Ιστορική δημοπρασία: Φανέλα του Τζόρνταν από τη σεζόν 1997-1998 πωλήθηκε έναντι 10,1 εκατ. δολαρίων
Ανανεώθηκε:
Το αστρονομικό ποσό των 10,1 εκατομμυρίων δολαρίων κατέβαλε κάποιος για τη φανέλα του Μάικλ Τζόρνταν από την τελευταία του χρονιά στους Μπουλς, τη σεζόν 1997-98.
Πρόκειται για την φανέλα που φόρεσε ο «Air» στο Game 1 των NBA Finals toy 1998 ανάμεσα στους Μπουλς και τους Τζαζ στην Γιούτα, η οποία βγήκε σε δημοπρασία για οκτώ ημέρες, το διάστημα 6-14 Σεπτεμβρίου.
Εκείνη τη σεζόν -η οποία περιγράφει στο ντοκιμαντέρ του Netfliz "The Last Dance" ο θρυλικός μπασκετμπολίστας είχε κατακτήσει τον έκτο και τελευταίο ΝΒΟ τίτλο της τεράστιας καριέρας του.
Το ποσό συνιστά το μεγαλύτερο χρηματικό αντίτιμο που έχει δοθεί ποτέ στην ιστορία του αθλητισμού για οποιαδήποτε αναμνηστικό.
Μέχρι σήμερα το ρεκόρ κρατούσε η φανέλα που φορούσε ο Ντιέγκο Μαραντόνα στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1986, η οποία είχε πωληθεί έναντι 9,28 εκατομμυρίων δολαρίων.
Παρά τις αρχικές εκτιμήσεις που έκαναν λόγο για τιμή πώλησης περίπου στα πέντε εκατομμύρια δολάρια, το ποσό εκτοξεύτηκε και διπλασιάστηκε και εν τέλει έφτασε τα 10,1 εκατομμύρια.
ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
Ρότζερ Φέντερερ: Ο μύθος του παγκόσμιου τένις ανακοίνωσε την απόσυρσή του
Ένας δεινόσαυρος για... σαλόνι: Δημοπρατείται ο σκελετός του στο Παρίσι - Έχει 3 μέτρα μήκος
Κούβα: Τέσσερις νεκροί, επτά τραυματίες σε μάχη του λιμενικού με σκάφος προερχόμενο από την Φλόριντα
22:06
Πέθανε ο Αντόνιο Τεχέρο Μολίνα, επικεφαλής του αποτυχημένου πραξικοπήματος στην Ισπανία το 1981
22:02
Ζάκυνθος: Σε αναστολή η παιδίατρος - Τι αναφέρει το νοσοκομείο για το βρέφος με μηνιγγίτιδα
21:51
Στην φυλακή οδηγείται πρόεδρος ΠΑΕ που είχε συλληφθεί για παραβιάσεις του αθλητικού νόμου
21:42