ΣΠΟΡ

Έτοιμη να αποσυρθεί από το τένις η Σερένα Γουίλιαμς

Έτοιμη να αποσυρθεί από το τένις η Σερένα Γουίλιαμς
Έτοιμη να αφήσει τα κορτ και τις ρακέτες η Σερένα Γουίλιαμς AP Photo / Alberto Pezzali

Η Σερένα Γουίλιαμς, η επί 23 φορές πρωταθλήτρια του Grand Slam στο μονό και μία από τις κορυφαίες παίκτριες του τένις, μίλησε για την απόσυρσή της - λέγοντας ότι  αυτή «θα αρχίσει να εξελίσσεται» μετά το US Open.

Γράφοντας για τη Vogue, η Αμερικανίδα είπε ότι προχωρά προς «άλλα πράγματα που είναι σημαντικά για μένα», προσθέτοντας ότι δεν της αρέσει η λέξη «συνταξιοδότηση».

Σε μια συνοδευτική ανάρτηση στο Instagram, έγραψε ότι «η αντίστροφη μέτρηση έχει αρχίσει».

«Θα απολαύσω αυτές τις επόμενες εβδομάδες», ανέφερε η 40χρονη.

https://www.instagram.com/p/ChCgQH0rFbQ

Η Γουίλιαμς επέστρεψε στο μονό στο Γουίμπλεντον τον Ιούνιο, μετά από μια μακρά αποχή από τον τραυματισμό που είχε οδηγήσει σε εικασίες για την αποχώρησή της.

Είπε ότι θα παίξει στο US Open, όπου έχει κερδίσει έξι από τους μεγάλους τίτλους της στο μονό, αργότερα τον Αύγουστο.

Η Γουίλιαμς έχει κερδίσει τους περισσότερους μεγάλους τίτλους στο μονό από οποιαδήποτε άλλη παίκτρια στην εποχή του Open και τους δεύτερους περισσότερους όλων των εποχών, μετά τους 24 της Μάργκαρετ Κορτ.

«Δυστυχώς δεν ήμουν έτοιμη να κερδίσω το Γουίμπλεντον φέτος. Και δεν ξέρω αν θα είμαι έτοιμη να κερδίσω τη Νέα Υόρκη. Αλλά θα προσπαθήσω», έγραψε.

«Ξέρω ότι υπάρχει η φαντασίωση των οπαδών ότι μπορεί να ισοφάρισα τη Μάργκαρετ εκείνη την ημέρα στο Λονδίνο, μετά ίσως να έσπασα το ρεκόρ της στη Νέα Υόρκη και μετά στην τελετή απονομής του τροπαίου να πω: "Τα λέμε!"».

Τη Δευτέρα, η Γουίλιαμς είχε την πρώτη της νίκη στο μονό μετά από 14 μήνες, κερδίζοντας την Ισπανίδα Νούρια Παρίθας Ντίαθ και φτάνοντας στο δεύτερο γύρο του National Bank Open στο Τορόντο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ