ΣΠΟΡ

Έρευνα για το «φιάσκο του Ολντ Τράφοντ» διεξάγει η αστυνομία του Μάντσεστερ

Έρευνα για το «φιάσκο του Ολντ Τράφοντ» διεξάγει η αστυνομία του Μάντσεστερ
Reuters / Andrew Yates

Σάλος έχει ξεσπάσει στην Αγγλία με αφορμή τα όσα συνέβησαν την Κυριακή πριν την έναρξη της αναμέτρησης της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με τη Μπόρνμουθ για την τελευταία αγωνιστική της Πρέμιερσιπ.

Περίπου μισή ώρα πριν ξεκινήσει ο αγώνας κι ενώ το Ολντ Τράφορντ είχε σχεδόν γεμίσει, αποφασίστηκε η άμεση εκκένωσή του λόγω εντοπισμού υπόπτου αντικειμένου στις τουαλέτες που βρίσκονται στη βορειοδυτική πλευρά.

Το «Θέατρο των Ονείρων» άδειασε μέσα σε ελάχιστο χρόνο και πυροτεχνουργοί εξουδετέρωσαν με ελεγχόμενη έκρηξη το «ύποπτο αντικείμενο», το οποίο, όμως, λίγο αργότερα αποδείχθηκε ότι μόνο ύποπτο δεν ήταν.

Όπως προέκυψε, ήταν μηχανισμός που είχε ξεχαστεί από την ιδιωτική εταιρεία που την προηγουμένη έκανε τεστ ετοιμότητας στο γήπεδο.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters, ο Επίτροπος της Αστυνομίας του Μάντσεστερ, απαίτησε να πραγματοποιηθεί έρευνα για το «φιάσκο του Ολντ Τράφορντ», όπως χαρακτηριστικά το αποκάλεσε.

«Αυτό το φιάσκο προκάλεσε προβλήματα στους οπαδούς που ταξίδεψαν από μακριά για να παρακολουθήσουν τον αγώνα, απασχόλησε σημαντικό αριθμό αστυνομικών και τους πυροτεχνουργούς του στρατού, ενώ έθεσε και τον κόσμο σε κίνδυνο χωρίς κανέναν απολύτως λόγο», τόνισε σε ανακοίνωσή του ο Τόνι Λόιντ.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ