ΣΠΟΡ

ΑΕΚ-Φόλενταμ 2-1: Νίκη για τον «Δικέφαλο» με πρωταγωνιστή τον Αραούχο

ΑΕΚ-Φόλενταμ 2-1: Νίκη για τον «Δικέφαλο» με πρωταγωνιστή τον Αραούχο
Μετά το 2-0 επί της Γκενκ, επικράτησε 2-1 και μάλιστα με ανατροπή της Φόλενταμ, η οποία είναι πιο μπροστά σε ετοιμότητα, αφού στις 7 Αυγούστου έχει την πρεμιέρα του πρωταθλήματος. ΙΝΤΙΜΕ

Η ΑΕΚ νίκησε και στο δεύτερο φιλικό της παιχνίδι.

Μετά το 2-0 επί της Γκενκ, επικράτησε 2-1 και μάλιστα με ανατροπή της Φόλενταμ, η οποία είναι πιο μπροστά σε ετοιμότητα, αφού στις 7 Αυγούστου έχει την πρεμιέρα του πρωταθλήματος.

Ο Ματίας Αλμέιδα στο ματς που είχε διάρκεια 100 λεπτών (τέσσερα 25λεπτα) χρησιμοποίησε δύο διαφορετικούς σχηματισμούς. Η ΑΕΚ μετά το μουδιασμένο ξεκίνημα, που είχε την ολλανδική ομάδα (ανέβηκε φέτος στην Eredivisie) και βρέθηκε να χάνει 1-0 μόλις στο 4', άρχισε να ανεβάζει στροφές. Με γρήγορες κινήσεις, καλή τελική πάσα και τον Αραούχο σε κέφια, βρήκε ένα γκολ στο πρώτο μέρος και θα μπορούσε να πετύχει 2-3 ακόμα. Όπως θα μπορούσε να δεχθεί κι ένα μετά το 1-0.

Το σίγουρο είναι ότι η ΑΕΚ βγάζει ένταση και ποιότητα στο παιχνίδι της, ενώ και στο δεύτερο ημίχρονο που έπαιξαν οι αναπληρωματικοί, πάλι η Ένωση είχε τον πλήρη έλεγχο. Πέτυχε γκολ, έχασε ευκαιρίες και δεν απειλήθηκε καθόλου. Κορυφαίος ο Αραούχο, στιγμές μεγάλης ποιότητας από Πινέδα, Τσούμπερ, Γκαρσία, Μάνταλο, Γκατσίνοβιτς.

Σχηματισμός

Ο τεχνικός της ΑΕΚ Ματίας Αλμέιδα έδωσε φανέλα βασικού στον Ορμπελίν Πινέδα και ξεκίνησε την ομάδα του με 3-4-2-1. Επιπλέον, ο Ρότα γύρισε στην Ελλάδα με άδεια, διότι έγινε μπαμπάς και έτσι άλλαξαν τα πλάνα.

Έτσι, η ΑΕΚ είχε τον Αθανασιάδη στο τέρμα, τριάδα στην άμυνα ήταν οι Μήτογλου, Τζαβέλλας, Σιμάνσκι, όλη την πλευρά δεξιά είχε ο Γκαρσία, αριστερά ήταν ο Τσούμπερ, στα χαφ οι Πινέδα, Γιόνσον και οι Γκατσίνοβιτς, Μάνταλος πλαισίωναν τον Αραούχο.

Γκάφα Αθανασιάδη

Το ματς ξεκίνησε με γκολ για τη Φόλενταμ, έπειτα από λάθος του Αθανασιάδη. Ο γκολκίπερ της ΑΕΚ πιέστηκε από τον Ελ Καντίρι κι έχασε τη μπάλα, η οποία στρώθηκε στον Φαν Μίεχεμ κι αυτός σε κενή εστία πλάσαρε για το 0-1.

Η ΑΕΚ αιφνιδιάστηκε και στο 9’ η Φόλενταμ άγγιξε το 0-2, αφού το δεξί πλασέ του Μούρεν εντός περιοχής, έφυγε ελάχιστα άουτ.

Σ’ εκείνο το σημείο η ΑΕΚ άρχισε να ανεβαίνει. Στο 16’ ωραίος ο συνδυασμός Γκατσίνοβιτς, Αραούχο, ο τελευταίος από δεξιά πλάσαρε, αλλά απέκρουσε σε κόρνερ ο Στάνκοβιτς.

Στο 20’ δεξί σουτ του Τσούμπερ κατέληξε στα χέρια του Στάνκοβιτς και στο 25’ ο Γιόνσον σέντραρε και ο Αραούχο με σουτ έστειλε τη μπάλα ψηλά άουτ.

Στο 26’ οι Ολλανδοί άνοιξαν την άμυνα της ΑΕΚ κι από το γύρισμα του Μούρκιν από δεξιά, ο Φαν Μίεχεν πλάσαρε άουτ από το ύψος του πέναλτι.

Κυριάρχησε η ΑΕΚ

Στο δεύτερο 25λεπτο, πάντως, η ΑΕΚ ήταν εμφανώς ανώτερη, πέτυχε ένα γκολ και θα μπορούσε να σημειώσει κι άλλα. Στο 30’ ο Γκατσίνοβιτς αστόχησε από πλάγια θέση, έπειτα από σέντρα του Τσούμπερ και την κεφαλιά πάσα του Αραούχο.

Στο 32’ έγινε το 1-1. Ο Γκαρσία πίεσε τον Στάνκοβιτς, ο οποίος μιμήθηκε τον Αθανασιάδη και ο Αραούχο σε κενή εστία εκτέλεσε για το 1-1.

Στο 34’ από μπαλιά του Μάνταλου, ο Αραούχο εντός περιοχής εξαπέλυσε ένα τρομερά δυνατό σουτ με το αριστερό και ο Στάνκοβιτς απέκρουσε εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Στην εξέλιξη του κόρνερ νέο σουτ του Αραούχο έφυγε άουτ, ενώ στο 37’ δυνατό σουτ του Πινέδα κατέληξε δίπλα από το αριστερό δοκάρι.

Στο 42’ ο Τσούμπερ εκτέλεσε φάουλ κι απέκρουσε σε κόρνερ ο Στάνκοβιτς και στο 43’ ο Αραούχο επιχείρησε το σουτ του κι έδιωξε πριν τη γραμμή ο Πλατ.

Αλλαγές και 4-3-3

Ο Αλμέιδα στο δεύτερο ημίχρονο άλλαξε ενδεκάδα. Ο Στάνκοβιτς ήταν στο τέρμα, δεξί μπακ ο Μουστακόπουλος, αριστερό ο Μοχαμάντι και στόπερ οι Κορνέζος, Μιτάι. Στα χαφ ήταν οι Φράνσον, Χατζισαφί, στα άκρα οι Άμραμπατ, Γιούσης και στην κορυφή ο Κοσίδης.

Η ΑΕΚ συνέχισε τον έλεγχο και στο 59’ εκτέλεσε φάουλ ο Γιούσης, η μπάλα κόντραρε στο τείχος και μπλόκαρε ο γκολκίπερ.

Πέναλτι και 2-1

Στο 70’ έχασε μεγάλη ευκαιρία η ΑΕΚ. Γύρισμα του Γιούση από αριστερά, αστόχησε στο ύψος του πέναλτι ο Μουστακόπουλος με πλασέ.

Στο 71’ η Ένωση κέρδισε πέναλτι. Στην πίεση που άσκησε ο Ναζίχ ανέτρεψε τον Φράνσον, ο Κοσίδης ανέλαβε την εκτέλεση κι ευστόχησε για το 2-1.

Στο 91' τρομερή ενέργεια του Τζούντα Γκαρσία από δεξιά, γύρισε στο ύψος της μικρής περιοχή στον Γιούση κι αυτός πλάσαρε άουτ!

ΑΕΚ: Αθανασιάδης, Μήτογλου, Τζαβέλλας, Σιμάνσκι, Λ. Γκαρσία, Τσούμπερ, Πινέδα, Γιόνσον, Γκατσίνοβιτς, Μάνταλος, Αραούχο.

ΑΕΚ (Β’ ημίχρονο): Στάνκοβιτς, Μουστακόπουλος, Κορνέζος, Μιτάι, Μοχαμάντι, Φράνσον (90' Τζ. Γκαρσία)), Ραντόνια, Χατζισαφί, Άμραμπατ, Γιούσης, Κοσίδης.

Φόλενταμ: Στάνκοβιτς (51’ Λάουερς), Πλατ (51’ Ζεφούικ), Μιράνι, Μούρκιν, Φαν Ντούιλ (51’ Ναζίχ), Αντονούτσι (51’ Οριστάνιο), Ελ Καντίρι (51’ Ελμπέρσε), Φαν Μίεχεμ, Μίρεν, Μπεναμάρ (68’ Γκουστάβο), Βαλ. Τσιχ (51’ Μπ. Τσιχ).