ΣΠΟΡ

Ολυμπιακός-ΑΕΚ στον 74ο τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας

Ολυμπιακός-ΑΕΚ στον 74ο τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας
EUROKINISSI / ICONPRESS / POOL ΒΑΣΙΛΗΣ ΚΟΥΤΡΟΥΜΑΝΟΣ

Μετά από αναβολές, κόντρες, ανακοινώσεις και παλινωδίες, ο 74ος τελικός του Κυπέλλου διεξάγεται το βράδυ (20.30) στο ΟΑΚΑ με τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ να διεκδικούν να σηκώσουν το τρόπαιο μπροστά στις ... άδειες κερκίδες. Οι ερυθρόλευκοι για 28η φορά και ο Δικέφαλος για 15η.

Κεκλεισμένων των θυρών, αφού δεν βρέθηκε τελικά τρόπος να υπάρξουν μαθητές στις κερκίδες, σύμφωνα με τις επιθυμίες του Υφυπουργού Αθλητισμού, Σταύρου Κοντονή (που μάλλον δεν θα είναι ούτε και αυτός στο γήπεδο) και με «υψηλούς προσκεκλημένους», αφού κυκλοφόρησαν μόνον μερικές δεκάδες προσκλήσεων από την ΕΠΟ...

Σε αυτό το κλίμα οι δύο ομάδες καλούνται να βρουν την διάθεση και την ψυχολογία να παίξουν ποδόσφαιρο από το δέλεαρ της κατάκτησης του Κυπέλλου, ξεπερνώντας η κάθε μία τα δικά της εμπόδια.

2468198


(Πηγή: EUROKINISSI / ICONPRESS / ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)

Ο Ολυμπιακός αγωνίζεται σε επίσημο ματς ακριβώς μετά από 1 μήνα και το φινάλε του πρωταθλήματος με την Καλλονή. Ο Μάρκο Σίλβα πήρε όλους τους παίκτες στο ξενοδοχείο (απουσιάζει μόνο ο τραυματίας Ομάρ) και θα αποφασίσει λίγη ώρα πριν τον αγώνα για την αποστολή.

2468561


(Πηγή: EUROKINISSI / ICONPRESS / ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)

Ο Σιόβας μοιάζει να έχει ένα προβάδισμα για την άμυνα, παρότι ο Μποτία μπήκε στις προπονήσεις το Σάββατο, ο Κασάμι φαίνεται ότι θα είναι στο πλευρό του Μιλιβογιεβιτς (ο Καμπιάσο θα μείνει στον πάγκο) ενώ ο Ερνάνι, ο Ιντέγιε και ο Φουστέρ έχουν τον πρώτο λόγο για την επιθετική 3άδα.

2468549


(Πηγή: EUROKINISSI / ICONPRESS / ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)

Ιδιαίτερη ημέρα η σημερινή και για τον Στέλιο Μανωλά, αφού συμπληρώνονται 18 χρόνια από το «αντίο» του σαν παίκτης στα γήπεδα. Έχοντας κληθεί να καλύψει το κενό της αποχώρησης του Πογιέ, κάνει τα δικά του πλάνα για τον τελικό, καταλήγοντας πιθανότατα στο 4-3-3 χωρίς τον τιμωρημένο Μπαρμπόσα. Ο Μάνταλος ιατρικά είναι οκ, και λογικά θα ξεκινήσει στην 11άδα, ενώ στις τελευταίες προπονήσεις ο προπονητής της ΑΕΚ δοκίμασε αρκετές φορές δίδυμο Μπακάκη-Γκάλο στην δεξιά πτέρυγα (αλά Παναιτωλικός) αφήνοντας εκτός του Βάργκας, που έχει πάντως τον πρώτο λόγο για το αρχικό σχήμα.

2468534


(Πηγή: EUROKINISSI / ICONPRESS / ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)

Οι πιθανές 11άδες
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Ρομπέρτο, Σαλίνο, Ντα Κόστα, Σιόβας, Μαζουακού, Μιλιβόγιεβιτς, Κασάμι, Φορτούνης, Ερνάνι, Ιντέγιε, Φουστέρ

ΑΕΚ: Μπαρόχα, Γκάλο, Άρθο, Κολοβέτσιος, Ντίντακ, Σιμόες, Γιόχανσον, Μάνταλος, Βάργκας, Τζεμπούρ, Αραβίδης

1897029


(Πηγή: EUROKINISSI / ICONPRESS / ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΝΤΟΥΝΤΟΥΜΗΣ)

Όσο για τον διαιτητή, με τα όσα προηγήθηκαν, όλοι πλέον γνωρίζουν ότι ο Τάσος Σιδηρόπουλος θα έχει το γενικό πρόσταγμα, με τους Ευθυμιάδη, Κωσταρά (βοηθούς), Πετρόπουλο (4ο), Κουκουλάκη, Αρετόπουλο (βοηθούς περιοχής).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ