ΣΠΟΡ

ΑΕΚ-ΠΑΣ Γιάννινα 2-0: Ο Πινέδα «κέρασε», ο Άμραμπατ υπέγραψε

ΑΕΚ-ΠΑΣ Γιάννινα 2-0: Ο Πινέδα «κέρασε», ο Άμραμπατ υπέγραψε
Η ποιότητα του Πινέδα στο 39’ και του Άμραμπατ στο 87’ έκριναν το παιχνίδι ΙΝΤΙΜΕ

Στις νίκες επέστρεψε η ΑΕΚ, καθώς επικράτησε 2-0 του ΠΑΣ Γιάννινα στη Ριζούπολη, αν και δεν είχε πολύ καλή εικόνα.

Το νέο σύστημα του Αλμέιδα δεν έκανε την Ένωση πιο αποτελεσματική, αλλά η ποιότητα του Πινέδα στο 39’ και του Άμραμπατ στο 87’ έκριναν το παιχνίδι.

Οι Γιαννιώτες εμφανίστηκαν ανταγωνιστικοί και θα μπορούσαν να κάνουν τη ζημιά, εάν ο Ροσέρο εκμεταλλευόταν καλύτερα τις ευκαιρίες του.

Η ΑΕΚ έδειξε ότι χρειάζεται ακόμα δουλειά και ενίσχυση, με τον Ελίασον που έκανε ντεμπούτο να δείχνει καλά στοιχεία.

Πώς παρατάχθηκαν

Αλλαγή παράταξης αποφάσισε ο Ματίας Αλμέιδα στην ΑΕΚ, καθώς το 3-5-2 δεν έδωσε λύσεις στο ματς με τον Βόλο. Η Ένωση παρατάχθηκε με τετράδα στην άμυνα, τους Σιμάνσκι, Γιόνσον στα χαφ, τον Πινέδα πίσω από τον Αραούχο και τους Γκατσίνοβιτς, Γιόνσον στα άκρα.

Ο Θανάσης Στάικος έχοντας να αντιμετωπίσει αρκετά προβλήματα, επέλεξε και πάλι τον Σούλη κάτω από τα δοκάρια, ενώ για την επίθεση ο Παμλίδης πήγε στην κορυφή, αν και εναλλασσόταν με τον Ροσέρο.

Εκρηκτικό ξεκίνημα

Το παιχνίδι πήρε φωτιά από τα πρώτα δευτερόλεπτα, καθώς μετά τη σέντρα ο Πινέδα έπιασε ένα σουτ, αλλά ο Σούλης μπλόκαρε.

Ο ΠΑΣ προσπάθησε να ισορροπήσει και στο 8’ ο Ροσέρο έπιασε ένα καλό σουτ, στέλνοντας τη μπάλα πάνω από την εστία του Στάνκοβιτς.

Η συνέχεια δεν ήταν ανάλογη στο παιχνίδι, καθώς η ΑΕΚ δυσκολευόταν να συνδυαστεί και να γίνει απειλητική, με τους Ηπειρώτες να προσπαθούν να εκμεταλλευτούν τα κενά, αλλά να μην κάνουν τελική.

Καλή στιγμή με Πινέδα-Αραούχο

Στο 35’ ο Πινέδα έπιασε ένα σουτ, ο Σούλης απέκρουσε, αλλά ο Αραούχο από κοντά δεν μπόρεσε να κάνει την προβολή και να σκοράρει προ κενής εστίας.

Στο 38’ ο ΠΑΣ Γιάννινα βγήκε στην αντεπίθεση, με τον Ροσέρο να επιχειρεί το σουτ, αλλά ο Γιόνσον τον έκοψε σωτήρια.

Στο 39’ ο Γκατσίνοβιτς κλείστηκε αλλά έστρωσε στον Πινέδα, ο οποίος έπιασε το σουτ στην κίνηση με το αριστερό και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα για το 1-0.

Ως το τέλος του ημιχρόνου η Ένωση είχε τον έλεγχο του αγώνα και δημιούργησε μια φάση, η οποία ωστόσο δεν μέτρησε για οφσάιντ του Γιόνσον.

Στο δεύτερο μέρος, η ομάδα του Ματίας Αλμέιδα μπήκε με καλύτερη ψυχολογία και πίεσε στα πρώτα λεπτά, απειλώντας στο 46’ με το σουτ του Τσούμπερ, μετά από ωραίο συνδυασμό με τους Πινέδα, Αραούχο.

Πίεσε και απείλησε ο ΠΑΣ

Στο 52’ ο ΠΑΣ Γιάννινα βγήκε ωραία στην επίθεση και η μπάλα στρώθηκε ιδανικά στον Ροσέρο, αλλά εκείνος έπιασε ένα απελπιστικά κακό σουτ. Ο ΠΑΣ συνέχισε να πιέζει και στο 65’ από λάθη της ΑΕΚ, η μπάλα στρώθηκε στον Τζίμα, αλλά το σουτ του δεν ανησύχησε τον Στάνκοβιτς.

Οι αλλαγές του Αλμέιδα έφεραν μια φρεσκάδα στην ΑΕΚ, που προσπάθησε να δημιουργήσει προϋποθέσεις για ένα δεύτερο γκολ. Ωστόσο, η πίεση των Ηπειρωτών προκαλούσε προβλήματα στην «κιτρινόμαυρη» άμυνα.

«Καθάρισε» ο Άμραμπατ

Το άγχος της ΑΕΚ έδιωξε ο Άμραμπατ, ο οποίος στο 87’ πέτυχε το 2-0. Ο Μοχαμάντι ελίχθηκε μέσα στην περιοχή, έδωσε στον Μαροκινό, ο οποίος ζύγισε το σουτ και έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Στάνκοβιτς, Ρότα, Βίντα, Τζαβέλλας, Χατζισαφί, Σιμάνσκι (70’ Ελίασον), Γιόνσον, Γκατσίνοβιτς (70’ Μάνταλος), Πινέδα (83’ Μοχαμάντι), Γιόνσον, Τσούμπερ (77’ Άμραμπατ), Αραούχο (70’ Λιβάι Γκαρσία).

ΠΑΣ Γιάννινα (Θανάσης Στάικος): Σούλης, Σόρια, Εραμούσπε, Κιάκος, Παντελάκης, Μπιλμπάο, Καραχάλιος, Λιάσος (56’ Ριένστρα), Μορέιρα (46’ Τζίμας), Ροσέρο (77’ Σταματελόπουλος), Παμλίδης.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ