ΣΠΟΡ

Αντίπαλοι Ομπράντοβιτς και Ιτούδης στην πόλη που θριάμβευσαν μαζί το 2009

Αντίπαλοι Ομπράντοβιτς και Ιτούδης στην πόλη που θριάμβευσαν μαζί το 2009
EUROKINISSI / ICONPRESS /ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΖΑΜΑΡΟΣ

Κουμπάροι. Φίλοι. Συνεργάτες. Ομπράντοβιτς και Ιτούδης αποτέλεσαν ένα "χρυσό δίδυμο" επιτυχιών για 13 χρόνια κατακτώντας 23 τίτλους με τον Παναθηναϊκό. Και τώρα για πρώτη φορά αντιμέτωποι για ένα τρόπαιο, στην πόλη που οι δύο τους έγραψαν μια "χρυσή σελίδα" στην ιστορία της Ευρωλίγκας και της "πράσινης" ΚΑΕ, με την νίκη στον τελικό του Final 4 του 2009.

Και όμως δεν είναι η πρώτη φορά από τότε που χώρισαν οι δρόμοι τους, που θα βρεθούν αντιμέτωποι από τους πάγκους δύο διαφορετικών ομάδων. Από το 2012 έχουν αναμετρηθεί 5 φορές για το Τουρκικό πρωτάθλημα, αλλά και την Euroleague με τον «μαθητή» Ιτούδη να έχει τέσσερεις νίκες, έναντι μιας του «δασκάλου» Ομπράντοβιτς.

Δύο φορές ο Ιτούδης τον κέρδισε με την Μπάνβιτ στην Τουρκία το 2013-2014, αλλά ο Ζοτς ήταν εκείνος που κατέκτησε το πρωτάθλημα με την Φενέρ, νικώντας στον τελικό την Γαλατά (που είχε αποκλείσει στα ημιτελικά την Μπάνβιτ).

Μετά την μετακίνηση του Ιτούδη στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας το 2014, βρέθηκαν αντιμέτωποι 2 φορές στο ΤΟΡ-16 της επόμενης σεζόν έχοντας από μία νίκη. Πάντως κατέκτησαν τις πρώτες δύο θέσεις του ομίλου (πρώτη η ΤΣΣΚΑ, δεύτερη η Φενέρ), και, ξεπερνώντας τα εμπόδια των Παναθηναικού και Μακάμπι Τελ Αβίβ, έφτασαν μέχρι το Final Four της Μαδρίτης. Εκεί όμως, περιορίστηκαν στο να παλέψουν για την τρίτη θέση, καθώς Ρεάλ Μαδρίτης και Ολυμπιακός τους άφησαν εκτός τελικού. Ο Δημήτρης Ιτούδης κέρδισε για 4η φορά, καθώς η ΤΣΣΚΑ κέρδισε 86-60.

Τώρα όμως διεκδικούν έναν ευρωπαϊκό τίτλο, που θα είναι πρώτος στην καριέρα του Δημήτρη Ιτούδη (ως πρώτος προπονητής), και ο ένατος για τον πολυνίκη Ζέλικο Ομπράντοβιτς.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ