ΣΠΟΡ

Στα ημιτελικά του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος η Αθλητική Ένωση Αστυνομικών Ελλάδος

Στα ημιτελικά του Πανευρωπαϊκού Πρωταθλήματος η Αθλητική Ένωση Αστυνομικών Ελλάδος
Το Σάββατο (25/6, 17:00) η ελληνική ομάδα θα αντιμετωπίσει την ομάδα της Λιθουανίας

Σε μια σημαντική διάκριση έφτασε η αντιπροσωπευτική ομάδα της Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών Ελλάδος και της Ελληνικής Αστυνομίας, καθώς προκρίθηκε στον ημιτελικό του 9ου Πανευρωπαικού Πρωταθλήματος Αστυνομικών που διοργανώνεται στο Λιμόζ της Γαλλίας και στο θρυλικό Beaublanc.

Η ελληνική ομάδα στην πρώτη φάση του Ευρωμπάσκετ Αστυνομικών ηττήθηκε στην πρεμιέρα από τη Γερμανία με σκορ 64-75, σε μια ήττα που ήρθε μετά από 13 χρόνια αήττητης πορείας.

Η ομάδα της Γερμανίας παρουσιάζεται ιδιαίτερα ενισχυμένη και πιθανόν η Ελληνική ομάδα να προσπαθήσει να πάρει τη... ρεβάνς στο μεγάλο τελικό.

Οι Έλληνες αστυνομικοί πείσμωσαν και ξέσπασαν στη συνέχεια στις ομάδες του Βελγίου και της Ιταλίας, τι οποίες κέρδισαν με σκορ 101-54 και 108-68 αντίστοιχα βάζοντας πλώρη για τα ημιτελικά.

Το Σάββατο (25/6, 17:00) η ελληνική ομάδα θα αντιμετωπίσει την ομάδα της Λιθουανίας σε ένα ραντεβού το οποίο είναι ματς τελικού στις τελευταίες τρεις διοργανώσεις.

Για την πορεία της ομάδας στην κορυφαία διοργάνωση μίλησε ο πρόεδρος της Αθλητικής Ένωσης Αστυνομικών Ελλάδος Γιώργος Τζατζάκης, ο οποίος είπε: «Αυτή η ομάδα έχει γράψει την δική της ιστορία, καθώς από το 2005, έχει πάρει σε όλες τις διοργανώσεις μετάλλιο. Τρία χρυσά και ένα ασημένιο. Μπήκαμε πάλι στη ζώνη των μεταλλίων και είναι σημαντικό να φτάσουμε μέχρι το τέλος».

Αξίζει τέλος να επισημανθεί ότι την προσπάθεια της ελληνικής ομάδας στηρίζει η Altion, εταιρεία του ομίλου Βιανέξ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ