ΣΠΟΡ

Ημιτελικός Τζόκοβιτς-Ναδάλ ενόψει, μετά την κλήρωση του Roland-Garros

Ημιτελικός Τζόκοβιτς-Ναδάλ ενόψει, μετά την κλήρωση του Roland-Garros
Getty Images / Clive Brunskill / Staff

Στην πλευρά του Τζόκοβιτς κληρώθηκε ο Ράφα Ναδάλ στο French Open με πιθανό ημιτελικό των δύο κορυφαίων άσσων ενόψει. Δύσκολη η κλήρωση για την Σερένα Γουίλιαμς στην προσπάθειά της να υπερασπιστεί τον τίτλο της.

Και ο Άντι Μάρεϊ όμως δεν θα έχει εύκολο έργο αφού πήρε μαζί του τον περσινό νικητή Σταν Βαβρίνκα, αλλά και τον Κέι Νισικόρι! Τζόκοβιτς και Ναδάλ είχαν τεθεί αντιμέτωποι στα προημιτελικά της περσινής διοργάνωσης και ο Νόλε είχε υποχρεώσει τον Ράφα στη δεύτερη ήττα του στο Παρίσι!

Μάρεϊ και Ναδάλ πάντως ήδη ξεκίνησαν τα προπονητικά διπλά μεταξύ τους δίνοντας μας μια πρόγευση από τι θα πρέπει να περιμένουμε.

Αντίθετα ο Τζόκοβιτς έχει προτιμήσει για τα δικά του προπονητικά διπλά τον Κροάτη Μπόρνα Τσόριτς.

Θυμίζουμε ότι ο μεγάλος απών είναι ο τραυματίας Ρότζερ Φέντερερ που χάνει major μετά από σχεδόν 17 χρόνια, ενώ δεν θα παίξουν ούτε οι Γκαέλ Μονφίς, Χουάν Μαρτίν Ντελ Πότρο.

Εμπόδια για την Σερένα

Η Σερένα Γουίλιαμς είναι το μεγάλο φαβορί για την κατάκτηση του τίτλου στις γυναίκες, ώστε να ισοφαρίσει τις 22 κατακτήσεις major τροπαίων της Στέφι Γκραφ. Όμως θα πρέπει λογικά να αποκλείσει τη Βικτόρια Αζαρένκα, την πιο επικίνδυνη αντίπαλό της στα προημιτελικά της διοργάνωσης. Στην ίδια πλευρά κληρώθηκε και η Αντζελίκ Κέρμπερ, νικήτρια του Australian Open, που μπορεί να βρει την Αμερικανίδα στον ημιτελικό.

Πάντως η Σερένα είναι πολύ άνετη και στη συνάντηση της με τους εκπροσώπους του Τύπου επιδόθηκε στο σπορ των selfie!

Στο κάτω μέρος του ταμπλό βρίσκονται οι Αγκνιέσκα Ραντβάνσκα, Γκαρμπίνιε Μουγουρούθα και Σιμόνα Χάλεπ. Από το μεγάλο χωμάτινο ραντεβού απουσιάζουν οι Μαρία Σαράποβα, Μπελίντα Μπέντσιτς και Κάρολιν Βοζνιάκι.

Ξεκίνημα την Κυριακή (22/5) στο Roland-Garros.

Πιθανοί προημιτελικοί στους άνδρες
Τζόκοβιτς-Μπέρντιχ
Ναδάλ-Τσονγκά
-----------------------------
Βαβρίνκα-Ράονιτς
Μάρεϊ-Νισικόρι

Πιθανοί προημιτελικοί στις γυναίκες
Σερένα-Αζαρένκα
Κέρμπερ-Μπαζίνσκι
---------------------------------
Μουγουρούθα-Βίντσι
Ραντβάνσκα-Χάλεπ

ΔΗΜΟΦΙΛΗ