ΣΠΟΡ

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ: «Πράσινος» και ο Γιώργος Καλαϊτζάκης - Ανακοινώθηκε για 2 χρόνια

Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ: «Πράσινος» και ο Γιώργος Καλαϊτζάκης - Ανακοινώθηκε για 2 χρόνια
INTIME

Επιστρέφει στον Παναθηναϊκό μετά τη θητεία του στο ΝΒΑ ο Γιώργος Καλαϊτζάκης, με τον 23χρονο γκαρντ να ανακοινώνεται για τα επόμενα 2 χρόνια.

Έναν ακόμα ταλαντούχο και ελπιδοφόρο Έλληνα παίκτη έβαλε στη μηχανή του ο Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ.

Ο Γιώργος Καλαϊτζάκης θα φορέσει ξανά τα πράσινα μετά από ένα χρόνο απουσίας του στις ΗΠΑ, όπου έζησε το όνειρο του ΝΒΑ.

Ο 23χρονος Έλληνας γκαρντ έρχεται να ενδυναμώσει τον ελληνικό κορμό των «πράσινων» και να αποτελέσει την 8η προσθήκη μετά από αυτές των Πάρις Λι, Νέιτ Ουόλτερς, Άντριου Άντριους, Μάριους Γκριγκόνις, Ντέρικ Ουίλιαμς, Αρτούρας Γκουντάιτις και φυσικά του δίδυμου αδερφού του Παναγιώτη Καλαϊτζάκη.

Όπως ανακοίνωσε και ο Παναθηναϊκός, ο Καλαϊτζάκης υπέγραψε νέο συμβόλαιο για δύο χρόνια.

Η διαδρομή του Γιώργου Καλαϊτζάκη

Από οικογένεια με μπασκετική κουλτούρα και ιστορία, ο Γιώργος Καλαϊτζάκης ξεκίνησε στις Ακαδημίες του Άρη, πριν μετακομίσει στον Παναθηναϊκό σε ηλικία 16 ετών. Για μια χρονιά μάλιστα έκανε ένα ακόμα όνειρό του πραγματικότητα, καθώς βρέθηκε στην ίδια ομάδα με το μεγάλο του μπασκετικό πρότυπο, τον Δημήτρη Διαμαντίδη.

Έκανε το ντεμπούτο του στο Ελληνικό πρωτάθλημα στις 18 Φλεβάρη 2016, σε ένα παιχνίδι στο ΟΑΚΑ με τον Αρκαδικό, πετυχαίνοντας και το πρώτο του καλάθι (τρίποντο από τα 7,5 μέτρα!). Στην Ευρωλίγκα αγωνίστηκε για πρώτη φορά κόντρα στην Μακάμπι Τελ Αβίβ στις 19 Δεκεμβρίου 2017.

Το καλοκαίρι του 2019, δόθηκε δανεικός στην λιθουανική Νεβέζις, όπου μέτρησε 12,2 πόντους, 4,3 ριμπάουντ και 2,3 ασίστ ανά ματς στη λιθουανική λίγκα.

Τον Ιούνιο του 2020 επέστρεψε στον Παναθηναϊκό και στις 27 Νοεμβρίου βρέθηκε για πρώτη φορά στη βασική πεντάδα της ομάδας στην Ευρωλίγκα, σε ένα παιχνίδι του ΟΑΚΑ κόντρα στην Μπάγερν Μονάχου.

Στις 30 Ιουλίου 2021, επιλέχθηκε από τους Ιντιάνα Πέισερς στην 60ή θέση του draft του ΝΒΑ. Αμέσως τα δικαιώματα του ανταλλάχθηκαν και ο παίκτης πήγε στους Μιλγουόκι Μπακς. Στις 19 Οκτωβρίου 2021, έκανε το ντεμπούτο του με τους Μπακς στο ΝΒΑ, κόντρα στους Μπρούκλιν Νετς στη νίκη με 127-104, έχοντας δυο ριμπάουντ.

Στις 20 Νοεμβρίου, βρέθηκε στη θυγατρική των Μπακς, τους Ουισκόνσιν Χερντ κάνοντας ντεμπούτο στη G League. Στον πρώτο του αγώνα είχε 15 πόντους (5/11 σουτ, 2/5 τρίποντα και 3/4 βολές), 8 ριμπάουντ και 4 ασίστ. Αποδεσμεύτηκε από τους Μπακς στις 3 Δεκεμβρίου 2021, έχοντας αγωνιστεί σε εννέα αγώνες με 1.8 πόντους και 1 ριμπάουντ ανά 5.3 λεπτά συμμετοχής.

Στις 30 Δεκεμβρίου 2021, ανακοινώθηκε πως θα συνεχίσει την καριέρα του στους Οκλαχόμα Σίτι Θάντερ. Στις 8 Απριλίου 2022 σημείωσε 25 πόντους κατά των Λέικερς κάνοντας ατομικό ρεκόρ σε πόντους ενώ είχε 4 ριμπάουντ, 6 ασίστ και 3 κλεψίματα παραμένοντας στο παρκέ για 45 λεπτά. Συνολικά με τους Θάντερ μέτρησε 17,5 πόντους, 3 ασίστ, 3,3 ριμπάουντ, 2,5 κλεψίματα με 36,4% στο τρίποντο σε 4 παιχνίδια στο τέλος της regular season.

Πλέον, επιστρέφει στην Ευρώπη και τον Παναθηναϊκό ακολουθώντας τα χνάρια των Φώτση, Σπανούλη, Παπαγιάννη, που έχουν κάνει κάτι παρόμοιο στο παρελθόν.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ