ΣΠΟΡ

Δίχως λύση για τα play-off η συνάντηση στην Superleague, άγνωστη η τύχη του τελικού Κυπέλλου

Δίχως λύση για τα play-off η συνάντηση στην Superleague, άγνωστη η τύχη του τελικού Κυπέλλου

Δεν βρέθηκε λύση για μετάθεση ημερομηνιών στα play off του πρωταθλήματος και έτσι παραμένει στον αέρα η τύχη του τελικού του Κυπέλλου Ελλάδας, που έχει οριστεί από την ΕΠΟ για την Τρίτη 17/5 στις 20.30 στο ΟΑΚΑ. Η Superleague αποφάσισε έκτακτο ΔΣ αύριο Παρασκευή.

Στην συνάντηση των 4 ομάδων που μετέχουν στα play off του πρωταθλήματος δεν βρέθηκε κοινή συνισταμένη για μεταθέσεις των ημερομηνιών των αγώνων, ώστε να μπορέσει (από πλευράς χρονικών περιορισμών) να γίνει την Τρίτη ο τελικός Κυπέλλου της ΑΕΚ με τον Ολυμπιακό.

2506214


(Πηγή: EUROKINISSI / ICONPRESS / ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)

Παρουσιάστηκε μία πρόταση στην ΑΕΚ η οποία όμως απορρίφθηκε από την πλευρά της Ένωσης και σύμφωνα με το ρεπορτάζ (από το κιτρινόμαυρο στρατόπεδο) αφορούσε χρονική μετάθεση των δικών της αγώνων. Θα έπρεπε λοιπόν να παίξει το παιχνίδι με τον Πανιώνιο (2η αγωνιστική) το Σάββατο (ώστε να υπάρχει το απαραίτητο 48ωρο), την Τρίτη τον τελικό Κυπέλλου με τον Ολυμπιακό, την Παρασκευή το ντέρμπι με τον Παναθηναϊκό (3η αγωνιστική) και στη συνέχεια αντίστοιχη μετάθεση των αγώνων της ώστε να προλάβει να παίξει την τελευταία αγωνιστική των play off την ίδια μέρα και ώρα με τους υπόλοιπους.

Ο εκπρόσωπος της ΑΕΚ Αλέξης Δέδες εξέφρασε τις επιφυλάξεις της ομάδας, όμως πριν δώσει την τελική απάντηση ρώτησε αν ο ΕΣΑΚΕ θα δεχόταν να αλλάξει τον αγώνα μπάκσετ του Παναθηναϊκού με τον Άρη, ο οποίος γίνεται επίσης Σάββατο στο ΟΑΚΑ, όπως και αν υπήρχε εγγύηση από την πλευρά της NOVA ότι θα συμφωνούσε (με το συνδρομητικό κανάλι να έχει επισήμως εκφράσει την άρνησή του σε οποιαδήποτε αλλαγή), αν τελικά συμφωνούσε η ΑΕΚ στο πρόγραμμα. Σε καμμία από τις 2 ερωτήσεις δεν υπήρχε καταφατική απάντηση και έτσι απορρίφθηκε η πρόταση.

2485692


(Πηγή: EUROKINISSI / ICONPRESS / ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΑΡΟΠΟΥΛΟΣ)

Στο περιθώριο της σύσκεψης φέρεται να συζητήθηκε και ένα ακόμη σενάριο: η ΕΠΟ να μην ορίσει διαιτητές μόνο για τον αγώνα της ΑΕΚ με τον Πανιώνιο την Κυριακή, προκειμένου να μπορεί να διεξαχθεί ο τελικός κυπέλλου την Τρίτη. Η Ένωση απάντησε ότι δεν έχει κανένα πρόβλημα να αγωνιστεί στον τελικό, όμως θα έπρεπε ο αγώνας με τον Πανιώνιο να οριστεί για την πρώτη διαθέσιμη ημερομηνία, όπως ορίζει ο κανονισμός, δηλαδή για τις αρχές Ιουνίου.

Σε αυτό το ενδεχόμενο εκφράστηκαν αντιρρήσεις από τις άλλες ομάδες, αφενός γιατί η ΑΕΚ θα γνώριζε σε αυτή την περίπτωση την τελική κατάταξη των υπολοίπων πριν παίξει και αφετέρου διότι λόγω διεθνών δεν θα μπορούσαν να πάνε πίσω (αρχές Ιουνίου) και τα δύο παιχνίδια για την τελευταία αγωνιστική των play off.

2300311 copy


(Πηγή: EUROKINISSI / ICONPRESS / POOL ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΟΣ)

Μετά το αδιέξοδο, η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος αποφάσισε έκτακτο ΔΣ:

"Ανακοινώνενται ότι την Παρασκευή 13/05/2016 στις 14:00 θα πραγματοποιηθεί Έκτακτο Διοικητικό Συμβούλιο στα γραφεία της Super League.

Τα θέματα Ημερήσιας Διάταξης έχουν ως ακολούθως:

1. Λήψη αποφάσεων αναφορικά με το ζήτημα του προγράμματος των αγώνων Playoff σε σχέση με τις αποφάσεις Ε.Π.Ο. και Πολιτείας ως προς τη διεξαγωγή του Τελικού Αγώνα Κυπέλλου Ελλάδος.

2. Διάφορα".

Προς το παρόν το πρόγραμμα παραμένει ως έχει, με τα ματς ΑΕΚ-Πανιώνιος (19.15) και Παναθηναϊκός-ΠΑΟΚ (20.30) να παραμένουν για την Κυριακή (ο Παναθηναϊκός μάλιστα επανεργοποίησε την ηλεκτρονική πώληση εισιτηρίων) και η ΕΠΟ καλείται να ορίσει διαιτητές (αν και οι διαβουλεύσεις φαίνεται ότι συνεχίζονται). Εφόσον όμως συμβεί αυτό, τελικός Κυπέλλου την Τρίτη (όπως έχει ανακοινωθεί) δεν μπορεί να γίνει. Θυμίζουμε ότι τη Δευτέρα η ομοσπονδία είχε απειλήσει να μην ορίσει διαιτητές για την πρεμιέρα αλλά υποχώρησε κάτω από το βάρος των πιέσεων που ασκήθηκαν από όλες τις πλευρές.

"Ναι" του Παναθηναϊκού υπό όρους

Αργά το βράδυ της Πέμπτης, η ΠΑΕ Παναθηναϊκός εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία συναινεί στην αλλα΄γη του προγράμματος, αρκεί οι αγώνες να ολοκληρωθούν στις 29/5.

«Έγιναν πολλά λάθη από πολλούς σχετικά με τον ορισμό του τελικού Κυπέλλου Ελλάδας με αποτέλεσμα να φτάσουμε σε ένα ασφυκτικό αδιέξοδο.

Ο Παναθηναϊκός αντιλαμβάνεται αυτή τη δύσκολη ώρα τις ενστάσεις που εγείρει η ΑΕΚ και προσπαθεί να διευκολύνει την κατάσταση ώστε να βρεθεί μια λύση που δεν θα τραυματίζει ανεπανόρθωτα το ποδόσφαιρο, αλλά παράλληλα δεν θα ακυρώσει και τα συμφωνηθέντα για το θεσμό των play offs.

Η ΠΑΕ Παναθηναϊκός είναι διατεθειμένη να δεχθεί αλλαγές στο πρόγραμμα των αγώνων των play offs υπό την προϋπόθεση ότι η τελευταία αγωνιστική θα περιλαμβάνει τα παιχνίδια όλων των ομάδων και δεν θα ξεπερνά την 29η Μαΐου, όπως ορίζουν οι κανονισμοί και όπως έχει ρητά συμφωνηθεί από ΟΛΟΥΣ τους εμπλεκόμενους.

Στην κατεύθυνση αυτή έχει γίνει μια εποικοδομητική πρόταση από την ΠΑΕ Πανιώνιος, την οποία ο Παναθηναϊκός αντιμετωπίζει θετικά.

Πέραν τούτου, η ΠΑΕ Παναθηναϊκός δεν είναι διατεθειμένη να κάνει καμία παραχώρηση και αναμένει τον ορισμό διαιτητών από την ΕΠΟ για τον αγώνα της ομάδας μας την Κυριακή με τον ΠΑΟΚ που δεν επηρεάζει τις όποιες τυχόν εξελίξεις».

Ο Κοντονής θέλει ξένο διαιτητή και μαθητές!

Από την πλευρά της Πολιτείας, ο Υφυπουργός Αθλητισμού Σταύρος Κοντονής φέρεται να έστειλε νέα επιστολή στην ΕΠΟ, και σύμφωνα με το ρεπορτάζ ζητά τώρα «ξένους διαιτητές» (όπως θεωρητικά ήταν η αρχική συμφωνία, παρουσία του εκπροσώπου της FIFA) και με μαθητές την εβδομάδα, που έχουν αρχίσει οι εξετάσεις (!) (ενώ και η ΕΠΟ έχει τονίσει στην ανακοίνωση του 2ου ορισμού ότι θα ισχύσουν οι προσκλήσεις).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ