ΣΠΟΡ

Χαμηλοί τόνοι από τον ΠΑΟ μετά το 1-0 στους τελικούς της Α1, πίστη για την ανατροπή στον Ολυμπιακό

Χαμηλοί τόνοι από τον ΠΑΟ μετά το 1-0 στους τελικούς της Α1, πίστη για την ανατροπή στον Ολυμπιακό
EUROKINISSI / ICONPRESS / ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΑΡΟΠΟΥΛΟΣ

Στο ίδιο μήκος κύμματος ήταν οι δηλώσεις των πρωταγωνιστών μετά το τέλος του πρώτου αγώνα Ολυμπιακού-Παναθηναϊκού και τη νίκη των «πράσινων» με 83-81, που πλέον δίνει το προβάδισμα έδρας στο τριφύλλι για την σειρά των τελικών της Α1.

Έγινε μόνο το 1-0

Στην καλή κυκλοφορία της μπάλας απέδωσε ο Αργύρης Πεδουλάκης κατά πρώτο λόγο τη νίκη του Παναθηναϊκού, προσθέτοντας πως δεν έχει γίνει τίποτα περισσότερο από το 1-0. «Έγινε ένα πολύ δυνατό και ενδιαφέρον παιχνίδι. Αρχίσαμε αρκετά συγκεντρωμένα και δυνατά, προηγηθήκαμε, ελέγξαμε το ματς, βάλαμε προβλήματα με την άμυνά μας στον αντίπαλο, αλλά πάνω στο rotation χάσαμε το ρυθμό μας. Οι 29 ασίστ μας είναι ένας εξαιρετικός αριθμός και δείχνει πώς θέλουμε να παίξουμε. Ο Χαραλαμπόπουλος έπαιξε για πρώτη φορά τέτοιο παιχνίδι και ήταν πολύ συγκεντρωμένος. Απλά κερδήθηκε το πρώτο παιχνίδι. Θα μας τονώσει την αυτοπεποίθηση. Κάναμε το 1-0, αλλά υπάρχει συνέχεια. Έχουμε μεγάλο σεβασμό για τον Ολυμπιακό, είναι πολύ δυνατή ομάδα. Είναι ένας μύθος αυτός του χαμηλού σκορ. Έχουμε γκαρντ που μπορούμε να ανοίξουμε το παιχνίδι. Το πρόβλημά μας είναι πως οι ψηλοί μας δεν είναι τόσο αρκετοί για να δώσουμε φάουλ. Πιστεύω πως ο Παναθηναϊκός μπορεί να κυνηγήσει σκορ».

2528032


(Πηγή: EUROKINISSI / ICONPRESS / ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΑΡΟΠΟΥΛΟΣ)

Για τον μικρό χρόνο των Ραντούλιτσα και Γουίλιαμς ο Πεδουλάκης εξήγησε: «Είναι δύο διαφορετικά πράγματα. Το μπάσκετ έχει πάει πολύ στην αθλητικότητα και τα παιδιά που έχουν πρόβλημα στα πόδια παίζουν πολύ λιγότερα. Όσο για τον Γουίλιαμς, ήταν σε πολύ καλή μέρα ο Καλάθης και ο Φελντέιν. Είναι λίγο καιρό στην Ευρώπη και θέλει προσαρμογή και αυτοσυγκέντρωση στην τακτική. Σήμερα μας πήγε το παιχνίδι έτσι που επιλέξαμε αυτά τα σχήματα. Έχουμε πάρα πολλά γκαρντ. Όταν έχεις οκτώ γκαρντ, δεν μπορούν να παίξουν όλοι. Ο Παναθηναϊκός έπαιξε για πολλούς μήνες με την μπάλα στο έδαφος και ακόμη το βγάζει σε πολλές περιπτώσεις. Χρειάζεσαι παιδιά να περιστρέφουν την μπάλα και σε αυτό το κομμάτι έκαναν εξαιρετική δουλειά ο Διαμαντίδης και ο Φώτσης. Οι 29 ασίστ είναι εξαιρετικός αριθμός. Το πιο σημαντικό πράγμα στο μπάσκετ είναι η πάσα. Αυτό που κρατάω είναι το πνεύμα. Λάθη θα γίνουν. Εμείς έχουμε 4-5 παιδιά που έχουν παίξει σε τέτοιο επίπεδο, αλλά ο Ολυμπιακός έχει περισσότερα παιδιά με παραστάσεις και τίτλους. Σε αυτό έχει ένα πλεονέκτημα για το πώς θα διαχειριστεί αυτή την κατάσταση ο Ολυμπιακός».

Χαμηλούς τόνους και από τον MVP του παιχνιδιού Νικ Καλάθη: «Ήταν μια καλή νίκη για μας. Πρόκειται για δύο πολύ δυνατές ομάδες, που έδωσαν μεγάλες μάχες. Κάναμε ένα πολύ καλό ξεκίνημα κι αυτό ήταν πολύ σημαντικό για μας ώστε να βρούμε ρυθμό. Ο Ολυμπιακός αντέδρασε και το παιχνίδι είχε πολλές εναλλαγές. Είχαμε πολύ καλή κυκλοφορία, οι 29 ασίστ λένε πολλά. Έχουμε πολλά πάντως να διορθώσουμε, γιατί κάναμε πολλά λάθη. Είναι μόνο μία νίκη και υπάρχει ακόμη μάχη μπροστά. Θα κάνουμε κάποιες προσαρμογές, όπως και ο Ολυμπιακός. Τώρα ετοιμαζόμαστε ήδη για το δεύτερο παιχνίδι».

2528157


(Πηγή: EUROKINISSI / ICONPRESS / ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΑΡΟΠΟΥΛΟΣ)

Σίγουρος για τη νίκη πριν το ματς δήλωσε ο Τζέιμς Φελντέιν, μιλώντας στην κάμερα του OTE TV: «Ήταν φοβερό παιχνίδι. Ξέρω πως κάθε παίκτης θέλει να παίζει τέτοιους αγώνες. Ήμασταν, όμως, καλύτεροι και παίξαμε σκληρά από την αρχή. Από αύριο πρέπει να δούμε τα λάθη μας, γιατί αυτό ήταν απλώς το μόνο βήμα και όχι κάτι άλλο. Είναι πολύ σημαντικό να νικάμε στην έδρα τους. Έλεγα στον εαυτό μου και στους συμπαίκτες μου πως αυτό το παιχνίδι μπορούμε και πρέπει να το πάρουμε. Σήμερα δείξαμε το χαρακτήρα μας και πόση καρδιά έχουμε».

2528061


(Πηγή: EUROKINISSI / ICONPRESS / ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΑΡΟΠΟΥΛΟΣ)

Ιδιαίτερα χαρούμενος ήταν και ο διοικητικός ηγέτης της ΚΑΕ Παναθηναϊκός, Δημήτρης Γιαννακόπουλος, που παρακολούθησε το ματς δίπλα στον πάγκο της ομάδας του: «Θέλω να συγχαρώ τους παίκτες και το τεχνικό τιμ για τη σπουδαία δουλειά που έκαναν και μας οδήγησαν στην πρώτη νίκη στη σειρά των τελικών. Κάναμε απλά το πρώτο βήμα για να πετύχουμε τον μεγάλο μας στόχο και δείξαμε πως αυτή η ομάδα είχε πολλά να δώσει, παρά τα όσα ζήσαμε κατά τη διάρκεια της χρονιάς. Προσωπικά αισθάνομαι δικαιωμένος και παράλληλα ιδιαίτερα ικανοποιημένος που επέστρεψα στα γήπεδα. Σεβάστηκα τις αποφάσεις της δικαιοσύνης και πλέον είμαι ξανά ΕΔΩ. Περιμένουμε τον κόσμο μας να παλέψουμε μαζί για το 2-0 και να δημιουργήσουμε μια ατμόσφαιρα αντάξια του ονόματος και των αξιών του συλλόγου μας. Τέλος, θα ήθελα να συλλυπηθώ τον Γιώργο Πρίντεζη για την τεράστια απώλεια με τον χαμό του πατέρα του. Πάνω απ’ όλα είμαστε άνθρωποι».

16628343


(Πηγή: ΑΠΕ ΜΜΕ / ΣΠΥΡΟΣ ΧΟΡΧΟΥΜΠΑΣ)

Μάλιστα η ΚΑΕ Παναθηναϊκός είχε βγάλει και ανακοίνωση για τα συλλυπητήρια στον Γιώργο Πρίντεζη.

kaepao

Πίστη για την ανατροπή στον Ολυμπιακό

Ο Γιάννης Σφαιρόπουλος εμφανίστηκε να αναγνωρίζει την δυσκολία πλέον του Ολυμπιακού στην σειρά των τελικών, αλλά δεν χάνει την πίστη του για ανατροπή. «Νομίζω πως μπήκαμε πολύ νωθρά, ενώ ο Παναθηναϊκός πολύ αποφασιστικά. Δεν είχαμε καλό ρυθμό. Έβαλαν εύκολα καλάθια, πήραν μια διαφορά που έφτασε και στο +12 και σε εκείνο το διάστημα η άμυνά μας δεν λειτουργούσε καθόλου, ενώ επιθετικά, αγχωθήκαμε, αργούσαμε να εκτελέσουμε και ήμασταν άστοχοι. Ο Παναθηναϊκός είχε ρυθμό και τελείωσε το ημίχρονο με 47 πόντους. Στο δεύτερο μέρος αντιδράσαμε, περάσαμε μπροστά, φτάσαμε στο 62-58, δεχτήκαμε μόλις 14 πόντους στην τρίτη περίοδο και βγάλαμε άμυνες και αιφνιδιασμούς. Στο φινάλε χάσαμε κάποια ελεύθερα σουτ, ο Παναθηναϊκός ευστόχησε στα δικά του. Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό. Είναι μια σειρά αγώνων, σίγουρα έχουμε πιο δύσκολο έργο τώρα, αλλά θέλουμε να ανακάμψουμε. Θα προσπαθήσουμε να διορθώσουμε τα λάθη που μας κόστισαν την ήττα. Θα ήθελα να συλλυπηθώ τον Γιώργο Πρίντεζη για την απώλεια που είχε. Ο Γιώργος έδειξε μεγαλείο ψυχής θέτοντας εαυτόν στη διάθεση της ομάδας και συνεχίζοντας όλη την προετοιμασία κανονικά, από το πρωί».

2528033


(Πηγή: EUROKINISSI / ICONPRESS / ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΑΡΟΠΟΥΛΟΣ)

Το μυαλό στο 2ο παιχνίδι πλέον στρέφουν οι παίκτες του Ολυμπιακού, σύμφωνα με τον Ιωάννη Παπαπέτρου: «Συγχαρητήρια στον Παναθηναϊκό για τη νίκη. Έχουν ένα προβάδισμα, αλλά η σειρά τελειώνει στα τρία ματς. Η σειρά κρίνεται στις λεπτομέρειες. Κάναμε κάποια λάθη και τα πληρώσαμε. Τώρα χρειάζεται να κάνουμε ένα break και επικεντρωνόμαστε στο δεύτερο ματς».

2528038


(Πηγή: EUROKINISSI / ICONPRESS / ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΑΡΟΠΟΥΛΟΣ)

Το ίδιο τόνισε και ο κορυφαίος του Ολυμπιακού Ματ Λοτζέσκι: «Πρέπει να έχουμε αυτοπεποίθηση. Σίγουρα, είχαμε το παιχνίδι στα χέρια μας, αλλά δεν τα καταφέραμε στο τέλος. Εκείνοι έβαλαν τις φάσεις στο τέλος. Θα παραμείνουμε στο πλάνο μας, θα είμαστε έτοιμοι να παλέψουμε και να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό».

2528025


(Πηγή: EUROKINISSI / ICONPRESS / ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΜΑΡΟΠΟΥΛΟΣ)

Λίγη ώρα πριν το πρώτο τζάμπολ του αγώνα ο Ματ Λοτζέσκι ενημερώθηκε ότι ο γιος του είχε ατύχημα στο οποίο χτύπησε το κεφάλι του και αύριο θα χρειαστεί να χειρουργηθεί.

*Στο ΟΑΚΑ συγκεντρώθηκαν φίλαθλοι του Παναθηναϊκού και περίμεναν τους νικητές από το ΣΕΦ. Περίπου 500 υποδέχτηκαν την «πράσινη» αποστολή με συνθήματα, βεγγαλικά και καπνογόνα, αποθεώνοντας τους θριαμβευτές του Σταδίου Ειρήνης και Φιλίας και ζητώντας την κατάκτηση του πρωταθλήματος! Το πούλμαν της ομάδας, δε, είναι χαρακτηριστικό πως πήγαινε... σημειωτόν.

*Την εξαιρετική ατμόσφαιρα εντός του ΣΕΦ διαδέχτηκε ολιγόλεπτη ένταση μετά το τέλος του αγώνα, όταν μικρή μερίδα ερυθρόλευκων οπαδών αποχωρώντας, πέταξαν πέτρες προς τις αστυνομικές δυνάμεις, που απάντησαν με δακρυγόνα, δημιουργώντας μια αποπνικτική ατμόσφαιρα έξω από το γήπεδο.

ΔΗΜΟΦΙΛΗ