ΣΠΟΡ

Ομπράντοβιτς και Ιτούδης μίλησαν για τον μεγάλο τελικό της Euroleague

Ομπράντοβιτς και Ιτούδης μίλησαν για τον μεγάλο τελικό της Euroleague
EUROKINISSI / MOTION TEAM / ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΙΔΗΣ

Η εφετινή συνέντευξη Τύπου για τον τελικό του Final 4 της Euroleague ανάμεσα στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας και την Φενέρ ήταν ξεχωριστή, αφού η κοινή παρουσία του Ζέλικο Ομπράντοβιτς και του Δημήτρη Ιτούδη έδωσε ένα ιδιαίτερο και φορτισμένο χρώμα στην διαδικασία.

Οι ερωτήσεις των δημοσιογράφων επικεντρώθηκαν όπως ήταν λογικό ιδιαίτερα στην προσωπική σχέση των δύο κουμπάρων, που έδωσαν αφοπλιστικές απαντήσεις χωρίς να κρύψουν τα συναισθήματά τους, αλλά ξεκαθαρίζοντας ότι αυτός είναι ένας τελικός ανάμεσα στις ομάδες.

final4 press1


(Πηγή: Instagram / @euroleaguebasketball / Euroleague)

Ομπράντοβιτς: «Το είχαμε κανονίσει από το καλοκαίρι»

«Φυσικά είμαι χαρούμενος που θα βρεθώ στον τελικό για πρώτη φορά με τη Φενέρ. Ξέρω πως οι οπαδοί μας θα σταθούν στο πλευρό μας. Σεβόμαστε την ΤΣΣΚΑ. Σπουδαία ομάδα που έπαιξε καλό μπάσκετ και με σπουδαίο προπονητή».

Όταν δημοσιογράφος ρώτησε τον Ιτούδη αν περίμενε ότι αυτός θα ήταν ο τελικός, ο Ζοτς απάντησε χιουμοριστικά: «Μιλήσαμε για αυτό στην αρχή της χρονιάς. Ήμουν σίγουρος ότι θα φτάναμε μέχρι εδώ. Τον πήρα τηλέφωνο και του είπα καλή τύχη, θα βρεθούμε στον τελικό».

1640980


(Πηγή: EUROKINISSI / ICONPRESS / ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)

Για την σχέση του με τον Ιτούδη: «Το 1999 πήρε μάλλον λάθος απόφαση από ό,τι φαίνεται (γέλια) 13 χρόνια από τη ζωή μας. Με τρέλαινε κάποια φορά σε προπονήσεις ή αγώνες, αλλά είχε δίκιο. Δεν τον αντιμετώπιζα ως βοηθό προπονητή, αλλά σαν κάτι ξεχωριστό, σαν κανονικό προπονητή, όπως είναι σήμερα».

«Έχει πολύ κίνητρο ο Σλούκας. Πήρε την απόφαση να έρθει για να γίνει ένας από τους ηγέτες της ομάδας. Και αυτό ακριβώς κάνει. Είχε μερικούς τραυματισμούς μέσα στη σεζόν, όμως δούλεψε σκληρά, έχει κίνητρο ξέρει τι χρειάζεται και με την εμπειρία του αφού έχει παίξει ήδη τελικούς. Πιστεύω θα μας βοηθήσει ο Κώστας και στον τελικό, όπως έκανε και στον ημιτελικό με την Λαμποράλ. Ο Χίκμαν θα παίξει ανάλογα με την απόφασή μου και με τον τρόπο που θα εξελιχθεί το ματς. Είμαι καλά, πολύ καλά με τον εαυτό μου για τον χρόνο που παίζει ο Χίκμαν. Η ΤΣΣΚΑ παίζει με τον Χάινς στο 5. Τα πάντα ξεκινούν από την άμυνά τους και εν συνεχεία ψάχνουν να βρουν σκορ με γρήγορο ρυθμό. Χρησιμοποιούν πολλά τρικ και δεν υπάρχει κάποια μυστικό. Εμείς πρέπει να έχουμε ισορροπία. Θέλουμε να σταματήσουμε τον αιφνιδιασμό τους. Ντε Κολό και Τεόντοσιτς είναι δύσκολοι αντίπαλοι. Ο Νάντο είναι ο MVP σκοράρει περίπου είκοσι πόντους μέσο όρο και ο Μίλος έδειξε χθες πως παίζει για την ομάδα. Είναι πολύ έξυπνος παίκτης και αναγνωρίζει τα πάντα στο παρκέ. Είναι και οι δύο πολύ καλοί. Με ομαδική δουλειά θα προσπαθήσουμε να τους περιορίσουμε. Δεν πρέπει να στοχεύσουμε σε έναν. Είναι μία εξαιρετική ομάδα η ΤΣΣΚΑ ,ο καθένας μπορεί να κάνει τη ζημιά».

1642481


(Πηγή: EUROKINISSI / ICONPRESS / ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΙΑΚΟΣ)

«Αγαπώ τη δουλειά μου και δεν έχω πρόβλημα να βρω κίνητρο. Κάθε προπόνηση, κάθε φορά στο γραφείο μου. Εξηγώ στον κόσμο πως κάνω δουλειά το χόμπι και με πληρώνουν αδρά. Τι άλλο να ζητήσω; Δεν έχουν πολλοί άνθρωποι την δυνατότητα να κάνουν αυτό που αγαπούν και να πληρώνονται καλά. Όταν αποσυρθώ θα ήθελα να ανοίξω ένα beach bar. Έχω έναν καλό φίλο στην ηλικία μου και κάποια μέρα θα το κάνουμε».

Ιτούδης: «Ξεχωριστή η φιλία μας, αλλά πάμε για το τρόπαιο».

«Είμαστε ενθουσιασμένοι. Για να βρεθούμε εδώ, στον τελικό, χρειάστηκε καιρός. Δεν παίξαμε εφέτος με τη Φενέρ σε καμία φάση της διοργάνωσης. Περιμένουμε δύσκολο τελικό. Η Φενέρ είναι σπουδαία ομάδα, διαθέτει εκπληκτικό ρόστερ και φυσικά σπουδαίο προπονητή. Έχουμε την επιθυμία, ξέρουμε γιατί βρισκόμαστε εδώ και είμαστε έτοιμοι. Ό,τι έγινε, έγινε στο παρελθόν (για τις δύο ομάδες και την παρουσία τους στα Final 4). Η Φενέρ έχει δύο συνεχόμενα Final 4, αλλά κι εμείς παίζουμε καλά. Βρισκόμαστε όμως στο παρόν και θέλουμε να γράψουμε ιστορία. Για να γράψουμε ιστορία πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι, παθιασμένοι και επιθετικοί. Στον τελικό και οι δύο ομάδες θέλουν να νικήσουν και θέλουν να φτάσουν στην δόξα».

1763549


(Πηγή: EUROKINISSI / ICONPRESS / ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΙΑΚΟΣ)

«Ξέραμε και οι δύο πως θα δεχόμασταν ερωτήσεις για τη σχέση μας με τον Ζέλικο. Το ματς είναι μεταξύ Φενέρ και ΤΣΣΚΑ, οι δύο ομάδες θέλουν να κατακτήσουν το τρόπαιο, όμως υπάρχει σίγουρα και το ανθρώπινο κομμάτι. Όταν βρεθήκαμε με τον Ζέλικο υπήρχαν αμφιβολίες όπως σε όλες τις σχέσεις της ζωής. Σε κάθε σχέση, είτε αυτή είναι φιλική, είτε ερωτική, είτε επαγγελματικά, πρέπει να υπάρχει εμπιστοσύνη. Έπρεπε να χτίσουμε την εμπιστοσύνη από την αρχή. Γνωριστήκαμε το 1993 σε ένα τουρνουά και έκτοτε κρατήσαμε επαφή. Το 1999 με κάλεσε και δέχτηκα την πρόταση να συνεργαστώ μαζί του αντί να πάω κάπου άλλου».

«Δεν θα ξεχάσω ποτέ τον πρώτο τίτλο μας στην Μπολόνια, το 2002. Τότε, μείναμε για 15 λεπτά στα αποδυτήρια, στο μπάνιο... Μην το παρεξηγήσετε, στο μπάνιο ήμασταν με τα ρούχα μας κανονικά (γέλια). Τότε ο Ζέλικο μου είπε κάποια πράγματα, τα οποία θα μου επιτρέψετε να κρατήσω για τον εαυτό μου, και εκεί δημιουργήθηκε εντελώς η εμπιστοσύνη και η φιλία μας έγινε ξεχωριστή. Από τότε, η σχέση μας πήγε σε άλλο επίπεδο».

1776136


(Πηγή: EUROKINISSI / ICONPRESS / ΓΙΑΝΝΗΣ ΛΙΑΚΟΣ)

«Σίγουρα, δύο ματς σε 48 ώρες είναι αρκετά δύσκολο. Αλλά ο Κάιλ (Χάινς) είναι κάτι διαφορετικό... Να σας πω ένα παράδειγμα. Παίζαμε με την Μπαρτσελόνα με ταξίδι περίπου 6 ωρών και μετά παίζαμε στο Κρασνοντάρ άλλες 6 ώρες. Του είπα να ξεκουραστεί και να μην παίξει. Τότε, μου απάντησε λέγοντας: «Κόουτς, δεν θέλω να ξεκουραστώ». Αυτός είναι ο Χάινς. Ανάλογα την εξέλιξη του αγώνα, θα δούμε και τον χρόνο συμμετοχής του. Υπάρχουν άλλωστε και παιδιά που δεν αγωνίστηκαν πολύ στον ημιτελικό. Θα δούμε. Ο Χίγκινς παίρνει ότι του αξίζει, δούλεψε πολύ σκληρά και δεν του χαρίστηκε τίποτα. Είμαι πολύ χαρούμενος και περήφανος για όλα τα παιδιά που φτάνουν για πρώτη φορά σε τελικό Final 4, αλλά και για τους πιο έμπειρους παίκτες μας.

«Είμαστε χαμαιλέοντες. Προσπαθούμε να παίξουμε διαφορετικά ανάλογα με το τι μας δίνει ο αντίπαλος και προσαρμοζόμαστε. Κανένα παιχνίδι δεν είναι ίδιο. Η Φενέρ παίζει με πολλούς διαφορετικούς τρόπους και διαφορετικά σχήματα. Παίζουν διαφορετικές άμυνες. Είναι ένα σημαντικό κομμάτι του τελικού και πρέπει να βρούμε τρόπο να απαντήσουμε και να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις. Ξέρουμε ότι το γήπεδο θα είναι κίτρινο και μπλε. Όποτε παίξαμε με οπαδούς αντίπαλης ομάδας, παίξαμε πολύ καλύτερα».

ΔΗΜΟΦΙΛΗ