ΣΠΟΡ

Formula 1: Νίκη στην Ουγγαρία για τον Μαξ Φερστάπεν που ξεκίνησε από τη 10η θέση

Formula 1: Νίκη στην Ουγγαρία για τον Μαξ Φερστάπεν που ξεκίνησε από τη 10η θέση
Στο βάθρο δίπλα στον Φερστάπεν βρέθηκαν για δεύτερο σερί αγώνα οι Λιούις Χάμιλτον και Τζορτζ Ράσελ AP Photo/Darko Bandic

Ο Μαξ Φερστάπεν έκανε τον τέλειο αγώνα και εκμεταλλευόμενος ένα ακόμα σκληρό λάθος στρατηγικής της Ferrari, προσπέρασε δύο φορές τον Λεκλέρ για να φτάσει σε νίκη-τίτλου, παρότι εκκίνησε από τη 10η θέση. Νέο 2-3 από τις εξαιρετικές Mercedes των Λιούις Χάμιλτον και Τζορτζ Ράσελ.  

Ο Ολλανδός παγκόσμιος πρωταθλητής εκκίνησε από τη 10η θέση σε μια πίστα που δεν ευνοεί τις προσπεράσεις, αλλά με εξαιρετική οδήγηση και στρατηγική από τη Red Bull, αλλά ταυτόχρονα μια ακόμα γκάφα της Ferrari με τον Σαρλς Λεκλέρ (που έδειχνε ικανός για τη νίκη), κατάφερε να δει πρώτος την καρό σημαία.

Πήρε λοιπόν μια υπερπολύτιμη νίκη, αύξησε ακόμα περισσότερο τη διαφορά του από τον Μονεγάσκο και οδεύει προς το δεύτερο σερί παγκόσμιο πρωτάθλημα της καριέρας του στη Formula 1, ολοκληρώνοντας με τον καλύτερο τρόπο τις υποχρεώσεις του πριν από την καλοκαιρινή διακοπή.

Στο βάθρο δίπλα στον Φερστάπεν βρέθηκαν για δεύτερο σερί αγώνα οι Λιούις Χάμιλτον και Τζορτζ Ράσελ.

Ο επτά φορές παγκόσμιος πρωταθλητής ήταν ο πιο γρήγορος οδηγός στο δεύτερο μισό το αγώνα, κερδίζοντας τη μια θέση πίσω από την άλλη, προσπερνώντας Λεκλέρ, Σάινθ και Ράσελ.

Ο ομόσταυλός του εκκίνησε από την pole position και άντεξε αρχικά στην πίεση των Σάινθ και Λεκλέρ με Ferrari, αλλά μετά την πρώτη αλλαγή ελαστικών, ο Λεκλέρ έδειχνε το απόλυτο αφεντικό, προσπέρασε μετά από σκληρή μάχη τον Βρετανό και έδειχνε να είναι το απόλυτο αφεντικό.

Η επιλογή της hard γόμας ελαστικών στο δεύτερο πιτ στοπ, ωστόσο, αποδείχθηκε καταστροφική για τον Μονεγάσκο, που άρχισε να χάνει έδαφος, είδε τον Φερστάπεν να τον προσπερνά 2 φορές, αλλά και τον Ράσελ λίγο μετά, με τη Ferrari να τον στέλνει ακόμα παρακάτω με νέο πιτ στοπ για τη soft γόμα...

Στη βαθμολογία οδηγών ο Φερστάπεν έχει πλέον 258, με τον Λεκλέρ να είναι στους 178, ενώ ο Σέρχιο Πέρεζ έχει 173. Με 158 ακολουθεί ο Τζορτζ Ράσελ, 156 έχει ο Κάρλος Σάινθ και ο Λιούις Χάμιλτον 145.

Στη βαθμολογία κατασκευαστών η Red Bull έχει ξεφύγει πλέον με 431 πόντους, ενώ γίνεται μάχη για τη δεύτερη θέση με τη Ferrari να έχει 334 πόντους και τη Mercedes 303 πόντους.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ