ΣΠΟΡ

Ατρόμητος-ΟΦΗ 3-1: Νίκη με ανατροπή οι Περιστεριώτες

Ατρόμητος-ΟΦΗ 3-1: Νίκη με ανατροπή οι Περιστεριώτες

Εμφανώς ανώτερος και ποιοτικότερος ως σύνολο και ως μονάδες, ο Ατρόμητος άρχισε με νίκη έναντι του ΟΦΗ τη νέα σεζόν της Super League.

Παρότι οι Περιστεριώτες βρέθηκαν να χάνουν απ’ τον ΟΦΗ, μόλις στην πρώτη καλή στιγμή των φιλοξενούμενων. Δεν το έβαλαν κάτω, δεν έχασαν την ψυχραιμία τους και έφτασαν σε εύκολη ανατροπή. Επικρατώντας 3-1, έχοντας και χαμένο πέναλτι.

Κινητήριος μοχλός ο Μουνίθ όσο αγωνίστηκε, όμως πρωταγωνιστής δεν ήταν κάποιος σκόρερ. Κορυφαίος για τον Ατρόμητο ήταν ο Κλωναρίδης που δημιούργησε όλα τα γκολ της ομάδας του, ενώ είχε και ευκαιρία για να σκοράρει. Απ’ την άλλη, ο ΟΦΗ προβλημάτισε κυρίως με τη δημιουργική του δυσκολία και την έλλειψη ρίσκου στο ματς. Παρότι τον πήγε το παιχνίδι, καθώς προηγήθηκε χωρίς να έχει κάνει αισθητή την παρουσία του ουσιαστικά.

Σε επίπεδο επιλογών, δεν υπήρξαν εκπλήξεις απ’ τους προπονητές. Ο Νιόπλιας προτίμησε ένα πιο γεμάτο κέντρο για να προσπαθήσει να ελέγξει το ρυθμό που ήθελε να δώσει ο Κόουλμαν στην ομάδα του με τον Μουνίθ σε νευραλγικό ρόλο δημιουργικά.

Μόλις στο 3’ οι φιλοξενούμενοι δοκίμασαν να γίνουν απειλητικοί αλλά ο Ντίκο δεν τα κατάφερε. Το παιχνίδι προσπαθούσε να βρει ρυθμό, αλλά είχε αρκετά φάουλ και δύναμη οπότε αυτό ήταν δύσκολο.

Είναι χαρακτηριστικό πως η πρώτη καλή στιγμή στην αναμέτρηση, ήρθε στο 20λεπτο. Από εκτέλεση φάουλ του Μουνίθ με την μπάλα να φεύγει λίγο άουτ. Τελικά ο ΟΦΗ ήταν αυτός που κατάφερε να βρει πρώτος γκολ, στην πρώτη του καλή επιθετική προσπάθεια ουσιαστικά.

Στο 34ο λεπτό ο Νέιρα πέτυχε ένα προσωπικό τέρμα ουσιαστικά. Με ωραία προσπάθεια βρήκε χώρο για να σουτάρει εντός περιοχής κι έτσι έκανε το 0-1 στο Περιστέρι. Προβάδισμα που δεν κράτησε πολύ για τους φιλοξενούμενους.

Ο Ατρόμητος δεν «έπεσε» ψυχολογικά και ένα πεντάλεπτο μετά, βρήκε την ισοφάριση με πολύ ωραία κεφαλιά του Τζαβίδα μετά από πάσα του Κλωναρίδη. Ο Έλληνας επιθετικός έκανε το 1-1 σημειώνοντας το πρώτο τέρμα της ομάδας του για τη φετινή Super League.

Οι Περιστεριώτες πήραν τα πάνω τους και κυνήγησαν άμεσα την ανατροπή. Απέναντι σε έναν ΟΦΗ που έδειχνε αρκετά νωχελικός εκείνο το διάστημα του ματς. Και το πλήρωσε. Στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου 45λεπτου, ο Κλωναρίδης έκανε το γύρισμα και ο Μουνίθ με προβολή έδωσε το προβάδισμα στην ομάδα του. Με τον Ατρόμητο να πηγαίνει μπροστά στο σκορ στην ανάπαυλα, έχοντας ανατρέψει το εις βάρος του σκορ μέσα σε 14 λεπτά.

Το δεύτερο μέρος άρχισε με τον Ατρόμητο να έχει ψυχολογία και δυναμική. Έτσι μόλις στο 47’ έχασε σημαντική ευκαιρία με τον Κλωναρίδη να αποτυγχάνει από κοντά να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.

Τρία λεπτά μετά, οι γηπεδούχοι κέρδισαν πέναλτι! Ο Μουνίθ έκανε το γύρισμα, ο Τζαβίδας φάνηκε να βρίσκει την μπάλα και στη συνέχεια ο Γιοχού τον ανέτρεψε. Ο Διαμαντόπουλος το υπέδειξε και μετά την εξέταση της φάσης απ’ το VAR, δεν άλλαξε η απόφαση. Όμως, ο Μουνίθ δεν κατάφερε να σκοράρει στέλνοντας την μπάλα στο δοκάρι, διατηρώντας άθελά του τον ΟΦΗ στο ματς.

Οι Κρητικοί προσπάθησαν να απειλήσουν στο 58’ με σουτ του Λάρσον, αλλά η μπάλα έφυγε λίγο άουτ. Δημιουργικά η ομάδα του Νιόπλια έδειξε να δυσκολεύεται και μέχρι τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα, δεν πήρε ρίσκα παρότι είχε βρεθεί πίσω στο σκορ.

Τελικά μόλις οι φιλοξενούμενοι προσπάθησαν να ανεβάσουν ακόμη περισσότερο τις γραμμές τους, το πλήρωσαν με το τρίτο γκολ του Ατρόμητου. Ήταν το 73ο λεπτό με τον Κλωναρίδη να φεύγει καλυπτόμενος και το γύρισμά του βρήκε τον Κιάρτανσον με προβολή να κάνει το 3-1.

Από εκεί και πέρα τα λεπτά που απέμεναν ήταν περισσότερο διαδικαστικά. Με κάποιες στημένες φάσεις (κόρνερ και φάουλ σε καλές θέσεις) που πέρασαν ανεκμετάλλευτες και δίχως ουσιαστική ευκαιρία. Ο Ατρόμητος με άνεση έφτασε στη νίκη, παρότι το ματς φάνηκε να του «στραβώνει». Ο ΟΦΗ αποδείχθηκε κατώτερος των περιστάσεων για το ματς της πρεμιέρας.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Κ. Κόουλμαν): Γιαννιώτης, Κιβρακίδης, Σουάρεθ, Χατζηισαϊας, Ντε Μποκ, Γκονζάλες, Κουέν, Κλωναρίδης (79’ Ροτάριου), Μουνίθ (66’ Έρλινγκμακ), Ρομπαϊγ (79’ Τζοβάρας), Τζαβίδας (58’ Κιάρτανσον).

ΟΦΗ (Ν. Νιόπλιας): Στίβενς, Λάρσον, Γιοχού (56’ Βούρος), Γιαννούλης, Μπαλογιάννης (70’ Θοράρινσον), Μεγιάδο (70’ Στάικος), Ντιουσέ, Τοράλ, Νέιρα, Μπουζούκης (56’ Μαρινάκης), Ντίκο (81’ Θεοδοσουλάκης).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ