΟΦΗ στο "Καραϊσκάκη" και ο Σαργκανης κάνει μια από τις ΚΑΛΥΤΕΡΕΣ επεμβάσεις που έχουμε δει σε ελληνικά γήπεδα στη κεφάλια του Βλαστου. Ο Τσιριμωκος μάλιστα τον αγκαλιάζει. Η μπάλα είχε περάσει τη νοητή οριζόντια γραμμή του κ γύρισε όλο το σώμα του!!! Απίθανη φάση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ