ΣΠΟΡ

Παναθηναϊκός-Φόλενταμ 2-1: Με νίκη πριν από τη Σλάβια Πράγας - Τα highlights της αναμέτρησης

Παναθηναϊκός-Φόλενταμ 2-1: Με νίκη πριν από τη Σλάβια Πράγας - Τα highlights της αναμέτρησης
Με εύστοχο χτύπημα πέναλτι του Κουρμπέλη και γκολ του Καρλίτος INTIME/ Γιώργος Ζάχος

Ο Παναθηναϊκός νίκησε με καλή εμφάνιση 2-1 τη Φόλενταμ στο τελευταίο του φιλικό ματς πριν από τις μάχες με τη Σλάβια Πράγας.

Με νίκη και όντας αήττητος ολοκλήρωσε τα φιλικά προετοιμασίας, πριν από τις μάχες με τη Σλάβια Πράγας για τον 3ο προκριματικό γύρο του Cοnference League ο Παναθηναϊκός, επικρατώντας με 2-1 της Φόλενταμ στη Λεωφόρο.

Σε ένα παιχνίδι που τα είχε όλα και σίγουρα περισσότερα θετικά από το φιλικό με τον Βόλο την προηγούμενη εβδομάδα. Οι «πράσινοι» του Ιβάν Γιοβάνοβιτς ήταν πιο δημιουργικοί από ποτέ, έχοντας 17 τελικές (12 στην εστία), πίεσαν σωστά και οδήγησαν σε πολλά λάθη τους αντιπάλους τους, ενώ πέτυχαν για πρώτη φορά γκολ σε κανονική ροή αγώνα (είχαν σκοράρει μόνο με πέναλτι ως τώρα).

Μάλιστα, το πέτυχε ο Καρλίτος με τρομερό σουτ, βρίσκοντας μετά από μήνες δίχτυα. Είχαν επίσης έναν τρομερό Γιώργο Βαγιαννίδη, που έδειξε πως μπορεί να δώσει λύσεις και ως εξτρέμ. Από εκεί και πέρα υπήρχαν και αρνητικά. Δέχθηκαν το πρώτο τους γκολ, στην πρώτη ευκαιρία που δημιούργησε ο αντίπαλος (στο 58'), ενώ είδαν τον Ιωαννίδη να γίνεται αλλαγή λόγω αδιαθεσίας και παρότι ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό για το τι ακριβώς πρόκειται, με δεδομένο ότι απουσίαζαν οι Παλάσιος, Αϊτόρ και Χουάνκαρ, λόγω ίωσης, είναι λογικό να υπάρχει ανησυχία.

Ο σχηματισμός

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς μετά το 4-2-3-1 στο πρώτο ημίχρονο του προηγούμενου φιλικού με τον Βόλο, επανέφερε το 4-3-3. Ο Λοντίγκιν ξεκίνησε κάτω από τα δοκάρια, ο Κότσιρας δεξιά στην άμυνα, ο Γκάνεα αριστερά, οι Σένκεφελντ και Μάγκνουσον δίδυμο στα στόπερ. Στα χαφ κεντρικά ξεκίνησε ο Κουρμπέλης, με τον Αλεξανδρόπουλο δεξιά του και τον Τσέριν αριστερά του, καθώς ο Πέρεθ έμεινε στον πάγκο, ενώ στην επίθεση στο δεξί φτερό ξεκίνησε ο Βαγιαννίδης, στο αριστερό ο Καμπετσής και στην κορυφή ο Ιωαννίδης.

Στο 33' ο Καρλίτος πήρε τη θέση του Ιωαννίδη και στο 46' Πούγγουρας και Σάρλια πήραν τη θέση των Σένκεφελντ και Μάγκνουσον. Στο 61' πέρασαν στο ματς οι Μπρινιόλι, Ρούμπεν, Σαρδέλης και Φρόκου ενώ στο 76' οι Κρυπαράκος, Ηλιάδης, Σάντσες και Σιδεράς.

Κυρίαρχος και δημιουργικός με τρομερό Βαγιαννίδη

Σε αντίθεση με το παιχνίδι κόντρα στο Βόλο και παρά τις απουσίες βασικών παικτών όπως οι Αϊτόρ και Παλάσιος κατά κύριο λόγο, ο Παναθηναϊκός κράτησε την μπάλα στα πόδια του (57% η κατοχή υπέρ του στο πρώτο μέρος) και ήταν δημιουργικός με 9 τελικές στο πρώτο 45λεπτο, οι 6 εκ των οποίων στην αντίπαλη εστία.

Η πρώτη ευκαιρία ήρθε μόλις στο 8΄και μάλιστα ήταν τριπλή, αλλά θα μας μείνει στο μυαλό για την απίθανη ενέργεια του Γιώργου Βαγιαννίδη. Ο 21χρονος αγωνίστηκε σε ρόλο δεξιού μπακ και σε μια κούρσα όπου πέρασε όποιον βρήκε μπροστά του, αστόχησε μόνο στο τετ α τετ.

Αυτό που έχασε στη συνέχεια ο Καμπετσής όμως δεν εξηγείται καθώς είχε πιάτο όλη την εστία, αλλά έστειλε παράλληλα την μπάλα και με δεύτερη ευκαιρία πάνω στον τερματοφύλακα που είχε επιστρέψει.

Ο πρωταγωνιστής βέβαια ήταν ο Βαγιαννίδης, ο οποίος έκανε εξαιρετικό παιχνίδι και έδειξε πως μπορεί να αποτελέσει λύση σε περίπτωση που οι «πράσινοι» τον χρειαστούν στα ματς με τη Σλάβια.

Σκόραρε ο Κουρμπέλης, αποχώρησε ο Ιωαννίδης

Ο νεαρός ήταν μέσα και σε άλλες φάσεις, όπως στο 18' όταν υποδέχθηκε άψογα την μπαλιά του Τσέριν (ήταν το "μηχανάκι" στη μεσαία γραμμή) και γύρισε παράλληλα για τον Ιωαννίδη, που δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Στο 34' ωστόσο, σε ένα ακόμα διεμβολισμό από τα δεξιά μπήκε στην περιοχή, ανατράπηκε και κέρδισε το πέναλτι. Ο αρχηγός, Δημήτρης Κουρμπέλης το εκτέλεσε και έβαλε μπροστά τον Παναθηναϊκό με 1-0, σκοράροντας ξανά μετά από περίπου 2 χρόνια.

Νωρίτερα, ωστόσο, η ανησυχία για την ίωση που έχει χτυπήσει τον Παναθηναϊκό μεγάλωσε, καθώς ο Ιωαννίδης ένιωσε μια αδιαθεσία και αποχώρησε στο 33', με τον Καρλίτος να παίρνει τη θέση του.

Το ημίχρονο έκλεισε με ένα δοκάρι σε κεφαλιά του Καμπετσή, ενώ ο Ελληνας επιθετικός συνέχισε να χάνει γκολ και στο δεύτερο ημίχρονο σε εξαιρετικές δημιουργίες του Βαγιαννίδη, είτε με κάθετη μπαλιά, είτε με σέντρα. Τόσο στο 49', όσο και στο 56' βρέθηκε απέναντι από τον τερματοφύλακα (στη μία περίπτωση τον πέρασε κιόλας), αλλά δεν μπόρεσε να σημαδέψει καν την εστία.

Τιμωρία στην πρώτη ευκαιρία

Κάπως έτσι ήρθε η τιμωρία και το πρώτο γκολ που δέχεται ο Παναθηναϊκός στα φετινά του φιλικά. Στο 58' ο Ελ Καντίρι με ωραία παράλληλη κίνηση από αριστερά απέφυγε τον Κώτσιρα και από το ύψος της περιοχής «εκτέλεσε» τον Λοντίγκιν για το 1-1.

Ο Γιοβάνοβιτς έκανε στη συνέχεια αρκετές αλλαγές, δοκίμασε και το 4-4-2, αλλά αυτό που κέρδισε επίσης ενόψει της συνέχειας γενικότερα, αλλά και των αγώνων με τη Σλάβια ειδικότερα ήταν το γεγονός ότι ξεμπούκωσε ο Καρλίτος.

Με ένα τρομερό σουτ έξω από την περιοχή ο Ισπανός βρήκε μετά από μήνες δίχτυα και πέτυχε το πρώτο γκολ του Παναθηναϊκού σε ροή αγώνα στα φετινά του φιλικά.

Το 2-1 ήταν και το τελικό σκορ, με τον Παναθηναϊκό να στρέφεται πλέον στις μάχες με τη Σλάβια στις 4 Αυγούστου στην Πράγα και στις 11 Αυγούστου στη Λεωφόρο.

Δείτε τα highlights του αγώνα:

ΔΗΜΟΦΙΛΗ