ΣΠΟΡ

Στέφανος Τσιτσιπάς: Μετράει αντίστροφα για το Wimbledon – Ο πρώτος αντίπαλος στη Μαγιόρκα

Στέφανος Τσιτσιπάς: Μετράει αντίστροφα για το Wimbledon – Ο πρώτος αντίπαλος στη Μαγιόρκα
Μετά τους χωμάτινους αγώνες, ο Στέφανος Τσιτσιπάς επικεντρώνει το ενδιαφέρον του στο γρασίδι AP Photo/Alessandra Tarantino

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς αγωνίζεται για πρώτη φορά στην καριέρα του στο Mallorca Championships, το οποίο αποτελεί πρόβα τζενεράλε πριν το Wimbledon.

Ο Τσιτσιπάς έχει δώσει μόλις τέσσερις αγώνες (με ρεκόρ 2-2) στο γρασίδι και για να προετοιμαστεί καλύτερα αποφάσισε αγωνιστεί στο «250άρι» τουρνουά.

Ο 24χρονος πρωταθλητής έλαβε wild card και είναι το Νο2 του ταμπλό, καθώς στη Μαγιόρκα θα αγωνιστεί και το Νο1 της παγκόσμιας κατάταξης, Ντανίλ Μεντβέντεφ.

Ο Έλληνας αθλητής πέρασε «bye» από τον πρώτο γύρο, ενώ τη Δευτέρα (20/6) έμαθε τον πρώτο του αντίπαλο. Αυτός θα είναι ο Ίλια Ιβάσκα, τον οποίο θα αντιμετωπίσει στη φάση των «16».

Οι δύο τενίστες δεν είχαν αναμετρηθεί πριν το 2022, αλλά πλέον ετοιμάζονται για την τρίτη τους συνάντηση. Έχουν προηγηθεί αυτές στο Ρότενταμ (σκληρή επιφάνεια) και τη Βαρκελώνη (χώμα), με τον Τσιτσιπά να έχει επικρατήσει και στις δύο. Είναι φυσικά η πρώτη τους συνάντηση στο γρασίδι.

Αξίζει να θυμίσουμε ότι το Wimbledon θα διεξαχθεί 27 Ιουνίου με 11 Ιουλίου και δεν θα αγωνιστούν αθλητές από τη Ρωσία και τη Λευκορωσία, λόγω του πολέμου στην Ουκρανία. Η συγκεκριμένη απόφαση έφερε και την τιμωρία από την ATP.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ