ΣΠΟΡ

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου: Στον τελικό Τεντόγλου - Στεφανίδη

Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου: Στον τελικό Τεντόγλου - Στεφανίδη
Σπουδαίες εμφανίσεις από τους δύο πρωταθλητές AP Photo

Σπουδαίες εμφανίσεις έκαναν Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Στίβου στο Όρεγκον των ΗΠΑ οι πρωταθλητές Μίλτος Τεντόγλου και Κατερίνα Στεφανίδη καθώς πέρασαν στον τελικό. 

Το «εισιτήριο» για τον αυριανό τελικό (17/07) του μήκους εξασφάλισε ο «χρυσός» Ολυμπιονίκης του Τόκιο.

Με το πρώτο του άλμα στα 8.03μ, ο Τεντόγλου κατάφερε να πετύχει τον αρχικό του στόχο και να μπει στην τελική 12άδα με την 5η καλύτερη επίδοση και, πλέον, τα ξημερώματα της Κυριακής θα επιδιώξει να συνεχίσει το σερί του και να ανέβει γι΄ άλλη μια φορά στο ψηλότερο σκαλί του βάθρου κορυφαίας διοργάνωσης,

Ο Μίλτος Τεντόγλου έβαλε τις βάσεις για να περάσει στον τελικό από το πρώτο του κιόλας άλμα, με το οποίο έκανε 8.03μ. και μπήκε... με το καλημέρα σε «θέση οδηγού» στο δεύτερο γκρουπ των προκριματικών του αγωνίσματος που συμμετείχε. Ακολούθησαν δύο άκυρες προσπάθειες του Έλληνα αθλητή, ωστόσο, αυτό δεν είχε καμία σημασία.

Ο Ιάπωνας Γιούκι Χασιόκα μπήκε στον τελικό με το καλύτερο άλμα στα προκριματικά (8.18μ.), ακολούθησε ο Αμερικανός Μαρκίς Ντέντι με 8.16μ, τρίτος ήταν ο Σουηδός Τομπίας Μοντλερ με 8.10μ, ενώ το τέταρτο καλύτερο άλμα έκανε ο Ελβετός Σιμόν Εχάμερ με 8.09μ.

Ίδιο άλμα με τον Τεντόγλου είχε και ο Ισπανός, Εουσέμπιο Κάσερες (8.03μ), ενώ στη δωδεκάδα του τελικού συμπλήρωσαν οι Σρινσχανκαρ (8μ), Χένρι Φρέιν (7.99μ), Γουέιν Πίνοκ (7.98μ), Γίαναν Γουάνγκ (7.98μ), Στέφιν ΜακΚάρτερ (7.94μ), Μάικελ Μασό (7.93μ).

Άνετη στον τελικό η Στεφανίδη

Παρούσα στον τελικό του άλματος επί κοντώ της Δευτέρας (18/07) θα είναι και η Κατερίνα Στεφανίδη, η οποία με την πρώτη προσπάθεια υπερέβη τα 4.50μ, ενώ παρότι τα έδωσαν όλα, οι Νικόλ Κυριακοπούλου και Ελένη Πόλακ δεν μπόρεσαν να περάσουν το συγκεκριμένο ύψος κι ως εκ τούτου το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Όρεγκον ολοκληρώθηκε για τις δύο πρωταθλήτριες με καλύτερο άλμα στα 4.35μ.

Νικόλ Κυριακοπούλου και Ελένη Πόλακ πέρασαν με την πρώτη τα 4.20μ, ύψος που άφησε η Κατερίνα Στεφανίδη. Οι προσπάθειές τους ήταν επιτυχημένες και στα 4.35μ (η Πόλακ πέρασε με την 2η προσπάθεια, ενώ η Κυριακοπούλου με την 3η), με την Στεφανίδη να αφήνει και αυτό το ύψος και να ξεκινά τις προσπάθειές της από τα 4.50μ.

Η «χρυσή» Ολυμπιονίκης του Ρίο υπερέβη με την πρώτη και με χαρακτηριστική άνεση το συγκεκριμένο ύψος, κάτι που δεν κατάφεραν οι άλλες δύο Ελληνίδες με αποτέλεσμα να βρεθούν εκτός τελικού.

Η Στεφανίδη δεν χρειάστηκε να κάνει καλύτερο άλμα και θα προσπαθήσει την Κυριακή (17/07) να βρεθεί ξανά μέσα στα μετάλλια, όπως είχε κάνει το 2017 στο Λονδίνο (χρυσό) και το 2019 στην Ντόχα (χάλκινο).

Ο προκριματικός του άλματος επί κοντώ ολοκληρώθηκε νωρίτερα και ο πήχης δεν έφτασε ποτέ στο όριο που ήταν τα 4.65 μέτρα.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ