ΣΠΟΡ

Ολυμπιακός-Σλόβαν Μπρατισλάβας 1-1: Γλίτωσε τα χειρότερα στο τέλος

Ολυμπιακός-Σλόβαν Μπρατισλάβας 1-1: Γλίτωσε τα χειρότερα στο τέλος
INTIME/ ΠΕΡΙΣΤΕΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

Ολυμπιακός-Σλόβαν Μπρατισλάβας. Μία ακόμα προβληματική εμφάνιση πραγματοποίησαν οι «ερυθρόλευκοι», οι οποίοι παραχώρησαν ισοπαλία 1-1 στους Σλοβάκους, στο ντεμπούτο του Κάρλος Κορμπεράν στον πάγκο. Οι Πειραιώτες έδειξαν να μένουν από δυνάμεις στην έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου, αντιμετώπισαν πολλά προβλήματα από τους φιλοξενούμενους.

Το «συγκρότημα» του Λιμανιού είδε τους Σλοβάκους να προηγούνται από ένα ολέθριο λάθος του Σωκράτη Παπασταθόπουλου στο 63’ με τον Γκριν να το μετουσιώνει σε γκολ, αλλά μπόρεσε να μείνει «όρθιο» χάρις στην εκτελεστική δεινότητα του Γιουσέφ Ελ Αραμπί, ο οποίος στη μοναδική φορά που κατάφερε να κάνει σωστά επαφή μέσα στην περιοχή διαμόρφωσε το τελικό 1-1.

Πλέον, ο Ολυμπιακός καλείται να πάρει την εκτός έδρας νίκη στη ρεβάνς της Σλοβακίας, σε μία εβδομάδα, αφού κάθε ισοπαλία οδηγεί σε παράταση. Βέβαια, το σημαντικό για τους Πρωταθλητές Ελλάδας είναι πως χρειάζεται να αλλάξουν πολλά για να μπορέσουν να προκριθούν, μια και η Σλόβαν έδειξε ιδιαίτερα ανταγωνιστική και σε καμία περίπτωση μία αμελητέα αντίπαλο.

Η εξέλιξη του αγώνα

Ο Ολυμπιακός ήταν αυτός που μπήκε πιο δυνατά στον αγωνιστικό χώρο. Οι «ερυθρόλευκοι» θέλησαν από την αρχή να πάρουν τον έλεγχο της μπάλας και να πιέσουν την εστία της Σλόβαν για ένα γρήγορο γκολ. Μάλιστα, οι παίκτες του Κάρλος Κορμπεράν απείλησαν σε μερικές περιπτώσεις, κυρίως από τον άξονα, όπως στο 7’ με τον Μασούρα αλλά το σουτ του πέρασε άουτ, αλλά το σουτ του Τικίνιο στο 11’ που κόντραρε.

Όμως, η Σλόβαν ήταν αυτή που είχε την μεγαλύτερη ευκαιρία στο πρώτο ημίχρονο. συγκεκριμένα, στο 16ο λεπτό, ο Γκριν κινήθηκε ωραία στην «πλάτη» της άμυνας, έκανε το σουτ από πλάγια θέση και ο Ζρμχαλ που ακολούθησε τη φάση, έστειλε τη μπάλα στο δοκάρι από πολύ πλάγια.

Η απάντηση από τον Ολυμπιακό ήρθε τρία λεπτά αργότερα, όταν ο πιο δραστήριος παίκτης του, Όλεγκ Ρέαμπτσιουκ έκανε τη σέντρα από τα αριστερά, αλλά η κεφαλιά του Τικίνιο στο πρώτο δοκάρι πέρασε άουτ. Ωστόσο, η Σλόβαν έδειχνε πως πατούσε καλύτερα και απείλησε και πάλι στο 22’ με τον Μπαρσεγιάν, ο οποίος βρέθηκε απέναντι στον Βατσλίκ, έπειτα από κάθετη του Γκριν, αλλά ο Τσέχος τερματοφύλακας έκανε σωτήρια επέμβαση.

Στα επόμενα λεπτά ο ρυθμός του αγώνα έπεσε. Οι Σλοβάκοι έδειχναν να διαχειρίζονται καλύτερα τις συνθήκες που είχαν διαμορφωθεί, με τους Πειραιώτες να προσπαθούν να απειλήσουν, κυρίως με μακριά σουτ, όπως στο 36’ με τον Εμβιλά και στο 43’ με τον Κουντέ, αλλά αμφότεροι δεν σημάδεψαν σωστά, με τις δύο ομάδες να πηγαίνουν ισόπαλοι 0-0 στα αποδυτήρια.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ