ΣΠΟΡ

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υγρού στίβου: Όγδοος ο Γκολομέεβ στον τελικό των 50μ. ελεύθερο (vid)

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υγρού στίβου: Όγδοος ο Γκολομέεβ στον τελικό των 50μ. ελεύθερο (vid)
Ο Έλληνας αθλητής αγωνίστηκε για τέταρτο διαδοχικό Παγκόσμιο στον τελικό, γράφοντας ιστορία, αλλά δεν κατάφερε να ανέβει στο βάθρο ΙΝΤΙΜΕ / ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΑΡΧΕΙΟΥ

Ο Έλληνας αθλητής αγωνίστηκε για τέταρτο διαδοχικό Παγκόσμιο στον τελικό, γράφοντας ιστορία, αν και δεν κατάφερε να ανέβει στο βάθρο.

Ο Γκολομέεβ ξεκίνησε καλά, αλλά στο δεύτερο 25άρι φάνηκε να χάνει ταχύτητα, κάτι αναμενόμενο με δεδομένο ότι ξεκίνησε την προετοιμασία του αργά. Άλλωστε, δεν είναι τυχαίο ότι ο ίδιος έχει ως βασικό στόχο τη διάκριση στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα της Ρώμης, τον ερχόμενο Αύγουστο.

Στις δηλώσεις που έκανε μετά τον τελικό, είπε: «Ο μεγάλος μου στόχος είναι το μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα στη Ρώμη. Είμαι πολύ ευχαριστημένος και από το Παγκόσμιο καθώς κατάφερα για τέταρτη στη σειρά διοργάνωση να είμαι στον τελικό. Δεν κατάφερα να ακολουθήσω στα τελευταία μέτρα όπως κάνω συνήθως. Δεν βγήκε εκεί όπως το ήθελα. Μου έλειπαν σίγουρα προπόνηση και αγώνες, αλλά και πάλι ήμουν στον τελικό. Τώρα θα έχω το χρόνο να ετοιμαστώ για τη Ρώμη που όπως είπα, στόχος είναι το βάθρο».

Νικητής ήταν ο Μπεν Πράουντ, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την απουσία του Κάλεμπ Ντρέσελ κι έγινε ο πρώτος Βρετανός που χρίζεται πρωταθλητής κόσμου στα 50μ. ελεύθερο.

Παράλληλα, χάρισε στη χώρα του το πρώτο χρυσό μετάλλιο στη Βουδαπέστη. Ο Αμερικανός, Μάικλ Αντριου πήρε τη δεύτερη θέση με 21.41, ενώ το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ο Γάλλος, Μαξίμ Γκρουσέ (21.57), ο οποίος μπήκε στον τελικό μετά από αγώνα μπαράζ με τον Βραζιλιάνο, Μπρούνο Φράτους.

Τα αποτελέσματα του τελικού στα 50μ. ελεύθερο ανδρών:

  1. Μπεν Πράουντ (Μ.Βρετανία) 21.32
  2. Μάικλ Αντριου (ΗΠΑ) 21.41
  3. Μαξίμ Γκρουσέ (Γαλλία) 21.57
  4. Σεμπάστιαν Σάμπο (Ουγγαρία) 21.60
  5. Τζόσουα Λιέντο Εντουαρντς (Καναδάς) 21.61
  6. Λορέντζο Τζατσέρι (Ιταλία) 21.81
  7. Λιούις Εντουαρντ Μπούρας (Μ.Βρετανία) 21.83
  8. Κριστιάν Γκολομέεβ (ΕΛΛΑΔΑ) 21.89

ΔΗΜΟΦΙΛΗ