ΣΠΟΡ

Γκόμελ-Άρης 1-2: Πρόκριση με προπόνηση και Γκρέι, πριν τις μάχες με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ

Γκόμελ-Άρης 1-2: Πρόκριση με προπόνηση και Γκρέι, πριν τις μάχες με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ
Ο Άρης είχε εξασφαλίσει την πρόκριση από το πρώτο ματς, όταν με τον κόσμο στο πλευρό του σάρωσε τη Γκόμελ με 5-1 INTIME/ ΜΩΥΣΙΑΔΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

Γκόμελ-Άρης: Οι Θεσσαλονικείς με δύο γκολ του Γκρέι νίκησαν 2-1 τους Λευκορώσους και τώρα ετοιμάζονται για τη σύγκρουση με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ.

Ο Άρης είχε εξασφαλίσει την πρόκριση από το πρώτο ματς, όταν με τον κόσμο στο πλευρό του σάρωσε τη Γκόμελ με 5-1.

Η ρεβάνς, λοιπόν, πάλι στο «Κλ. Βικελίδης», αλλά αυτή τη φορά χωρίς κόσμο ήταν διαδικαστικού χαρακτήρα. Ο Χερμάν Μπούργος ήθελε, βέβαια, σοβαρότητα και μία ακόμα νίκη για την αυτοπεποίθηση της ομάδας του. Επίσης, ζητούμενο ήταν να δει ορισμένα πράγματα από παίκτες που δεν ξεκίνησαν στο πρώτο ματς, ενώ ο Άρης είχε ανάγκη τη νίκη και για να βελτιώσει τη βαθμολογία του στην UEFA. Έγιναν τα περισσότερα απ' αυτά, με εξαίρεση ένα κακό διάστημα από το 70' έως το 85'.

Οι Θεσσαλονικείς χωρίς να ενθουσιάσουν προηγήθηκαν, χαλάρωσαν και δέχθηκαν το 1-1, αλλά στο 93' ο Γκρέι έκανε το τελικό 1-2. Ο Άρης πλέον ετοιμάζεται για πιο δυνατές μάχες με τη Μακάμπι Τελ Αβίβ του Βλάνταν Ίβιτς.

Σχηματισμός

Ο Χερμάν Μπούργος είχε τον Κουέστα στο τέρμα, δεξί μπακ ήταν ο Εμπακατά κι αριστερό ο Μαζικού. Στόπερ οι Φαμπιάνο, Μπράμπετς, στα χαφ οι Ντιόπ, Ντουκουρέ, στα άκρα οι Μαντσίνι, Καμάτσο και ο Πάλμα κοντά στον Γκρέι.

Απόλυτο έλεγχο, αλλά λίγες φάσεις ο Άρης

Ο Άρης από το ξεκίνημα πήρε τον έλεγχο, αλλά λόγω και του σκορ του πρώτου αγώνα δεν είχε ένταση στο παιχνίδι του. Κεφάτος, ωστόσο και πάλι ο Πάλμα, ο οποίος ήταν κορυφαίος της ομάδας του και στη ρεβάνς.

Στο 8’ από πάσα του Πάλμα, ο Γκρέι στο τετ α τετ αστόχησε! Στο 10’ απείλησε η Γκόμελ, αλλά η κεφαλιά του Μπάγκα έφυγε άουτ. Στο 11’ δεξί σουτ του Μαντσίνι απέκρουσε ο Καβαλέου στη δεύτερη καλή στιγμή του Άρη.

Γκολ ο Γκρέι

Στο 18’ φάουλ του Μάκας πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Στο 27’ ωραία ανάπτυξη του Άρη, σέντρα του Εμπακατά, αλλά η κεφαλιά του Καμάτσο έφυγε άουτ. Στο 38’ αιφνιδιάστηκε ο Νταμπό και η προβολή του δεν ήταν καλή κι έφυγε άουτ.

Στο 45’, όμως, έγινε το 0-1 για τον Άρη. Πάσα του Μαντσίνι, ο Γκρέι με δεξί σουτ έστειλε τη μπάλα στην κλειστή γωνία κι άνοιξε το σκορ. Το τρίτο γκολ του Τζαμαϊκανού σε δύο ματς με τη Γκόμελ, αφού είχε δύο και στον πρώτο αγώνα.

Στο 48’ σουτ του Πάλμα απέκρουσε σε κόρνερ ο Καβαλέου.

Ευκαιρίες ο Άρης

Στο δεύτερο μέρος ο Άρης έκανε διαχείριση του σκορ. Είχε τον έλεγχο και ορισμένες ευκαιρίες να σημειώσει κι άλλο γκολ.

Στο 53’ ωραία προσπάθεια του Γκρέι που έκανε το σουτ, όμως, ο Σόκολ έδιωξε με προβολή. Στο 58’ ο Γκρέι γύρισε στον Πίρσμαν, ο οποίος σούταρε κι έστειλε τη μπάλα ελάχιστα άουτ. Στο 62’ είχε δοκάρι ο Άρης. Ο Μαντσίνι εκτέλεσε, ο Καβαλέου απέκρουσε, η μπάλα βρήκε και στο δοκάρι. Στο 67’ ο Άρης άγγιξε και πάλι το 2-0. Ο Πάλμα τροφοδότησε τον Καμάτσο, αλλά αυτός νικήθηκε από τον τερματοφύλακα της Γκόμελ.

Δοκάρι η Γκόμελ

Σ’ εκείνο το σημείο ο Άρης έσβησε μηχανές και η Γκόμελ απείλησε. Στο 71’ ο Κουέστα απέκρουσε εντυπωσιακά το πλασέ του Μάκας στο τετ α τετ, ενώ στο 78’ αριστερό σουτ του Σέπκο κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι.

Ισοφάριση

Στο 81' υποδείχθηκε αυστηρό πέναλτι σε μαρκάρισμα του Πίρσμαν στον Γκογκολασβίλι. Ο τελευταίος ανέλαβε την εκτέλεση και ισοφάρισε.

Γκολ ο Γκρέι!

Στο 93' όμως κι ενώ όλα έδειχναν 1-1, ο Ιτούρμπε βρήκε τον Γκρέι κι αυτός σημείωσε το 1-2. Τέσσερα γκολ σε δύο ματς από τον Τζαμαϊκανό.

Γκόμελ (Βλάντιμιρ Νεβίσκι): Καβαλέου, Γιούριλ, Σόκολ, Άφι, Κουσίνσκι, Κοστρόφ (88' Σόφπελ), Μπάγκα, Αντεολά (80' Ποταπένκο), Ανούφριεφ (68’ Καζλούσκι), Σέντκο (88' Γερμάκοβιτς), Μάκας (80' Γκογκολασβίλι).

Άρης (Χερμάν Μπούργος): Κουέστα, Εμπακατά (46’ Οντουμπάγιο), Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Μαζικού (46’ Πίρσμαν), Ντιόπ (23’ Νταμπό), Ντουκουρέ, Μαντσίνι, Καμάτσο (83' Ιτούρμπε), Πάλμα (83' Χατζηιωάννου), Γκρέι.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ