ΣΠΟΡ

Μεσογειακοί Αγώνες: «Χρυσή» η Άννα Κορακάκη με τρομερή εμφάνιση στα 10μ αεροβόλο πιστόλι

Μεσογειακοί Αγώνες: «Χρυσή» η Άννα Κορακάκη με τρομερή εμφάνιση στα 10μ αεροβόλο πιστόλι
ΑΠΕ-ΜΠΕ

Το «χρυσό» κορίτσι της ελληνικής σκοποβολής, η Άννα Κορακάκη, ανέβηκε ξανά στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου στα 10μ αεροβόλο πιστόλι στους Μεσογειακούς Αγώνες του Οράν.

Η Ελληνίδα πρωταθλήτρια το έκανε πάλι το «θαύμα» της και με μια ονειρεμένη εμφάνιση κατέκτησε το χρυσό μετάλλιο στα 10μ αεροβόλο πιστόλι στους Μεσογειακούς Αγώνες του Οράν, κερδίζοντας την Καμίλ Ζεντρεζέφσκι από την Γαλλία με 17-13.

Η Άννα Κορακάκη στον προκριματικό είχε κάνει επίδοσή 588, που θα ήταν Παγκόσμιο ρεκόρ αν είχε επιτευχθεί σε Παγκόσμιο Πρωτάθλημα. Έτσι προκρίθηκε στον τελικό με την υψηλότερη βαθμολογία και εκεί επιβεβαίωσε τον τίτλο του φαβορί και κατάφερε να υπερασπιστεί τον τίτλο που κατέκτησε πριν τέσσερα χρόνια στους Μεσογειακούς της Ταραγόνα.

Την απονομή έκανε ο Γενικός Γραμματέας της Διεθνούς Ένωσης Μεσογειακών Αγώνων Ιάκωβος Φιλιππούσης εν μέσω ομίχλης.

https://www.instagram.com/p/CfglUYQsS24

Υπενθυμίζεται πως η Άννα Κορακάκη καθώς και ο έτερος πρωταθλητής της σκοποβολής, Μάκης Μίτας, ήταν οι σημαιοφόροι της ελληνικής ομάδας, το περασμένο Σάββατο στην Τελετή Έναρξης των Μεσογειακών Αγώνων. Η επιλογή των δύο αθλητών έγινε από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή με την Άννα Κορακάκη να έχει κατακτήσει ένα χρυσό και ένα χάλκινο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2016 στο Ρίο ντε Τζανέιρο, ενώ ο Μάκης Μίτας κατέκτησε πρόσφατα, αργυρό και χάλκινο μετάλλιο σε δύο Παγκόσμια Κύπελλα σκοποβολής.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ