ΣΠΟΡ

Σε Ελληνικό έδαφος η UEFA θα εκλέξει τον Σεπτέμβριο το νέο πρόεδρο της

Σε Ελληνικό έδαφος η UEFA θα εκλέξει τον Σεπτέμβριο το νέο πρόεδρο της
Reuters / Jean Cristoph Bott

Στο περιθώριο του τελικού του Europa League στην Βασιλεία, η εκτελεστική επιτροπή UEFA αποφάσισε ότι η διεξαγωγή των εκλογών για το νέο πρόεδρο της θα γίνει στην Αθήνα τον Σεπτέμβριο.

Συγκεκριμένα στις 14 Σεπτεμβρίου θα λάβει χώρα το 12ο έκτακτο Συνέδριο της Ευρωπαϊκής Ομοσπονδίας ποδοσφαίρου ώστε να εκλέξει τον διάδοχο του Μισέλ Πλατινί στην προεδρία της UEFA, μετά την τελεσίδικη τιμωρία του για 4 χρόνια από το CAS.

2016 05 18T110521Z 65571055 LR1EC5I0USMJU RTRMADP 3 SOCCER UEFA


(Πηγή: Reuters / Ruben Sprich)

Ακόμη δεν έχουν γίνει γνωστές οι υποψηφιότητες για την θέση, με το ρεπορτάζ να κάνει λόγο για τον αντιπρόεδρο της Ομοσπονδίας, Ισπανό Ανχελ Μαρία Βιγιάρ, τον Έλληνα Γενικό Γραμματέα Θεόδωρο Θεοδωρίδη, αλλά και τον Ολλανδό Μίχαελ Φαν Πράαγκ να συγκεντρώνουν τις προτιμήσεις της πλειοψηφίας, εφόσον αποφασίσουν να μπουν στην διαδικασία.

uefaelections

Μέχρι τις 20 Ιουλίου θα πρέπει επίσημα να υποβληθούν οι υποψηφιότητες, για τις οποίες θα αποφανθούν τα 55 μέλη του έκτακτου Συνεδρίου και η θητεία του νέου προέδρου θα είναι μέχρι το Μάρτιο του 2019, ενώ θα καταλάβει και την θέση του αντιπορέδρου της FIFA.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ