ΣΠΟΡ

Ο Ρότζερ Φέντερερ ανακοίνωσε ότι δεν θα λάβει μέρος στο French OPEN λόγω τραυματισμού

Ο Ρότζερ Φέντερερ ανακοίνωσε ότι δεν θα λάβει μέρος στο French OPEN λόγω τραυματισμού
Reuters / Stefano Rellandini

Ο Φέντερερ δεν μπόρεσε να ξεπεράσει το πρόβλημα τραυματισμού στην πλάτη του και αναγκάστηκε να αποσύρει την συμμετοχή του από το Roland-Garros σπάζοντας και ένα εκπληκτικό σερί 65 συνεχόμενων παρουσιών σε τουρνουά Grand-Slam.

Ο Ελβετός τενίστας έκανε και εχθές προπόνηση, προφανώς όμως οι ενοχλήσεις στην πλάτη του δεν θα του επέτρεπαν να είναι σε τοπ επίπεδο και να διεκδικήσει τον 2ο τίτλο του στο Γαλλικό Open μετά το 2009.

2016 02 29T081321Z 204420509 TB3EC2T0MTZIL RTRMADP 3 AWARDS OSCARS


(Πηγή: Reuters / Danny Moloshok)

Με επίσημη ανακοίνωση του ο Ρότζερ Φέντερερ ανακοίνωσε την απόσυρση του από το τουρνουά και ανανέωσε το ραντεβού με τους θαυμαστές του στο Παρίσι την επόμενη σεζόν, αφού τώρα θα αφοσιωθεί στα τουρνουά στο χόρτο.

«Με λύπη ανακοινώνω ότι πήρα την απόφαση να μην παίξω στο φετινό Γαλλικό Open. Έχω κάνει σταθερή πρόοδο στη φυσική μου κατάσταση, όμως ακόμα δεν είμαι στο 100% και νιώθω ότι μπορεί να παίρνω ένα ανώφελο ρίσκο παίζοντας σε αυτό το τουρνουά πριν να είμαι απολύτως έτοιμος. Αυτή η απόφαση δεν ήταν εύκολη, αλλά την πήρα για να είναι σίγουρο ότι θα παίξω στο υπόλοιπο της σεζόν και για να βοηθήσω στην επέκταση του υπολοίπου της καριέρας μου. Έχω το ίδιο κίνητρο και τον ίδιο ενθουσιασμό που είχα ποτέ και το πλάνο μου είναι να φτάσω στο υψηλότερο επίπεδο φυσικής κατάστασης πριν επιστρέψω στο ΑΤΡ World Tour για την υπόλοιπη σεζόν στο χόρτο. Λυπάμαι για τους φαν μου στο Παρίσι, αλλά ανυπομονώ να επιστρέψω στο Roland-Garros 2017».

Οι διοργανωτές ήδη έκαναν ανάρτηση, στην οποία εύχονται περαστικά στον Ελβετό πρωταθλητή. Πλέον όλα τα βλέμματα στρέφονται στους Τζόκοβιτς-Μάρεϊ που δείχνουν σε εξαιρετική φόρμα στο χώμα (μετράνε από μια νίκη έκαστος), αλλά και στο Ράφα Ναδάλ, που ξεπέρασε τον τραυματισμό του και θέλει να επιστρέψει.

Ο Φέντερερ κατάφερε να αγωνιστεί σε όλα τα Grand Slam από το Australian Open του 2000 και μετά! Εφέτος χειρουργήθηκε (γόνατο) για πρώτη φορά στην καριέρα του και για τον λόγο αυτό δεν αγωνίστηκε σε Ρότερνταμ, Ντουμπάι και Indian Wells. Ταξίδεψε στο Μαϊάμι, όμως απέσυρε τη συμμετοχή του από τη διοργάνωση λόγω στομαχικής ίωσης και τελικά κατάφερε να κάνει την επανεμφάνισή του στο Μόντε Κάρλο.

2015 11 22T204607Z 91226767 MT1ACI14196208 RTRMADP 3 TEN


(Πηγή: Reuters / Suzanne Plunkett Livepic)

Ακολούθησε το πρόβλημα στην πλάτη, που τον έβγαλε νοκ άουτ στη Μαδρίτη, για να φτάσουμε στο Masters της Ρώμης και τα δύο παιχνίδια του στο χωμάτινο τουρνουά της ιταλικής πρωτεύουσας. Δεν ήταν, πάντως, στην καλύτερη δυνατή κατάσταση και είχε προαναγγείλει μετά την ήττα από τον Ντόμινικ Τιμ, όταν αν ένιωθε το ίδιο και στο Παρίσι δεν θα κατέβαινε στο δεύτερο Μajor της σεζόν.

2016 01 03T034312Z 552889414 GF10000281287 RTRMADP 3 TENNIS AUSTRALIA


(Πηγή: Reuters / Dave Hunt AAP)

Το 2016 ο Φέντερερ έχει παίξει μόνο σε τέσσερις διοργανώσεις (είχε προλάβει στις αρχές της χρονιάς να παίξει σε Μπρίσμπεϊν και Μελβούρνη στο Aus Open), και πλέον μεγάλος του στόχος να είναι έτοιμος για το Wimbledon στα τέλη Ιουνίου.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ