ΣΠΟΡ

Με τις βραβεύσεις των «κορυφαίων» ξεκίνησε η γιορτή του Final 4 της Euroleague

Με τις βραβεύσεις των «κορυφαίων» ξεκίνησε η γιορτή του Final 4 της Euroleague
Instagram / Euroleaguebasketball

Ο Νάντο Ντε Κόλο αναδείχθηκε πολυτιμότερος παίκτης της κανονικής περιόδου στην Euroleague και ο Γιάννης Μπουρούσης ήταν στην κορυφαία 5άδα της χρονιάς, στην εκδήλωση με την οποία άνοιξε η αυλαία του εφετινού Final 4 της διοργάνωσης στο Βερολίνο.

Ο Γάλλος γκαρντ της ΤΣΣΚΑ Μόσχας, συγκέντρωσε τις περισσότερες ψήφους των γενικών διευθυντών των ομάδων, των προπονητών και φυσικά των φιλάθλων και άφησε πίσω τα υπόλοιπα μέλη της καλύτερης πεντάδας της σεζόν.

Ο Θοδωρής Παπαλουκάς ήταν εκείνος, που έκανε την σχετική απονομή στον Ντε Κολό, που πήρε και το βραβείο του πρώτου σκόρερ στην κανονική περίοδο από τον γιο του αδικοχαμένου Αμερικανού άσσου Αλφόνσο Φορντ.

«Είναι εκπληκτικό να λαμβάνω όλα αυτά τα βραβεία. Αλλά αυτό που θέλω είναι να μείνω συγκεντρωμένος στα δύο επόμενα παιχνίδια για να πάρουμε το τρόπαιο. Τα έδωσα όλα κατά τη διάρκεια της σεζόν και χαίρομαι πολύ για τα βραβεία, αλλά σημασία έχει να τερματίσουμε ως ομάδα στην κορυφή. Είμαι χαρούμενος που είμαι μέλος αυτή της ομάδας, να προπονούμε κάθε μέρα με τόσο καλούς συμπαίκτες και να βρίσκομαι στο Final Four», ήταν τα λόγια του ηγέτη της ΤΣΣΚΑ κατά την απονομή του βραβείου.

Μέλη της καλύτερης 5άδας στην Euroleague ήταν μαζί με τον Γάλλο οι Μίλος Τεόντοσιτς, Γιάννη Μπουρούση, Μάλκολμ Ντιλέινι και Γιαν Βέσελι.

Ξεχωριστά βραβεία δόθηκαν στον Κάιλ Χάινς ως του καλύτερου αμυντικού, ενώ ο Αμπρίνεζ της Μπαρτσελόνα αναδείχθηκε ταλέντο της χρονιάς.

Στην εκδήλωση μίλησαν και οι 4 προπονητές των φιναλίστ και από ένας παίκτης μετρώντας αντίστροφα για τους μεγάλους ημιτελικούς της Παρασκευής: ΤΣΣΚΑ Μ.-Λοκομοτίβ Κ στις 19.00 και Φενέρ-Λαμποράλ στις 22.00.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ