ΣΠΟΡ

Λα Μπομπονέρα: Τραγικές εικόνες από το εμβληματικό στάδιο - Ρωγμές στις εξέδρες

Λα Μπομπονέρα: Τραγικές εικόνες από το εμβληματικό στάδιο - Ρωγμές στις εξέδρες
Οι εξέδρες έχουν υποστεί ζημιές AP Photo/Natacha Pisarenko (Φωτογραφία αρχείου)

Επειγόντως ανακαίνισης χρίζει το στάδιο «Λα Μπομπονέρα», η έδρα της Μπόκα Τζούνιορς στην Αργεντινή.

Σε απίστευτο βίντεο που κυκλοφόρησε φαίνεται πως οι εξέδρες έχουν υποστεί σοβαρές ζημιές και τον κόσμο να κινδυνεύει να πέσει καθώς έχουν δημιουργηθεί ρωγμές.

Η ιστορική έδρα της Μπόκα Τζούνιορς χτίστηκε το 1938 και τα σημάδια του χρόνου φαίνονται.

Οι εικόνες προκαλούν έντονο προβληματισμό και φόβο για την ασφάλεια όσων ανθρώπων βρίσκονται στις κερκίδες.

Το Στάδιο Αλμπέρτο Τζ. Αρμάντο είναι ένα ποδοσφαιρικό γήπεδο στην συνοικία Λα Μπόκα του Μπουένος Άιρες, στην Αργεντινή. Είναι περισσότερο γνωστό ανά τον κόσμο με την ονομασία Λα Μπομπονέρα (ελληνικά: Σοκολατένιο κουτί) εξαιτίας του σχήματος του, μιας και η μία του πλευρά είναι «επίπεδη» ενώ το υπόλοιπο στάδιο να είναι τρεις απότομες σειρές κερκίδας.

Το στάδιο είναι ιδιοκτησίας του ποδοσφαιρικού συλλόγου Μπόκα Τζούνιορς, έναν από τους μεγαλύτερους στην Αργεντινή και την Ν. Αμερική. Το αλλόκοτο σχήμα του, προσφέρει πολλή καλή ακουστική με τους φανατικούς φίλους της Μπόκα να αποκαλούνται "La Doce" ( στα ελληνικά: 12ος παίκτης). Ο αγωνιστικός χώρος είναι διαστάσεων 105m × 68m οι οποίες είναι οι ελάχιστες επιτρεπόμενες από την ΦΙΦΑ.

Το στάδιο θεωρείται από τα πιο εμβληματικά και διάσημα στον κόσμο και έχει χαρακτηριστεί αξιοθέατο από την κυβέρνηση της αυτόνομης πόλης του Μπουένος Άιρες.

Εκτός από αγώνες ποδοσφαίρου, το Μπομπονέρα έχει φιλοξενήσει μουσικές συναυλίες διάσημων καλλιτεχνών. Κάποιοι από αυτούς είναι οι Bee Gees, Έλτον Τζον, Λένι Κράβιτζ, Τζέιμς Μπλάντ, Backstreet Boys.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ