ΣΠΟΡ

Σερβία-Ελλάδα 100-94 (παρ.): Λύγισαν τον Γιάννη Αντετοκούνμπο οι διαιτητές

Σερβία-Ελλάδα 100-94 (παρ.): Λύγισαν τον Γιάννη Αντετοκούνμπο οι διαιτητές
ΙΝΤΙΜΕ

Η Εθνική ομάδα του ασταμάτητου Γιάννη Αντετοκούνμπο (έκανε ρεκόρ καριέρας) δεν κατάφερε να φύγει με το διπλό από την Σερβία γνωρίζοντας την ήττα (100-94) στην παράταση (87-87κ.α.), με τους διαιτητές να παίζουν καθοριστικό ρόλο σε αυτό το αποτέλεσμα.

Παρότι έβγαλε ψυχή στο Βελιγράδι και με μπροστάρη τον Γιάννη Αντετοκούνμπο που έκανε «όργια» η Εθνική ομάδα δεν κατάφερε να φύγει με τη νίκη από την Stark Arena γνωρίζοντας την ήττα με 100-94 στην παράταση (87-87 κ.α.).

Ο «Greek Freak» αγωνίστηκε σε 40:11 έχοντας 40 πόντους (έκανε ρεκόρ καριέρας πόντων με το αντιπροσωπευτικό συγκρότημα) με 14/25 σου και 10/14 βολές ενώ μάζεψε και οκτώ ριμπάουντ, έχοντας πέντε ασίστ, 2 κλεψίματα.

Ο Τάιλερ Ντόρσεϊ τον ακολούθησε με 16 πόντους, ενώ ήταν αυτός που έστειλε τον αγώνα στην παράταση με τρίποντο για το 87-87 στο φινάλε της κανονικής διάρκειας. Παράλληλα να θυμίσουμε ότι η Εθνική ομάδα έχασε με τραυματισμό τον Κώστα Αντετοκούνμπο στο 15ο λεπτό.

Σημαντικό ρόλο στο να έρθει η ήττα για την Εθνική ομάδα έπαιξαν οι διαιτητές της αναμέτρησης Ματζόνι (Ιταλία), Λίζκα (Πολωνία) και Καστίγιο (Ισπανία) που σφύριζαν ότι σύμφερε τους γηπεδούχους, αφήνοντας ατιμώρητο το σκληρό παιχνίδι της ομάδας του Πέσιτς, ενώ σε πεντακάθαρες φάσεις έδιναν την μπάλα με το έτσι θέλω στους γηπεδούχους.

Στην αντίπερα όχθη, ο Νίκολα Γιόκιτς έφτασε τους 29 πόντους, γεμίζοντας τη στατιστική του με 8 ριμπάουντ και 6 ασίστ, ενώ ο Όγνιεν Γιάραμαζ βγήκε από τον πάγκο και έκανε τη «ζημιά» (15π.). Καλή εμφάνιση και από τους Βλάντιμιρ Λούσιτς (14π.), Νίκολα Μιλουτίνοφ (12π., 4ρ.).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ