ΣΠΟΡ

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υγρού στίβου: «Άγγιξε» το μετάλλιο ο Χρήστου στα 50μ. ύπτιο

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υγρού στίβου: «Άγγιξε» το μετάλλιο ο Χρήστου στα 50μ. ύπτιο
Με χρόνο 24.57, ο Έλληνας κολυμβητής κατέλαβε την τέταρτη θέση Screen Grab/ instagram

Ο Απόστολος Χρήστου έδωσε μεγάλη μάχη στον τελικού των 50μ. ύπτιο, «αγγίζοντας» το μετάλλιο στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα υγρού στίβου.

Με χρόνο 24.57, ο Έλληνας κολυμβητής κατέλαβε αρχικά την τέταρτη θέση, καθώς οι κριτές ακύρωσαν την προσπάθεια του Τζάστιν Ρες, μετά το τέλος της κούρσας.

Οι κριτές τον ακύρωσαν μετά την κούρσα, δίνοντας το χρυσό στον συμπατριώτη του, Χάντερ Άρμστρονγκ, ο οποίος είχε χρόνο 24.14. «Ασημένιος» ήταν ο Πολωνός, Κσαβέρι Μάσιουκ με 24.49, ενώ το χάλκινο μετάλλιο κατέκτησε ο Ιταλός, Τόμας Τσεκόν με 24.51. Οι συγκεκριμένοι τρεις μάλιστα ήταν αυτοί που ανέβηκαν στο βάθρο για την απονομή.

Τα δεδομένα, όμως, άλλαξαν ξανά, καθώς ο Ρες κατέθεσε ένσταση και δικαιώθηκε, με αποτέλεσμα να πάρει πίσω το χρυσό. Ο Άρμστρονγκ πήρε το ασημένιο, ο Μασιούκ το χάλκινο κι ο Τσεκόν έμεινε τελικά εκτός βάθρου. Παράλληλα, ο Χρήστου κατέλαβε τελικά την πέμπτη θέση.

Ο Χρήστου στις δηλώσεις του, ανέφερε ότι: «Όλα κρίθηκαν στις λεπτομέρειες. Δυστυχώς δεν κατάφερα να κατακτήσω ένα μετάλλιο. Αγωνίσθηκα όμως σε δυο τελικούς και σημείωσα πανελλήνια ρεκόρ. Ο στόχος μου ήταν οι δυο τελικοί. Είχα όμως και δυνατότητες για βάθρο».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ