ΣΠΟΡ

Λαμία-ΑΕΚ 0-3: Κυρίαρχη η Ένωση με Αραούχο και Πινέδα

Λαμία-ΑΕΚ 0-3: Κυρίαρχη η Ένωση με Αραούχο και Πινέδα
intime

Με... φόρα ξεκίνησε η ΑΕΚ τις υποχρεώσεις της στη φετινή Super League 1. Η Ένωση κυριάρχησε πλήρως στο «Αθ. Διάκος» και επικράτησε με 3-0 της Λαμίας στην πρεμιέρα του πρωταθλήματος.

Ο Αραούχο σημείωσε δύο γκολ και ήταν αυτός που ουσιαστικά απλοποίησε τα πράγματα για την ΑΕΚ, η οποία στάθηκε τυχερή με το χαμένο πέναλτι του Ντε Βισέντι.

Το κερασάκι στην τούρτα έβαλε ο Πινέδα που πέτυχε φανταστικό γκολ και το πανηγύρισε με επική κωλοτούμπα, αποδεικνύοντας για ακόμα μια φορά την ποιότητά του αλλά και τον λόγο που ο Ματίας Αλμέιδα επέμενε να αποκτηθεί.

Η ΑΕΚ στο πρώτο της επίσημο παιχνίδι είχε ξεκάθαρο πλάνο: Πίεση παντού, αυτοματισμούς και εκτέλεση με τα πιο βαριά της χαρτιά. Αν μη τι άλλο, ο κόσμος της πήρε μια πολύ καλή γεύση για την ομάδα που χτίζει ο Αργεντινός εν όψει και της επιστροφής στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Η πρώτη επίσημη ενδεκάδα του Αλμέιδα

Με 3-1-4-2 παρετάξε ο Ματίας Αλμέιδα την ΑΕΚ στο πρώτο της επίσημο παιχνίδι. Η τριάδα στην άμυνα, φαίνεται ότι θα «φορεθεί» περισσότερο τη φετινή σεζόν για την Ένωση, καθώς ο Αργεντινός τη δοκίμασε σε όλα τα φιλικά προετοιμασίας.

Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Στάνκοβιτς, με τους Βίντα, Χατζισαφί και Τζαβέλλα να αποτελούν την αμυντική τριάδα. Αμυντικό χαφ χρησιμοποιήθηκε ο Σιμάνσκι, με τους Γιόνσον, Πινέδα στον άξονα και τους Τσούμπερ (αριστέρα), Άμραμπατ (δεξιά) στα άκρα. Στην επίθεση ο Αλμέιδα επέλεξε δίδυμο με τους Αραούχο και Μάνταλο.

Από την άλλη πλευρά, η Λαμία είχε πολλές απουσίες καθώς τέθηκαν νοκ άουτ για διάφορους λόγους οι Σαράνοφ, Αντέτζο, Μπεχαράνο, Ρόμανιτς, Τζανδάρης, Γιακουμάκης και Καραμάνος. Ο Τζιανλούκα Φέστα χρησιμοποίησε τους Γκαραβέλη, Προβυδάκη, Κορνέζο, Τζανετόπουλο, Γκοράνοβ, Σλίβκα, Μπάμπη, Νούνιες, Σιμόν, Ντε Βινσέντι και Τσιλούλη.

Πρώτα γλίτωσε με δοκάρι, μετά «μίλησε» ο Αραούχο

Ένα πράγμα ήταν ξεκάθαρο με τη σέντρα του αγώνα. Η πρόθεση της ΑΕΚ να τρέξει στο γήπεδο, ακόμα κι όταν δεν είχε την μπάλα στα πόδιά της. Παρόλα αυτά, η Λαμία ήταν αυτή που απείλησε πρώτη με τον Ντε Βισέντι, έπειτα από λάθος του Τζάβέλλα που το διόρθωσε στο 5' με σωτήριο τάκλιν.

Η Ένωση έδειξε δείγμα της ποιότητάς της, στο 21' όταν έπαιξε γρήγορα από κερδισμένη μπάλα και έβγαλε φάση από συνεργασία των Γιόνσον-Πίνεδα με αποδέκτη τον Αραούχο, που είδε πόδι αμυντικού να απομακρύνει την μπάλα.

Η Λαμία βέβαια δεν ήταν μόνο αυτή που απείλησε πρώτη αλλά άγγιξε και το γκολ, όταν σε φάση του 30ου λεπτού δόθηκε πέναλτι με VAR σε μαρκάρισμα του Σιμάνσκι στον Σλίβκα. Ο Ντε Βισέντι, ωστόσο, σημάδεψε το δοκάρι με την ΑΕΚ να γλιτώνει και να βρίσκει το γκολ στο 35', με τον Αραούχο να ανοίγει λογαριασμό μετά συνδυασμό με τον Πινέδα.

Η Ένωση ολοκλήρωσε το πρώτο ημίχρονο σχεδόν 50% κατοχή της μπάλας και είχε ευκαιρία και για δεύτερο γκολ τόσο με τον Μάνταλο όσο και με τον Τσούμπερ πριν το φινάλε.

Με υπογραφή «Τσίνο» και «μαγεία» Πινέδα

Η ΑΕΚ συνέχισε να πιέζει ψηλά και στο δεύτερο ημίχρονο και να ωθεί τη Λαμία σε λάθη τα οποία κάποια στιγμή θα κόστιζαν. Με τον Πινέδα να πατάει όλο και καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο, η Ένωση διατήρησε την κατοχή και αναζήτησε το δεύτερο γκολ.

Κι αυτό ήρθε ξανά με τον Αραούχο. Ο Αργεντινός που ήταν κυριολεκτικά «καυτός» έκλεψε την μπάλα από τον Τζανετόπουλο, έπειτα από πρεσάρισμα και πλάσαρε για το 2-0 στο 65'.

Η ομάδα του Αλμέιδα δεν σταμάτησε να τρέχει ούτε λεπτό και μοιραία ήρθε και η μεγάλη στιγμή του Πινέδα. Ο Μεξικανός με ασύλληπτο σουτ εκτός περιοχής έκανε το 3-0 στο 73' και πανηγύρισε με... κωλοτούμπα το πρώτο του επίσημο τέρμα με τα κιτρινόμαυρα, τρέχοντας σφαίρα στην αγκαλιά του Αργεντινού τεχνικού.

H Λαμία την ευκαιρία της να σκοράρει και να μειώσει, όμως, το σουτ του Τσούκαλου κατέληξε στο δοκάρι στο 84.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ