ΣΠΟΡ

Γενική σύρραξη στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα παίδων Kung Fu

Γενική σύρραξη στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα παίδων Kung Fu
(φώτο αρχείου) Getty Images / China Photos

Απίστευτες σκηνές εκτυλίχθηκαν στο Λβιβ της Ουκρανίας κατά την διάρκεια της τελικής φάσης του Ευρωπαϊκού πρωταθλήματος Kung Fu – Wushu, καθώς ο ημιτελικός δύο 12χρονων παιδιών από την Αρμενία και το Αζερμπαϊτζάν εξελίχθηκε σε μάχη σώμα με σώμα, προπονητών, συνοδών και φιλάθλων.

Η πέτρα του σκανδάλου ήταν ο 12χρονος Νταβίντ Πετροσιάν, γεννημένος στο Καραμπάχ, που εκπροσωπούσε την Αρμενία κόντρα σε αντίπαλο από το Αζερμπαϊτζάν. Παρότι φαίνεται να κέρδιζε τον αγώνα, οι προπονητές του ηττημένου μπήκαν στο ρινγκ και ακολούθησε χάος.

Ξύλο αλύπητο σε κάθε γωνιά του γυμναστηρίου, χρησιμοποιώντας ακόμη και βαράκια γυμναστικής (!), με τον εκφωνητή να φωνάζει σαστισμένος, «σταματήστε, σταματήστε». Ακόμη και ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας Νίκολας Ματουλέφσκι, που προσπαθούσε να προστατεύσει τον αθλητή, εδάρη από το οργισμένο κοινό.

Οι Αρμένιοι κατηγορούν για προσχεδιασμένα επεισόδια των Αζέρων, που αποκλείστηκαν από την συνέχεια της διοργάνωσης, ενώ το «άλλο» στρατόπεδο καταγγέλλει ότι ο μεγάλος αδελφός του Πετροσιάν Μαράτ είναι αξιωματικός στον «αυτονομιστικό στρατό» του Ναγκόρνο Καραμπάχ, που πολεμάει με τον εθνικό στρατό των Αζέρων και τον περασμένο μήνα κατέστρεψε 5 τανκς σε καταδρομική επιχείρηση.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ