ΣΠΟΡ

Οι οπαδοί της Λίβερπουλ και της Σεβίλλης στην Βασιλεία για τον τελικό του Europa League

Οι οπαδοί της Λίβερπουλ και της Σεβίλλης στην Βασιλεία για τον τελικό του Europa League
ΑΠΕ ΜΜΕ / EPA / MANUEL LOPEZ

Σε ρυθμούς τελικού Europa League είναι από το πρωί η πόλη της Βασιλείας με τους οπαδούς των δύο φιναλίστ, Λίβερπουλ και Σεβίλλης να καταφτάνουν με τις ειδικές πτήσεις τσάρτερ από εχθές το βράδυ και κυρίως από το πρωί της Τετάρτης.

Το πολύ όμορφο γήπεδο της Βασιλείας, St Jacob Stadium δυστυχώς αποδεικνύεται πολύ μικρό για τις απαιτήσεις ενός τέτοιου τελικού, με δύο τόσο δημοφιλείς ομάδες. Η χωρητικότητα του αγγίζει τις 38.000, αλλά η κάθε ομάδα πήρε από 10 χιλιάδες μόλις εισιτήρια.

liverpoolfans2

Η Σεβίλλη επέστρεψε περίπου 2 χιλιάδες, αλλά για την Λίβερπουλ ο αριθμός αυτός αποδεικνύεται ελάχιστος. Οι οπαδοί της έχουν ξεσηκωθεί για την επιστροφή του συλλόγου σε έναν μεγάλο τελικό, μετά από εκείνον του Champions League στην Αθήνα και πραγματοποιούν μια "ποδοσφαιρική εισβολή" από εχθές στην Ελβετία, δημιουργώντας μια καταπληκτική ατμόσφαιρα.

Όλο το βράδυ μεγάλες παρέες οπαδών της Λίβερπουλ τραγουδούσαν και άναβαν καπνογόνα στις πλατείες και τα πάρκα της Βασιλείας δίνοντας ξεχωριστό τόνο.

Από το πρωί που έρχονται και οι πρώτοι εκδρομείς της Σεβίλλης, όλοι μαζί έχουν στήσει μια ωραία ποδοσφαιρική γιορτή. Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις οι "κόκκινοι" είναι περισσότεροι από τους 10 χιλιάδες, που έχουν εισιτήριο, παρά τις εκκλήσεις του συλλόγου και των Αρχών να μην ταξιδέψουν στην Ελβετία, όσοι δεν βρήκαν ένα "μαγικό χαρτάκι".

liverpoolfans1

Η Αστυνομία είναι παρούσα και προς το παρόν δεν έχει δημιουργηθεί το παραμικρό. Ο φόβος που υπάρχει είναι από τους σκληροπυρηνικούς οπαδούς της Βασιλείας, που στο παρελθόν έχουν δημιουργήσει σοβαρά επεισόδια, να θελήσουν να "πάρουν μέρος" (με τον δικό τους τρόπο) σε αυτή την γιορτή.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ