ΣΠΟΡ

Παναθηναϊκός-ΠΑΣ Γιάννινα 3-0: Πάρτι του Αϊτόρ και πάντα πρωτοπόρο το «τριφύλλι»

Παναθηναϊκός-ΠΑΣ Γιάννινα 3-0: Πάρτι του Αϊτόρ και πάντα πρωτοπόρο το «τριφύλλι»
Πέμπτη σερί νίκη για το «τριφύλλι» INTIME

Πέμπτη σερί νίκη για το «τριφύλλι», τέταρτη στο κάστρο του τη Λεωφόρο. Νίκησε άνετα τους Ηπειρώτες 3-0 με χατ τρικ του απίθανου Αϊτόρ. 

Αυτή ήταν η βραδιά του Αϊτόρ. Για την ακρίβεια, μία ακόμα βραδιά. Ο Ισπανός εξτρέμ, ο οποίος είναι σε εξαιρετική κατάσταση, πέτυχε χατ τρικ στο άνετο 3-0 του Παναθηναϊκού επί του ΠΑΣ Γιάννινα. Έτσι, το «τριφύλλι» με την πέμπτη σερί νίκη του, την τέταρτη στο κάστρο του τη Λεωφόρο, έχει το απόλυτο και παραμένει πρώτο, ενώ μετά τη διακοπή υπάρχει η «σύγκρουση» με τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα.

Ασφαλώς, δεν ήταν η βραδιά του νεαρού Αθανασίου που έχει ευθύνη στα δύο πρώτα γκολ με φάουλ του Ισπανού και ειδικά στο δεύτερο. Ο Παναθηναϊκός, όμως, ακόμα και σε ένα βράδυ που δεν έβγαλε τρομερή ένταση, νίκησε άνετα μία αξιόμαχη ομάδα, δεν απειλήθηκε καθόλου και δείχνει ικανός να το πάει μέχρι τέλους!

Σχηματισμοί

Ο Παναθηναϊκός είχε τον Μπρινιόλι στο τέρμα, δεξί μπακ ήταν ο Σάντσες, αριστερό ο Γκάνεα και στόπερ οι Σάρλια, Πούγγουρας. Εξάρι ο Πέρεθ, εσωτερικοί μέσοι οι Κουρμπέλης, Τσέριν, αριστερά ο Αϊτόρ, δεξιά ο Παλάσιος και στην κορυφή ο Σπόραρ.

Ο ΠΑΣ Γιάννινα είχε τον Σούλη στο τέρμα, δεξί μπακ ο Σαόρια, αριστερό ο Ποζνάνσκι και στην άμυνα οι Εραμούσπε, Παντελάκης, Μπαγκαλιάνης. Στα χαφ οι Μπιλμπάο, Καραχάλιος και οι Τζίμας, Ροσέρο πλαισίωναν τον Παμλίδη.

Δοκάρι, αλλά χωρίς ένταση

Ο Παναθηναϊκός δεν ξεκίνησε με τη γνωστή ένταση στα εντός έδρας ματς. Στο 10’, πάντως, έφτασε κοντά στο γκολ. Σέντρα του Γκάνεα από αριστερά, η μπάλα χτύπησε στο δεξί δοκάρι.

Στο 15’ Αϊτόρ με Σπόραρ συνδυάστηκαν, ο Σλοβένος επιθετικός εκτέλεσε με το δεξί, αλλά μπλόκαρε στη δεξιά γωνία ο Σούλης.

Στο 20’ ο Κουρμπέλης έκανε κεφαλιά πάσα στον Αϊτόρ κι αυτός εκτέλεσε εκτός περιοχής με τη μία, αλλά το αριστερό σουτ έφυγε λίγο άουτ από το αριστερό δοκάρι.

Πάγωσε η Λεωφόρος

Στο 22’ έγινε μία φάση που σόκαρε τους πάντες στο γήπεδο. Από γέμισμα του Μπρινιόλι, ο Σπόραρ διεκδίκησε τη μπάλα και λίγο έξω από την περιοχή, τον «γκρέμισε» ο Σούλης. Οι δύο παίκτες χτύπησαν σε κεφάλι, στήθος και στο πρόσωπο και έπεσαν άσχημα στο έδαφος.

Ο τερματοφύλακας του ΠΑΣ αποχώρησε με φορείο και χειροκροτήθηκε από τον κόσμο, ενώ δέκα λεπτά αργότερα αντικαστάθηκε και ο Σπόραρ, ο οποίος δεν μπορούσε να συνεχίσει.

Γκολ ο Αϊτόρ

Ο Παναθηναϊκός από εκείνο το σημείο δεν βρήκε μεγάλη φάση, μέχρι το 44’ και το φάουλ που κέρδισε ο Παλάσιος. Το εκτέλεσε με το αριστερό ο Αϊτόρ, ο Αθανασίου άργησε να εκτιναχθεί, άγγιξε τη μπάλα, αλλά αυτή κατέληξε στα δίχτυα για το 1-0!

Νέο φάουλ Αϊτόρ, γκάφα Αθανασίου και 2-0

Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς πέρασε στο ημίχρονο σε ρόλο δεξιού εσωτερικού χαφ τον Μπερνάρ και ο βιρτουόζος Βραζιλιάνος έδωσε πνοή επιθετικά στο «τριφύλλι». Στο 54’ ο Παναθηναϊκός βρήκε νέο γκολ με φάουλ κόντρα στον ΠΑΣ Γιάννινα. Ο Μπερνάρ κέρδισε φάουλ σε καλό σημείο και ο Αϊτόρ πήγε και πάλι στην εκτέλεση. Αυτή τη φορά δεν σημάδεψε γωνία, ο 23χρονος Βασίλης Αθανασίου, ο οποίος πήρε στο 27' τη θέση του Σούλη, έδειχνε να ελέγχει την πορεία της μπάλας, αλλά αυτή του έφυγε μέσα από τα χέρια και σημειώθηκε το 2-0!

Στο 56’ σουτ του Τσέριν μπλόκαρε ο Αθανασίου.

Νέο γκολ Αϊτόρ

Στο 70’ έγινε το 3-0 με γκολάρα του Αϊτόρ. Ο Ιωαννίδης πήρε τη κεφαλιά πάσα προς τον Αϊτόρ, κερδίζοντας τη μονομαχία από τον Παντελάκη, ο Ισπανός κάτω από τη σέντρα ξεκίνησε την κούρσα, απέφυγε τον Εραμούσπε και πλάσαρε για το 3-0.

Σ’ εκείνο το σημείο οι γηπεδούχοι έσβησαν τις μηχανές, ενώ ο ΠΑΣ Γιάννινα παρά τις όποιες αλλαγές έκανε ο Στάικος, ήταν ακίνδυνος και ο Μπρινιόλι είχε ένα πολύ εύκολο βράδυ

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Σάντσες, Γκάνεα (73’ Χουάνκαρ), Σάρλια (80’ Σένκεφελντ), Πούγγουρας, Πέρεθ, Κουρμπέλης (46’ Μπερνάρ), Τσέριν, Αϊτόρ, Παλάσιος (73’ Βέρμπιτς), Σπόραρ (37’ λ.τρ. Ιωαννίδης).

ΠΑΣ Γιάννινα (Θανάσης Στάικος): Σούλης (27’ λ.τρ. Αθανασίου), Σόρια, Εραμούσπε, Παντελάκης, Μπαγκαλιάνης, Μπιλμπάο, Καραχάλιος, Τζίμας (64’ Σταματελόπουλος), Ποζνάνσκι, Ροσέρο (74’ Λιάσος), Παμλίδης (64’ Μορέιρα).

ΔΗΜΟΦΙΛΗ