ΣΠΟΡ

Δεν τα κατάφερε στο Σινσινάτι ο Στέφανος Τσιτσιπάς - Λύγισε από τον Μπόρνα Τσόριτς

Δεν τα κατάφερε στο Σινσινάτι ο Στέφανος Τσιτσιπάς - Λύγισε από τον Μπόρνα Τσόριτς
Έφτασε στην πηγή αλλά δεν ήπιε νερό ο Έλληνας τενίστας AP Photo/Aaron Doster

Δεν κατάφερε να πάρει το τρόπαιο ο Στέφανος Τσιτσιπάς στο τουρνουά του Σινσινάτι καθώς ηττήθηκε 2-0 σετ από τον Μπόρνα Τσόριτς στον τελικό. 

Ο 25χρονος Κροάτης, πρώην Νο12 και νυν Νο152 τενίστας του κόσμου, επέστρεψε από το 1-4 του 1ου σευ, κέρδισε 12 από τα επόμενα 16 games του αγώνα και στέφθηκε πρωταθλητής στο Western & Southern Open.

O Τσιτσιπάς, από την πλευρά του, μετά την εξαιρετική του πορεία στην διοργάνωση όπου, κέρδισε και τον Νο1, Ντανίλ Μεντβέντεφ, θα κερδίσει δυο θέσεις και θα επιστρέψει στο Νο5 της παγκόσμιας κατάταξης.

Παρότι στο ξεκίνημα του αγώνα ο Έλληνας τενίστας έδειχνε πως ήταν αποφασισμένος να πάρει τον τίτλο και να πάει με την καλύτερη δυνατή ψυχολογία στο US Open, ο Μπόρνα Τσόριτς κατάφερε να ανατρέψει τα εις βάρος του δεδομένα και να πάρει τη νίκη.

O Τσιτσιπάς ξεκίνησε ιδανικά τον αγώνα, κάνοντας μπρέικ με... το καλημέρα στο σερβίς του Τσόριτς. Προηγήθηκε 3-0 και 4-1 κι ενώ έδειχνε να έχει το «πάνω χέρι» στη συνέχεια έχασε τη συγκέντρωσή του και το ρυθμό του. Το γεγονός αυτό εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο ο Κροάτης, ο οποίος έκανε δικό του μπρέικ στο 7ο game κι αργότερα ισοφάρισε σε 4-4.

Από κει και πέρα οι δύο τενίστες διατήρησαν το σερβίς τους κι έλυσαν τις διαφορές τους στο τάι μπρέικ, όπου ο Τσόριτς ήταν ανώτερος σε όλα τα επίπεδα για να κλείσει το σετ με 7-6 (δεν πήρε ούτε πόντο ο Τσιτσιπάς) και να προηγηθεί 1-0.

Έχοντας καλύτερη ψυχολογία από την Έλληνα πρωταθλητή στο δεύτερο σετ, ο Τσόριτς έκανε το μπρέικ στο 6ο game, προηγήθηκε με 4-2 και δεν είχε κανένα πρόβλημα στη συνέχεια να φτάσει στη νίκη με 6-2.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ