ΣΠΟΡ

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ: Παλεύει για τη «βόμβα» από το NBA με τον Έρικ Πάσκαλ

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ: Παλεύει για τη «βόμβα» από το NBA με τον Έρικ Πάσκαλ
AP Photo/Matt Kelley

Ο Παναθηναϊκός επιχειρεί να κάνει μια σπουδαία κίνηση και να φέρει από το NBA στην Euroleague τον 26χρονο φόργουορντ Έρικ Πάσκαλ.

«Βόμβα» στο μεταγραφικό παζάρι της Euroleague επιχειρεί να ρίξει ο Παναθηναϊκός.

Ο Αργύρης Πεδουλάκης, σε συνεργασία με τον προπονητή της ομάδας Ντέγιαν Ράντονιτς, ολοκληρώνουν τα τελευταία κομμάτια του παζλ της ομάδας που χτίζουν για τη νέα σεζόν και δεν αποκλείεται να το κάνουν με εντυπωσιακό τρόπο.

Κι αυτό γιατί είναι σε προχωρημένο, πλέον, επίπεδο οι επαφές που έχουν με την πλευρά του Έρικ Πάσκαλ, σε μια προσπάθεια να τον πείσουν να αφήσει το NBA και να κάνει το βήμα στην Ευρώπη, έχοντας πρωταγωνιστικό ρόλο.

Ο 26χρονος δυναμικός φόργουορντ (1.98μ) εντυπωσίακε στη rookie χρονιά του στον μαγικό κόσμο του ΝΒΑ με τη φανέλα των Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς. Ήταν η σεζόν που οι τραυματισμοί είχαν χτυπήσει σφοδρά την ομάδα του Στεφ Κάρι, οι πιτσιρικάδες αναγκάστηκαν να βγουν μπροστά και ο Πάσκαλ άρπαξε την ευκαιρία και ξεχώρισε ανάμεσα στους υπόλοιπους.

Έδειξε πως όταν έχει αξιόλογο χρόνο συμμετοχής είναι παίκτης που ξέρει να βάλει την μπάλα στο καλάθι με διάφορους τρόπους. Είτε ποστάροντας, είτε σουτάροντας από μέση και μακρινή απόσταση, είτε με το αγαπημένο του step back, χαρακτηριστική και αγαπημένη του κίνηση. Είναι ένας παίκτης που στην Ευρώπη μπορεί να κάνει τη διαφορά και αυτό είναι και το κίνητρό του.

Η υπόθεση παραμένει πολύ δύσκολη για τον Παναθηναϊκό. Δεν φέρνει εύκολα παίκτη από το NBA σε αυτή την ηλικία. Στα... ντουζένια του ουσιαστικά. Οι «πράσινοι» όμως επιχειρούν την υπέρβαση και ίσως υπάρχουν εξελίξεις το επόμενο διάστημα.

Στις 20 Ιουνίου 2019, ο Έρικ Πάσκαλ επιλέχθηκε 41ος συνολικά στον δεύτερο γύρο του ντραφτ του ΝΒΑ από τους φετινούς πρωταθλητές, Γκόλντεν Στέιτ Ουόριορς. Στο ντεμπούτο του κόντρα στου Λος Άντζελες Κλίπερς μέτρησε 14 πόντους, 4 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 2 κλεψίματα. Μάλιστα, με τη φανέλα των «Πολεμιστών» πέτυχε career high με 34 πόντους με 13 ριμπάουντ με αντίπαλο τους Πόρτλαντ Τρέιλ Μπλέιζερς.

Ο Πάσκαλ έχοντας πετύχει εντυπωσιακές εμφανίσεις και με 14 πόντους μέσο όρο στη χρονιά δεν άργησε να κερδίσει επάξια μία θέση στην πρώτη ομάδα του NBA All-Rookie First Team. Τελευταίος του σταθμός στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού είναι η Γιούτα Τζαζ, όπου μετακόμισε μέσω ανταλλαγής. Στη Γιούτα είχε μικρότερο ρόλο (5,8π., 1,8ρ. ανά ματς σε 13' κατά μέσο όρο).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ