ΣΠΟΡ

Στέφανος Τσιτσιπάς: Ιστορική πρόκριση στον τελικό της Μαγιόρκα (vid)

Στέφανος Τσιτσιπάς: Ιστορική πρόκριση στον τελικό της Μαγιόρκα (vid)
Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας Στέφανος Τσιτσιπάς επικράτησε του Γάλλου Μπενζαμίν Μπονζί και προκρίθηκε στον τελικό του τουρνουά της Μαγιόρκα AP Photo / Daniel Cole (Φωτογραφία αρχείου)

Ο Στέφανος Τσιτσιπάς επικράτησε με 2-0 σετ του Μπενζαμίν Μπονζί και προκρίθηκε στον τελικό του τουρνουά της Μαγιόρκα, ο οποίος θα είναι ο πρώτος στην καριέρα του σε γρασίδι.

Σε εξαιρετική κατάσταση εμφανίζεται ο Στέφανος Τσιτσιπάς στην τελευταία πρόβα πριν το Wimbedon, το οποίο ξεκινά την ερχόμενη Δευτέρα (27/6).

Ο κορυφαίος Έλληνας τενίστας επικράτησε με 2-0 σετ (6-4, 6-4) του Γάλλου Μπενζαμίν Μπονζί και προκρίθηκε στον τελικό του τουρνουά της Μαγιόρκα. Μάλιστα, αυτός είναι ο πρώτος τελικός του στο γρασίδι.

Εκεί όπου θα αντιμετωπίσει τον νικητή του δεύτερου ημιτελικού ανάμεσα στον Ρομπέρτο Αουγκούστο Αγκούτ (Νο20) (που απέκλεισε το Νο1 Ντανίλ Μεντβέντεφ) και τον Αντουάν Μπελιέ.

Η εξέλιξη του αγώνα

Το πρώτο σετ ξεκίνησε προσεκτικά από τους δύο αντιπάλους. Δίνοντας έμφαση στο σερβίς τους οι δύο τενίστες κατάφεραν να φτάσουν μέχρι το 4-4 χωρίς απώλειες, με τον Μπονζί να έχει 3 χαμένα break points και τον Τσιτσιπά κανένα μέχρι εκείνο το σημείο.

Στο καθοριστικό 9ο game ωστόσο ο 23χρονος Έλληνας μπήκε αποφασιστικά, έχασε την ευκαιρία στα πρώτα 2 break points, αλλά το τρίτο ήταν και το… φαρμακερό για να προσπεράσει 5-4 και στη συνέχεια να κάνει το 6-4 στο σερβίς του και να πάρει το πρώτο σετ.

Έχοντας πλέον και τη ψυχολογία με το μέρος του, ο Στέφανος Τσιτσιπάς μπήκε καλύτερα στο δεύτερο σετ κι αυτή τη φορά πέτυχε νωρίς το break. Μόλις στο 3ο game έκανε το 1-2 και διατήρησε εύκολα τα επόμενα σερβίς-game του χωρίς να δώσει καμία ευκαιρία για break στον Γάλλο αντίπαλό του, κάνοντας το 6-4 και παίρνοντας την πρόκριση στον τελικό της Μαγιόρκα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ