ΣΠΟΡ

Νίκη 2-1 του ΠΑΟΚ επί της ΑΕΚ με ανατροπή του σκορ στην πρεμιέρα των play off

Νίκη 2-1 του ΠΑΟΚ επί της ΑΕΚ με ανατροπή του σκορ στην πρεμιέρα των play off
EUROKINISSI / MOTION TEAM / ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ

Όπως και στο πρωτάθλημα, η ΑΕΚ προηγήθηκε του ΠΑΟΚ αλλά με κακή εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο έχασε από τον Δικέφαλο του Βορρά, που κάλυψε ήδη την βαθμολογική διαφορά, σε ένα σκληρό και στο τέλος επεισοδιακό ματς στην πρώτη αγωνιστική για τα play off της Superleague.

Στο πρώτο ημίχρονο ήταν μοιρασμένο το παιχνίδι με τις δύο ομάδες να έχουν ευκαιρίες για να βάλουν γκολ, όμως τελικά να είναι η ΑΕΚ εκείνη που σκόραρε με τον Γιόχανσον στην μικρή περιοχή να εκμεταλλεύεται την ασταθή απόκρουση του Γλύκου και από κοντά να κάνει το 0-1.

2523163


(Πηγή: EUROKINISSI / MOTIONTEAM / ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ)

Ο ΠΑΟΚ διαμαρτυρήθηκε για φάουλ στον τερματοφύλακα, ενώ νωρίτερα ο διαιτητής Μάνταλος είχε καταλογίσει πέναλτυ υπέρ της ΑΕΚ σε χέρι του Λέοβατς, αλλά με υπόδειξη του βοηθού του το πήρε πίσω, για οφσάιντ παίκτη των φιλοξενούμενων στον οποίο δεν πήγε η μπάλα πάντως (αλλά θεώρησε ο διαιτητής ότι επηρέαζε την φάση).

2523089


(Πηγή: EUROKINISSI / MOTIONTEAM / ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ)

Στο β ημίχρονο όμως η ΑΕΚ ήταν κακή (παίζοντας συντηρητικά, αρχικά για να υπερασπιστεί το προβάδισμα και στην συνέχεια το Χ) και δεν είχε τρόπο ανάπτυξης (καθοριστική η απουσία του Μάνταλου), ενώ ο ΠΑΟΚ με ορμή και εκφραστή τον Ροντρίγκες κυνήγησε την ισοφάριση, με καταπληκτικό σουτ εκτός περιοχής στο 62.

2523088


(Πηγή: EUROKINISSI / MOTIONTEAM / ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ)

Ακόμη πιο ωραίο το 2ο τέρμα του ΠΑΟΚ στο 83 με μπαλιά 50 μέτρων του Τζαβέλα από την άμυνα και τον Μυστακίδη που είχε μπει αλλαγή ελάχιστα πριν να σπάει το τεχνητό οφσάιντ και με κεφαλιά, από το ύψος της περιοχής, να κρεμάει τον Μπαρόχα για το πολύτιμο τρίποντο, στην άδεια Τούμπα (λόγω τιμωρίας).

2523078


(Πηγή: EUROKINISSI / MOTIONTEAM / ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ)

Στα τελευταία λεπτά η Ένωση επιχείρησε για την ισοφάριση, κυρίως με γεμίσματα, είχε κεφαλιά του Τζεμπούρ με τον Γλύκο να αποκρούει εντυπωσιακά και το ματς δυστυχώς να ολοκληρώνεται με σοβαρό επεισόδιο ανάμεσα σε παίκτες, που ξεκίνησε με συμπλοκή του Κάτσε και του Μπαρμπόσα και γενικεύτηκε. Μόλις οι δύο ομάδες μπήκαν στα αποδυτήρια, ο Σταύρος Μάνταλος απέβαλε τους δύο ποδοσφαιριστές, οι οποίοι φυσικά θα χάσουν δεδομένα το επόμενο παιχνίδι των ομάδων τους. Η ένταση πάντως δεν εκτονώθηκε ούτε στα αποδυτήρια.

2523130


(Πηγή: EUROKINISSI / MOTIONTEAM / ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ)

2523122


(Πηγή: EUROKINISSI / MOTIONTEAM / ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ)

2523121


(Πηγή: EUROKINISSI / MOTIONTEAM / ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ)

Ο Ντιντάκ έγινε αναγκαστική αλλαγή στο 58 (μπήκε στη θέση του ο Σοϊλέδης) καθώς υπέστη διάσειση πρώτου βαθμού.

2523155


(Πηγή: EUROKINISSI / MOTIONTEAM / ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ)

Το τελικό 2-1 διαμορφώνει την βαθμολογία των play-off ως εξής:

1. ΠΑΟΚ 3 (2-1 γκολ)
2. Παναθηναϊκός 3 (1-1)
3. ΑΕΚ 2 (1-2)
4. Πανιώνιος 1 (1-1)

Η επόμενη 2η αγωνιστική είναι προγραμματισμένη για την Κυριακή 15/5: ΑΕΚ-Πανιώνιος (18.15) και Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ (20.30), αλλά υπάρχει η πιθανότητα να γίνουν το Σάββατο (14/5), εφόσον γίνει ο τελικός Κυπέλλου την Τρίτη 17/5.

Διαβάστε σχετικά

Πανιώνιος και Παναθηναϊκός 1-1 στην πρεμιέρα των play off του πρωταθλήματος

Σαββίδης: ας δίνουν πρωτάθλημα και Κύπελλο στον Ολυμπιακό

Φεύγοντας από το γήπεδο ο μεγαλομέτοχος του ΠΑΟΚ έκανε και πάλι δηλώσεις, σχετικά με τον Ολυμπιακό, το πρωτάθλημα και τον τελικό του Κυπέλλου.

«Αυτό που έχει συμβεί στο πρωτάθλημα το έχουμε ξεχάσει, σήμερα (11/5) κάναμε μία νέα αρχή, το πρώτο μέρος ήταν αρκετά δύσκολο και προβληματικό. Υπήρχε ένταση κι από τις δύο πλευρές. Δόξα τω Θεό που θεωρώ πως οι διαιτητές πήραν πλήρως τον έλεγχο της κατάστασης στο δεύτερο μέρος και μπορέσαμε να δούμε το ποδόσφαιρο και να πάρομε το αποτέλεσμα», ανέφερε αρχικά για την αναμέτρηση.

Για το κύπελλο Ελλάδας: «Γι αυτό το θέμα έχω ήδη συζητήσει, για τον ΠΑΟΚ το κύπελλο τελείωσε στα ημιτελικά. Θα μπορέσουμε να πούμε ότι για εμάς δεν υπάρχει διαφορά, αλλά θα μπορούσα να πω ότι ήταν λογικό η ΑΕΚ να αρνηθεί τη συμμετοχή στον τελικό. Ας δώσουν το Κύπελλο στον Ολυμπιακό κι εμείς συνεχίζουμε να παίζουμε με την ησυχία μας.

Δεν μπορούν να τρομοκρατούν όλους με αυτά τα γυναικεία καπρίτσια. Η άποψή μου είναι πως η ΑΕΚ θα μπορούσε να ακολουθήσει το παράδειγμα του ΠΑΟΚ. Δεν μπορώ όμως σε καμία περίπτωση να επιβάλω την άποψή μου. Ενδεχομένως ο Δημήτρης (σ.σ. Μελισσανίδης) να σκέφτεται πως μπορεί να κερδίσει το Κύπελλο. Εγώ σαφώς, εάν διεξαχθεί, θα είμαι με την ΑΕΚ, αλλά έτσι ανδρικά να μιλάμε, στην αρχή κάθε σεζόν νομίζω ότι μπορούμε να δίνουμε το πρωτάθλημα στον Ολυμπιακό και οι υπόλοιποι να συνεχίζουμε να παίζουμε. Εμείς θέλουμε την γιορτή. Είναι τραγωδία που σήμερα το γήπεδο ήταν άδειο και είναι τραγωδία για όλη την Ελλάδα που ο τελικός Κυπέλλου θα γίνει σε άδειο γήπεδο».

Όσο για την αφαίρεση των τριών βαθμών: «Δεν υπάρχει τίποτα τρομερό, δεν μπορούν να μας τρομάξουν με το -3. Δεν θυμάμαι ούτε μία σεζόν που δεν μας έχουν αφαιρέσει βαθμούς, το πιο σημαντικό είναι πως εμείς δείχνουμε ότι μπορούμε να προχωρήσουμε κι αν μιλούσα στρατιωτικά, θα μπορούσα να πω σε όλες τις ελληνικές ομάδες ότι πρέπει να βαράνε προσοχή στον ΠΑΟΚ».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ