ΣΠΟΡ

Eurobasket 2022: Στους «8» η Γαλλία μετά από αγώνα «θρίλερ» με την Τουρκία

Eurobasket 2022: Στους «8» η Γαλλία μετά από αγώνα «θρίλερ» με την Τουρκία
Νίκη στην παράταση για τη Γαλλία ΜΠΙΡΝΤΑΧΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ/INTIME

Η Γαλλία εκμεταλλεύτηκε τα λάθη της Τουρκίας και πήρε τελικά το εισιτήριο για τα προημιτελικά του Eurobasket 2022 επικρατώντας 87-86 στην παράταση σε έναν αγώνα θρίλερ.

Από τη Γαλλία ξεχώρισε ο Ρούντι Γκομπέρ ενώ η Τουρκία προσπάθησε μέχρι το τέλος, αναζητώντας τη νίκη-πρόκριση.

Η Γαλλία ξεκίνησε αποκτώντας τον έλεγχο του παιχνιδιού, χάρη στην άμυνά της. Η ομάδα του Βενσάν Κολέ «έκλεισε» το πρώτο ημίχρονο στο +8 (35-43), αν και βρέθηκε ακόμα στο +16 (15-31) στα μισά της δεύτερης περιόδου. Όμως η ευστοχία της Τουρκίας από τα 6μ75, περιόρισε στα μισά τη διαφορά.

Στην τρίτη περίοδο η Τουρκία επέστρεψε για τα καλά στο παιχνίδι, κάνοντας την ανατροπή και αποκτώντας μάλιστα προβάδισμα 8 πόντων (57-49), με φοβερή άμυνα, εξαιρετικές λύσεις στα σουτ και ηγέτη τον εκπληκτικό Τουντσέρ, σε μία εμφάνιση καριέρας.

Ο Εμπαγιέ με πέντε σερί πόντους...πήρε τους Γάλλους από το χέρι στην αρχή της 4ης περιόδου, μειώνοντας τις αποστάσεις στο σκορ και δίνοντας στο ματς διστάσεις...θρίλερ μέχρι τέλος, καλάθι - καλάθι, με το προβάδισμα να αλλάζει διαρκώς χέρια.

Στα 13’’6 πριν το τέλος ο Οσμάν έχασε δύο βολές από το αντιαθλητικό φάουλ του Λουαού - Καμπαρό, επιτρέποντας στους Γάλλους στη συνέχεια, να ισοφαρίσουν σε 77-77, στέλνοντας το ματς στην παράταση, αφού στα δευτερόλεπτα που απέμειναν, ο Τουντσέρ αστόχησε για τρεις μπροστά από τον Γκομπέρ.

Για να καταλήξει τελικά εκεί με 87-86 στα...χέρια της Γαλλίας, που σε αυτό το διάστημα είχε πρωταγωνιστές Φουρνιέ και Γκομπέρ, ο οποίος σε καθοριστικό σημείο-λιγότερο από 2 λεπτά πριν το τέλος- πήρε και αντιαθλητικό φάουλ από τον Τουντσέρ.

Το φινάλε ήταν εξίσου συγκλονιστικό όσο το ματς, αφού ο Γκομπέρ αστόχησε στις δύο βολές, η μπάλα πήγε στους Τούρκους, αλλά ο Τάρπρεϊ την άρπαξε μέσα από τα χέρια του Κορκμάζ στα 2'' πριν το τέλος.

Δείτε στιγμιότυπα από τον αγώνα:

ΔΗΜΟΦΙΛΗ