ΣΠΟΡ

Ήττα και αποκλεισμός για την Μαρία Σάκκαρη πριν τους «16» του Wimbledon

Ήττα και αποκλεισμός για την Μαρία Σάκκαρη πριν τους «16» του Wimbledon
AP Photo/Kirsty Wigglesworth

Η Μαρία Σακκάρη γνώρισε την ήττα με 2-0 σετ από την Τατιάνα Μαρία και δεν θα συνεχίσει στο φετινό Wimbledon.

Ήττα-αποκλεισμός για την Μαρία Σάκκαρη, η οποία ολοκλήρωσε στη φάση των «32» τη διαδρομή της στο Wimbledon σήμερα, Παρασκευή, γνωρίζοντας την ήττα με 6-3, 7-5 μετά 90 λεπτά αγώνα, από την Τανιάνα Μαρία (Νο 103 στον κόσμο), η οποία κατάφερε να προκριθεί για πρώτη φορά στους «16» του κορυφαίου τουρνουά.

Αντίθετα, η Ελληνίδα πρωταθλήτρια για 6η φορά στην καριέρα της δεν θα έχει την ευκαιρία ν' αγωνιστεί για δεύτερη εβδομάδα στο λονδρέζικο Major.

Η Τατιάνα Μαρία έκανε το break σε ένα κρίσιμο σημείο του πρώτου σετ, φτάνοντας στο 5-3, για να καταφέρει στη συνέχεια να προηγηθεί (6-3). Νωρίτερα η Σάκκαρη είχε τρεις ευκαιρίες για να φτάσει εκείνη στο break, ωστόσο τελικά η 34χρονη υπερασπίστηκε το σερβίς της.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια πήρε δύσκολα το πρώτο game στο δεύτερο σετ, αλλά στη συνέχεια έκανε το break για να αποκτήσει το έλεγχο του παιχνιδιού. Μέχρι το έβδομο game (5-2), αφού στη συνέχεια η Γερμανίδα μείωσε σε 5-3 και 5-4 με break, πριν ισοφαρίσει σε 5-5, αφού πρώτα σε αυτό το γκέιμ η Σάκκαρη έχασε δύο φορές το πλεονέκτημα για να τελειώσει το σετ και να ισοφαρίσει το παιχνίδι. Ετσι η Τατιάνα Μαριά μπόρεσε να περάσει μπροστά με 6-5 και φτάσει στη μεγάλη νίκη με 7-5.

Οι δύο αθλήτριες είχαν βρεθεί στο παρελθόν δύο φορές αντιμέτωπες-μία σε επίπεδο ITF και μία στο τουρ της WTA- μετρώντας από μία νίκη. Η Τατιάνα Μαρία είχε επικρατήσει στο πρώτο ματς το 2014, ενώ η Σάκκαρη στο δεύτερο πριν από μερικούς μήνες στο Australian Open.

Στους «16» η Τατιάνα Μαρία θα αντιμετωπίσει την Γελένα Οσταπένκο (Νο 12 στον κόσμο) η οποία νίκησε τη Ρουμάνα Ιρίνα-Καμέλια Μπέγκου 3-6, 6-1, 6-1, για να προκριθεί για τρίτη φορά στην καριέρα της στον 4ο γύρο του λονδρέζικου τουρνουά.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ