ΣΠΟΡ

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας κέρδισε 88-81την Λοκομοτίβ στον πρώτο ημιτελικό του Final 4 της Euroleague

Η ΤΣΣΚΑ Μόσχας κέρδισε 88-81την Λοκομοτίβ στον πρώτο ημιτελικό του Final 4 της Euroleague
ΑΠΕ ΜΜΕ / EPA / SOEREN STACHE

Στον μεγάλο τελικό της Κυριακής προκρίθηκε η ΤΣΣΚΑ Μόσχας, νικώντας στον πρώτο ημιτελικό του Final 4 της Euroleague την Λοκομοτίβ Κουμπάν με εκπληκτική εμφάνιση του Νάντο Ντε Κολό, παρά την αντεπίθεση της ομάδας του Γιώργου Μπαρτζώκα στο β μέρος χάρις στα σουτ των Αμερικανών της. Στον 2ο ημιτελικό η Φενέρ αντιμετωπίζει την Λαμποράλ.

Ο Δημήτρης Ιτούδης έβαλε τις βάσεις για την επικράτηση τη ομάδας του χάρις στην άμυνα του πρώτου 10λέπτου, που έδωσε μια διαφορά στην ΤΣΣΚΑ και την οποία υπερασπίστηκε στην συνέχεια του παιχνιδιού. Δίκαια ήταν ευτυχισμένος στο τέλος αγκαλιάζοντας την κόρη του. Απέδειξε στον ημιτελικό ότι η εφετινή ομάδα έχει πολύ περισσότερο από κάθε άλλη χρονιά την δική του σφραγίδα. Και κυρίως είναι πολύ περισσότερο ομάδα μέσα στο παρκέ και δεν στηρίζεται σε 2-3 σούπερ σταρ, στο πιο ακριβό ρόστερ έτσι κι αλλιώς της Ευρωλίγκας.

Η Λοκομοτίβ πλήρωσε την απειρία της σε τέτοιο επίπεδο και παρότι κέρδισε τα 3 δεκάλεπτα, δεν μπόρεσε να φτάσει στην ολική ανατροπή, παρότι ο Ντιλέινι ήταν σε εκπληκτική κατάσταση πατώντας στο παρκέ μετά την ανάπαυλα.

Στους 30 πόντους του Ντε Κολό (ρεκόρ ημιτελικών στην διοργάνωση, μετά τους 29 του Σισκάουσκας πάλι στο Βερολίνο και τον ημιτελικό ΤΣΣΚΑ-Μπαρτσελόνα το 2009), καθοριστική ήταν η συμβολή του Φριτζόν με 13 πόντους, αλλά και τα 14 ριμπάουντς (από 7 έκαστος), που κατέβασαν Χάινς και Κουρμπάνοφ, με την ΤΣΣΚΑ να αντέχει στο τέλος, δείχνοντας ότι ξεπερνά το ψυχολογικό σοκ των τελευταίων διοργανώσεων.

Τα 10λεπτα: 23-12, 24-25 (47-37), 21-22 (68-59), 20-22 (88-81).

Ο Δημήτρης Ιτούδης θα παίξει στον 7ο τελικό της καριέρας του: «Κοντρολάραμε το παιχνίδι από την αρχή. Το ξεκίνημα ήταν φανταστικό και μας έδωσε αυτοπεποίθηση για τις επόμενες τρεις περιόδους. Ευχαριστώ τον κόσμο για την υποστήριξή του. Έχουμε μπροστά μας άλλη μία πρόκληση την Κυριακή. Είχαμε πολύ καλό αμυντικό πλάνο. Αυτό μας βοήθησε να σταματήσουμε το passing game της Λοκομοτίβ που έχει φανταστικούς παίκτες. Είχαμε την καλύτερη στρατηγική. Ευχαριστώ τους παίκτες που ακολούθησαν το πλάνο. Ο Νάντο πήρε μεγάλα σουτ και σωστές αποφάσεις. Ήταν πολύ επιθετικός ακόμα και στην άμυνα».

Ο Γιώργος Μπαρτζώκας χειροκρότησε στο τέλος τους οπαδούς της Λοκομοτίβ, φανερά συγκινημένος από την προσπάθεια: «Ήμασταν διστακτικοί στο παιχνίδι και ένα κλικ πιο αργοί σε άμυνα και επίθεση. Η ΤΣΣΚΑ εκτέλεσε πολλά ελεύθερα σουτ, εξαιτίας αυτού. Επιτρέψαμε και ένα ψηλό ποσοστό στα δίποντα. Παίκτες όπως ο Ντε Κολό είναι δύσκολο να σταματήσουν, όταν βρουν ρυθμό. Είπα στα παιδιά ότι νιώθω περήφανος, αλλά είναι ανάμεικτο συναίσθημα. Κάναμε ο, τι μπορούσαμε όλη τη χρονιά, αλλά σίγουρα μετά από μία άσχημη στιγμή δεν μπορείς να είσαι χαρούμενος».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ