ΣΠΟΡ

Στέφανος Τσιτσιπάς: Πρωταθλητής στη Μαγιόρκα - Και τώρα Wimbledon

Στέφανος Τσιτσιπάς: Πρωταθλητής στη Μαγιόρκα - Και τώρα Wimbledon
AP Photo

Το τρόπαιο στη Μαγιόρκα είναι το πρώτο που κατακτά ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο γρασίδι και το 9ο της καριέρας του σε 21 τελικούς.

Το πρώτο τρόπαιο στη grass-season φαίνεται ότι ήρθε την κατάλληλη στιγμή, καθώς μολονότι ήρθε σε ένα «250άρι» τουρνουά, θα βοηθήσει τον Έλληνα τενίστα ψυχολογικά ενόψει Wimbledon. Είναι κάτι που είχε ανάγκη, καθώς δεν βρίσκεται στην καλύτερη περίοδο του.

Αυτό φάνηκε σε ορισμένα σημεία και στη Μαγιόρκα, ωστόσο το γεγονός ότι στο φινάλε κατάφερε να φτάσει ως το τέλος της διαδρομής είναι άκρως ενθαρρυντικό. Σίγουρα, πάντως, ο Τσιτσιπάς ψάχνει κι άλλη βελτίωση, καθώς βρίσκεται σε δύσκολο μονοπάτι στο βρετανικό Grand Slam, το οποίο ξεκινάει την ερχόμενη Δευτέρα (27/6).

Συγκλονιστικός τελικός 2,5 ωρών

Όσον αφορά στον τέταρτο τελικό του μέσα στο 2022 ήταν συγκλονιστικός! Είχε φοβερές εναλλαγές και τον Τσιτσιπά να θριαμβεύει μετά από μια τρομερή μάχη που κράτησε δύο ώρες και 32 λεπτά και κρίθηκε στο tie break του τρίτου σετ. Με αυτό τον τρόπο ο Έλληνας τενίστας έκανε το 3-0 κόντρα στον Μπαουτίστα Αγκούτ.

Ο Στέφανος μπήκε τρομερά στο ματς και προηγήθηκε με 4-0 στο πρώτο σετ, το οποίο τελικά, μολονότι είδε τον έμπειρο Ισπανό να επιστρέφει, κέρδισε με 6-4. Ο 24χρονος τενίστας προηγήθηκε με 3-1 στο δεύτερο, αλλά το Νο20 του κόσμου έκανε δύο breaks και παίρνοντας πέντε σερί games, ισοφάρισε σε 1-1.

Ως εκ τούτου ο τίτλος κρίθηκε στο τρίτο σετ, εκεί όπου και πάλι το Νο5 της παγκόσμιας κατάταξης βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση, καθώς προηγήθηκε με 5-2. Ο έμπειρος Ισπανός επέστρεψε ισοφάρισε σε 5-5, κάνοντας break στο ένατο game, όπου το Νο6 του κόσμου σέρβιρε για το ματς, το οποίο τελικά οδηγήθηκε στην έσχατη λύση του tie break. Σε αυτό ο Τσιτσιπάς ήταν πιο ψύχραιμος, έκανε 2 mini break και «σφράγισε» τον τίτλο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ